7 τρόποι να απολαύσεις τα ζυμαρικά σου, χωρίς να παχύνεις

Ζυμαρικά. Αγαπάς να τα ετοιμάζεις και ακόμα περισσότερο να τα απολαμβάνεις. Και πράγματι, είναι γευστικά, οικονομικά και το σημαντικότερο, είναι έτοιμα σε λίγα μόνο λεπτά. Τα συνδυάζεις με μία κόκκινη σάλτσα, λίγο τυράκι και έτοιμο το κυρίως σου. Όλα αυτά, όσο δεν είσαι σε δίαιτα. Γιατί, πιστεύεις ότι τα ζυμαρικά είναι η αιτία που ο αριθμός στη ζυγαριά ανεβαίνει. Pause. Ξέχασε το! Τα ζυμαρικά δεν παχαίνουν, αν ξέρεις τα μυστικά τους. Αρκεί, δηλαδή, να τα συνδυάσεις σωστά. Ποιες από τις παρακάτω προτάσεις σκέφτεσαι να δοκιμάσεις;

Μην παραλείπεις τη σαλάτα
Σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη και καταπολεμεί το πολύ έντονο αίσθημα της πείνας, το οποίο συχνά παρασύρει σε… ατασθαλίες. Πριν, λοιπόν, βάλεις τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, δοκίμασε να ετοιμάσεις μία σαλάτα με καταπράσινα λαχανικά, λίγη ντομάτα, αγγουράκι και ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν απολαύσεις ακόμα και ένα μικρό μπολάκι σαλάτας, πριν από τη μακαρονάδα σου, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα επανέρχονται – και διατηρούνται – σε φυσιολογικά επίπεδα. Αποτέλεσμα; Η κοιλιά σου παραμένει επίπεδη και ο μεταβολισμός σου ενεργός.

Noodle Time!
Το συγκεκριμένο ζυμαρικό, εκτός από την μοναδική του γεύση, “κρύβει” σίδηρο και πρωτείνη, δύο συστατικά – κλειδιά για την απώλεια βάρους. Για να μειώσεις ακόμα περισσότερο τις θερμίδες που θα προσθέσεις στη σιλουέτα σου, προτίμησε τα ολικής αλέσεως, τα οποία θα σε χορτάσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς να στερείσαι γεύσης.

Βάλε χρώμα στο πιάτο σου…
Και στην κατσαρόλα με το ζεστό νερό που αρχίζει να κοχλάζει. Αν ψάξεις προσεκτικά στο σούπερ μάρκετ, τότε σίγουρα θα παρατηρήσεις ότι στο ράφι με τα ζυμαρικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Τα πολύχρωμα μακαρόνια οφείλουν το πορτοκαλί τους χρώμα στο καρότο, το πράσινο στο σπανάκι και όχι μόνο. Μην διστάζεις, επειδή σου φαίνονται παιδικά. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο θα μειώσεις τις θερμίδες, αλλά θα ευχαριστήσεις τον ουρανίσκο σου με νέες γεύσεις – και θρεπτικά στοιχεία-.

Καν’τα και λίγο σαλάτα
Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, ο συνδυασμός ζυμαρικών με μία χορταστική σαλάτα είναι άκρως ευεργετικός… για τη σιλουέτα σου. Από τη μία, προσφέρεις στον οργανισμό σου ποικιλία και βιταμίνες, ενώ από την άλλη, καταναλώνεις μικρότερη ποσότητα από την αγαπημένη σου μακαρονάδα, γιατί τα καταπράσινα λαχανικά φροντίζουν να νικήσουν γρήγορα το αίσθημα της πείνας.

Μην κάνεις skip το τυρί
Αρκεί να προσέξεις την ποσότητα. Α, και φυσικά, το είδος τυριού που θα χρησιμοποιήσεις στα ζυμαρικά σου. Παρμεζάνα, τριμμένο κεφαλοτύρι; Καλύτερα, να απομακρύνεις αυτή τη σκέψη από το μυαλό σου. Προτίμησε ένα τυρί με πολύ χαμηλά λιπαρά, το οποίο θα προσθέσεις στο πιάτο σου, μόλις τα ζυμαρικά σου έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι, το τυρί δεν θα λιώσει και εσύ δεν θα προσθέσεις περισσότερες θερμίδες.

Φτιάξε τη δική σου σάλτσα ντομάτας
Ανοίγεις το βαζάκι, μεταφέρεις στο κατσαρολάκι και από εκεί στη μακαρονάδα σου. Stop, μήπως μαζί με τη σάλτσα σου μεταφέρεις και θερμίδες που μπορείς να γλιτώσεις; Θα χρειαστείς μερικές φρέσκες ντομάτες, ζεστό νερό και ένα μούλτι. Έτοιμη η σάλτσα σου. Και μόλις γλίτωσες περίπου 80 θερμίδες.

Πρόσθεσε μερικά μπαχαρικά
Ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου, δίνουν γεύση στο πιάτο σου και σε βοηθούν να κάψεις λίπος με έναν άκρως γευστικό πιάτο. Τι θα έλεγες για μία αραμπιάτα

Read More

And More