8 πολύτιμες συμβουλές για detox πριν τις γιορτές (aka την τελευταία στιγμή)

Την περίοδο των γιορτών τα ποτά, τα φαγητά και τα ξενύχτια, μπορεί να μην κλείσουν τα καλύτερα τα σπίτια, αλλά σίγουρα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και θα φορτώσουν το σώμα μας με τοξίνες, λίπη και όλα αυτά, τέλος πάντων, που αποφεύγαμε όταν κάναμε δίαιτα. Κοίταξε, αυτό είναι αναπόφευκτο και δύσκολα δεν θα πέσουμε σε αυτήν την παγίδα. Οπότε ας το απολαύσουμε και ας προετοιμαστούμε για αυτό. Ναι, ακόμα και τελευταία στιγμή μπορούμε να κάνουμε αποτοξίνωση. Πως; Ακολουθώντας τις συμβουλές που μας δίνει ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Θαλής Παναγιώτου. Ο λόγος στον ειδικό…

Μία ανάσα πριν τις γιορτές και σκέφτεσαι τι μπορείς να κάνεις για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου, πριν τα γιορτινά γεύματα. Η αλήθεια είναι πως η ισορροπημένη διατροφή θέλουμε να αποτελεί μία καθημερινή συνήθεια, από την οποία δε θα παρεκκλίνουμε με μεγάλες αποκλίσεις. Ο στόχος είναι να αλλάζουμε τη διατροφή μας, για να αλλάξουμε ουσιαστικά και με συνέπεια τη ζωή μας. Σε αυτή τη λογική παραμένουμε συνετοί χωρίς να στερούμαστε και κατά τη διάρκεια των εορτών.

Σημαντικό tip: Αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε πριν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας με φρούτα και λαχανικά. Αυτό θα βοηθήσει τόσο στην αποτοξίνωση όσο και την πρόληψη εν όψει γιορτινού hangover.

1. Αντικατέστησε το πρωινό γεύμα με ένα φυσικό χυμό ή smoothies με φρούτα και λαχανικά.

2. Αύξησε την ποσότητα του νερού, που καταναλώνεις καθημερινά. Προτίμησε να απολαύσεις τα πρώτα δύο ποτήρια νερό της ημέρας πριν το πρωινό γεύμα.

3. Απόκλεισε τη ζάχαρη από το μενού σου, αφού θα έρθουν πολλές τέτοιες γιορτινές λιχουδιές σύντομα στο τραπέζι σου.

4. Φρόντισε ώστε τα δύο από τα πέντε γεύματα της ημέρας να είναι ωμά φρούτα και λαχανικά και συνόδευσε τα κυρίως πάντα με σαλάτα.

5. Προτίμησε το βραδινό σου να είναι ελαφρύ, και σαν “brinner” επίλεξε να απολαύσεις ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά συνδυασμένο με σπόρους chia, λιναρόσπορο και πίτουρο βρώμης.

6. Μην ξεχνάς τα ενδιάμεσα γεύματα, για τα οποία θέλουμε κυρίως ξηρούς καρπούς (έως 15 ανάλατους ξηρούς καρπούς) και φρούτα.

7. Συνδύασε τα παραπάνω διατροφικά tips με καθημερινή άσκηση, τόσο αερόβια όσο και με βάρη.

 

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

 

Read More

And More