Comfort food: Οι πιο νόστιμες συνταγές με ζυμαρικά. Τέλειες για τις κρύες ημέρες!

Τα ζυμαρικά είναι το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων και κατάλληλα για τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα. Χορταστικά και λαχταριστά είναι το απόλυτο comfort food που σου θυμίζει τις συνταγές της μαμάς σου στην σύγχρονη όμως εκδοχή.  

Κι αν σήμερα θέλεις να δημιουργήσεις το απόλυτο πιάτο σου προτείνω 5 συνταγές με σπαγγέτι, τορτελίνια, πέννες και φετουτσίνι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις την αγαπημένη σου. Kι αν προσέχεις τη διατροφή σου υπάρχουν εκείνες με ελάχιστες θερμίδες μεν αλλά εξίσου υπέροχες.  

Τορτελίνια με μπέικον και λαχανικά

Θα χρειαστείς: 

  • 1 πακέτο τορτελίνια 
  • 150 γρ μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε καρέ
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο κομμένο σε καρέ
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένη τομάτα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση 

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνεις αλάτι, τα τορτελίνια και τα αφήνεις να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Ρίχνει τις ντομάτες σε ένα μπολ και τις λιώνεις
  • Τις σουρώνεις καλά
  • Ρίχνεις σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρεις το μπέικον αρχικά και στη συνέχεια το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το καρότο, το κολοκύθι, τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και τα αφήνεις να βράσουν για 3 λεπτά ακόμη
  • Στραγγίζεις τα τορτελίνια και τα προσθέτεις στη σάλτσα
  • Ρίχνεις από πάνω παρμεζάνα και ανακατεύεις καλά
  • Σερβίρεις με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό

Σπαγγέτι με πέστο και βασιλικό 

Θα χρειαστείς:

  • 1/2 κιλό σπαγγέτι
  • 5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη 
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ρίχνεις στο multi τα υλικά για το πέστο και χτυπάς μέχρι να πάρουν την υφή κρέμας
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κρατάς μια κουτάλα από το νερό των ζυμαρικών
  • Τα σουρώνεις καλά και τα ρίχνεις πάλι στην κατσαρόλα
  • Προσθέτεις την σάλτσα με το πέστο και ανακατεύεις καλά
  • Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή ρίχνεις λίγο από το νερό των ζυμαρικών
  • Προσθέτεις λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις ρίχνοντας παρμεζάνα

Πέννες με κοτόπουλο 

Θα χρειαστείς:

  • 1/2 κιλό πέννες 
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε καρέ 
  • 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε καρέ 
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε καρέ 
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη 
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • μερικά φύλλα βασιλικό

Εκτέλεση 

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι ρίχνεις τις πέννες και τις αφήνεις να βράσουν ακολουθώντας της οδηγίες της συσκευασίας 
  • Ρίχνεις σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο
  • Προσθέτεις τις πιπεριές και τα αφήνεις για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
  • Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και την ντομάτα ανακατεύοντας καλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέτεις τις πέννες που έχεις σουρώσει προηγουμένως και ανακατεύεις
  • Σερβίρεις ρίχνοντας παρμεζάνα

Φετουτσίνι με κιμά 

Θα χρειαστείς: 

  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 400 γρ. φετουτσίνι
  • 6  κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μικρό στικ κανέλας

Εκτέλεση: 

  • Ρίχνεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το καρότο, για 5  περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1 ακόμη λεπτό 
  • Ρίχνεις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι και τον διαλύεις με την ξύλινη κουτάλα
  • Ανακατεύεις καλά και τον αφήνεις να βράσει για 15 λεπτά
  • Προσθέτεις το κρασί και το αφήνεις για 15 περίπο λεπτά μέχρι να εξατμιστεί
  • Ρίχνεις τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης και την κανέλα, ανακατεύεις καλά  και αφήνεις τον κιμά να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1-1/2 ώρα
  • Λίγο πριν τον αφαιρέσεις από την εστία γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνεις αλάτι και βράζεις τα φετουτσίνι ακολουθώντας της οδηγίες της συσκευασίας
  • Τα στραγγίζεις και τα μεταφέρεις στην κατσαρόλα με τον κιμά
  • Προσθέτεις 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει
  • Σερβίρεις με παρμεζάνα.

Σπαγγέτι με λιαστή ντομάτα 

Θα χρειαστείς: 

  • 1/2 μακαρόνια σπαγγέτι

  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι

  • 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

  • 2 κ.γ μπούκοβο

  • αλάτι

  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ρίχνεις νερό και αλάτι σε μια κατσαρόλα και βράζεις τα μακαρόνια ένα λεπτό λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
  •  Στραγγίζεις τις λιαστές ντομάτες και ρίχνεις το λάδι τους σε ένα τηγάνι
  •  Ζεσταίνεις το λάδι και σοτάρεις τις λιαστές ντομάτες και το μπούκοβο σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά
  • Προσθέτεις το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζεις το σοτάρισμα 5 λεπτά ακόμη
  •  Στραγγίζεις τα ζυμαρικά και τα βάζεις πάλι στην κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε τις σάλτσα με τις ντομάτες, ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα και σερβίρεις.

Photos: iStock

Read More

And More