New Year’s Resolution: Να απολαμβάνω περισσότερο –με τον δικό μου, μοναδικό τρόπο!

2024! Διανύουμε ήδη τη δεύτερη εβδομάδα της νέας χρονιάς. Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που όλοι φτιάχνουμε τις bucket lists μας –γράφω όλοι, γιατί και εγώ το έχω κάνει στο παρελθόν– με όλα όσα θέλουμε να πετύχουμε μέσα στη νέα χρονιά. Tα λεγόμενα resolutions. Το πρόβλημα με αυτή τη «συνήθεια» είναι πως, τις περισσότερες φορές, οι στόχοι που θέτουμε είναι άπιαστοι, πέρα για πέρα μη επιτεύξιμοι, με αποτέλεσμα τα σχέδιά μας να γκρεμίζονται μπροστά στα μάτια μας, αν όχι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, τη δεύτερη σίγουρα. Ή μπορεί να είναι στόχοι που στην πραγματικότητα δεν θέλουμε να πετύχουμε, αλλά θα έπρεπε… Χαρακτηριστικά παραδείγματα: να χάσω 10 κιλά γιατί πρέπει να μπαίνω οπωσδήποτε στο small, να πηγαίνω 4 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο (γιατί τόσο λένε πως είναι το σωστό), να περπατάω, να κάνω δίαιτα, να διαβάζω ένα βιβλίο το μήνα. Εν τω μεταξύ, ο άνθρωπος που έχει γράψει τη λίστα αυτή μπορεί να σιχαίνεται το διάβασμα, αλλά θα το συμπεριλάβει στους στόχους της χρονιάς γιατί έτσι πρέπει, γιατί το κάνουν όλοι, γιατί λένε πως είναι καλό.

 

Έχουμε μια έντονη επιθυμία όλα να γίνουν κάπως διαφορετικά, να γίνουν αλλιώς τη νέα χρονιά. Το θέμα όμως είναι πως τις περισσότερες φορές δεν κάνουμε τίποτα απολύτως για αυτό. Μα, αν εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε κάτι αλλιώς, πώς περιμένουμε να γίνονται τα πάντα αλλιώς; Αυτές οι βαρύγδουπες δηλώσεις «εγώ φέτος θα…» και αυτές οι μεγαλεπήβολες αποφάσεις δεν είναι του στυλ μου πλέον. Έχω αποφασίσει να σχεδιάζω με την ημέρα. Εξηγώ αμέσως. Έχω ένα σημειωματάριο στο κομοδίνο μου και κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ σημειώνω δύο πράγματα: κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων σήμερα και κάτι που θα ήθελα να πετύχω αύριο. Ξέρεις, τίποτα δεν είναι δεδομένο πια, επομένως μου αρέσει να εστιάζω στα μικρά, τα καθημερινά, τα απλά. Όλα αυτά που θεωρούμε δεδομένα.

 

Έχω το τέλειο παράδειγμα. Τα περισσότερα, αν όχι και τα 30 χρόνια που ζω, με θυμάμαι να δυσκολεύομαι πολύ να ξυπνήσω, με αποτέλεσμα να τρέχω σαν τρελή για να μην αργήσω στο γραφείο. Δεν προλάβαινα ποτέ να φάω πρωινό. Μια κούπα καφέ κατάφερνα να φτιάξω και αυτή δεν την απολάμβανα ποτέ με την ηρεμία που ήθελα. Να κάτσω στον καναπέ, να φάω το πρωινό μου, να βάλω μουσική να παίζει από πίσω, να πιώ τον καφέ μου, να τσεκάρω τα mails μου, να διαβάσω κάτι ενδιαφέρον στο διαδίκτυο. Έπαιρνα τον καφέ βιαστικά στο αυτοκίνητο, όπου έπινα 2-3 γουλιές, κολλημένη στην κίνηση με κατεύθυνση το γραφείο. Ανθυγιεινό και για το σώμα και για την ψυχή…

Η ζωή όμως είναι στιγμές. Πρέπει να απολαμβάνουμε. Με τον δικό μας μοναδικό τρόπο. Έτσι, μια μέρα του 2023, έγραψα στο σημειωματάριό μου: Αύριο θα ξυπνήσω πιο νωρίς, προκειμένου να απολαύσω ένα υγιεινό, πεντανόστιμο πρωινό πριν πάω στην δουλειά. Σκέφτηκα πως είναι ένας έξυπνος τρόπος να φροντίσω τον εαυτό μου και να του δώσω όλη την ενέργεια που χρειάζεται για να τα βγάλει πέρα μέσα στην ημέρα. Άλλωστε και οι έρευνες έχουν μιλήσει: το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Έτσι και έγινε λοιπόν. Και συνεχίζει να γίνεται. Κάθε πρωί! Άλλες φορές έχω περισσότερο χρόνο, οπότε θα φτιάξω μια λαχταριστή γκρανόλα ή pancakes, άλλες είμαι πιο περιορισμένη χρονικά και θα πιω απλά έναν απίθανο latte με ρόφημα βρώμης ή ένα δυναμωτικό smoothie, ενώ ακούω το αγαπημένο μου podcast στο background. Σε κάθε περίπτωση, η διάθεση ανεβαίνει και νιώθω έτοιμη να αδράξω την ημέρα.

 

Όλες τις ημέρες ωστόσο υπάρχει κάτι σταθερό στη νέα μου αυτή συνήθεια. Κάτι που την κάνει ακόμα πιο απολαυστική, αλλά την ίδια στιγμή και εύκολη και απλή. Και αυτό δεν είναι άλλο από τα Φυτικά Ροφήματα Χωρίς Ζάχαρη της Alpro. Αυτά είναι οι πρωταγωνιστές στα πρωινά μου, τα οποία από τη μια θέλω να είναι υγιεινά, θρεπτικά, χαμηλά σε σάκχαρα και λιπαρά αλλά από την άλλη απολαυστικά και άκρως γευστικά. Οι επιλογές μου σε γεύσεις; Σόγια, Αμύγδαλο, Καρύδα, Βρώμη. Συν ένα στη Βρώμη από εμένα. Είναι το αγαπημένο μου!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alpro (@alpro)

Βέβαια η Alpro, η οποία πια μετράει στο ιστορικό της 40 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στη φυτική διατροφή, δεν διαθέτει μόνο Φυτικά Ροφήματα Χωρίς Ζάχαρη. Προσφέρει και μια ευρεία γκάμα προϊόντων σε διαφορετικές κατηγορίες, ροφήματα, φυτικά επιδόρπια, φυτικές κρέμες για την μαγειρική κ.α. Εγώ κάνω τη συγκεκριμένη επιλογή γιατί μπορώ να τα χρησιμοποιήσω με περισσότερους τρόπους. Ξυπνούν την έμπνευση και τη δημιουργικότητά μου. Με βάζουν να σκεφτώ out of the box, όσο βρίσκομαι στην κουζίνα μου.

 

Γιατί επιλέγω την Alpro; Γιατί μας σπρώχνει να «απολαύσουμε με τον τρόπο μας», σύμφωνα με το μότο της. Γιατί πιστεύει πως τα μικρά βήματα είναι που κάνουν τη διαφορά, όπως ακριβώς και εγώ. Γιατί γιορτάζει κάθε μικρή προσπάθεια που κάνει οποιοσδήποτε τόσο για το καλό το δικό του όσο και για το καλό του πλανήτη. Γιατί διαθέτει προϊόντα που καλύπτουν όλα τα θέλω και τις ανάγκες, με έναν ποιοτικό και απολαυστικό τρόπο. Γιατί ενθαρρύνει τις healthy επιλογές. Γιατί μας συστήνει τη μαγεία της φυτικής διατροφής, η οποία –τουλάχιστον στην Ελλάδα– είναι λίγο παρεξηγημένη. Γιατί τα προϊόντα της μπορούν να καταναλωθούν σκέτα στο ποτήρι, να απογειώσουν τον καφέ μου ή να αποτελέσουν μέρος μιας γευστικής συνταγής. Γιατί από τη δεκαετία του ’80 προσπαθεί διαρκώς να κάνει τη φυτική διατροφή μία εύκολη επιλογή για όλους. Γιατί φροντίζει όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τον πλανήτη που ζω.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alpro (@alpro)

Πού θέλω να καταλήξω με όλα αυτά; Νέα χρονιά, νέοι στόχοι. Μαζί σου! Σημείωσε στο χαρτί έναν στόχο, που να έχει πράγματι αξία για εσένα. Και στον οποίο μπορείς να μείνεις πιστή καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Βάλε το πρωινό στη ζωή σου. Γιατί η καλή ημέρα ξεκινάει με ένα καλό, θρεπτικό πρωινό. Και αυτό ισχύει για όλους. Η Alpro έχει μια λύση για όλους. Ώστε όλοι να απολαύσουν το πρωινό τους, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, όπως κι αν έχουν ξυπνήσει. Όποιο και αν είναι το πρόγραμμα της ημέρας τους. Δώσε μια ευκαιρία στη φυτική διατροφή. Όχι γιατί πρέπει. Τίποτα δεν πρέπει. Μα γιατί έτσι θα δείξεις στο σώμα σου πόσο το αγαπάς και πόσο το ευχαριστείς που για ακόμα μια χρονιά θα σε «κουβαλήσει».

Ανακάλυψε υγιεινές μεν, λαχταριστές δε, συνταγές με βάση τα Φυτικά Ροφήματα Χωρίς Ζάχαρη της Alpro εδώ. Και με ευχαριστείς αργότερα!