Αδυνάτισμα: 5 δροσιστικά φρούτα που βοηθούν στην καύση λίπους

Βρισκόμαστε στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού, απέχουμε μόλις λίγες εβδομάδες – αν όχι ημέρες – από τις διακοπές και – φυσικά – θέλουμε να ξεφορτωθούμε τα περιττά κιλά όσο πιο σύντομα γίνεται. Γιατί, αυτό το καλοκαίρι θα φορέσεις το μαγιό σου με αυτοπεποίθηση. Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε. Εάν δεν θες να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα, γιατί ζορίζεσαι υπάρχει λύση. Και κρύβεται σε μερικά φρούτα που, όχι μόνο δροσίζουν τον ουρανίσκο σου, αλλά σε βοηθούν να κάψεις λίπος. Ιδού! 

Αβοκάντο
Η βουτυρώδης υφή του χαρίζει στους γευστικούς σου κάλυκες την απόλαυση που θες. Παράλληλα, τα καλά λιπαρά που το συγκεκριμένο φρούτο – έχει σε υψηλή περιεκτικότητα – έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι βοηθούν στην καύση του ενδοκοιλιακού λίπους και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, πριν καν προλάβεις να απολαύσεις το φρουτάκι σου ολόκληρο. Δοκίμασε να ενσωματώσεις το αβοκάντο και στα καλοκαιρινά σου σνακ, όπως παραδείγματος χάρη στο πρωινό σου τοστ ή συνοδευτικά των πρωτεϊνούχων αβγών. 

Γκρέιπφρουτ
Αποτοξινωτικό και πλούσιο σε γεύση και χρώμα. Το πορτοκαλί φρούτο που σε “ξυπνάει” κάθε πρωί με τον πιο υγιεινό τρόπο δεν ικανοποιεί απλά τους γευστικούς σου κάλυκες, αλλά σε βοηθάει να πεις οριστικό “αντίο” στο περιττό λίπος. Η βιταμινούχα σύνθεση του εντοπίζει το λίπος και ξεκινά να το εξαφανίζει σταδιακά. Ξέρεις τι δεν πρέπει να λείπει από το πρωινό σου, λοιπόν!

Μούρα
Θα τα βρεις φρέσκα, κατεψυγμένα, ακόμα και αποξηραμένα. Αν και η εποχή ευνοεί την φρέσκια εκδοχή τους, όποια και να επιλέξεις μπορείς να είσαι ήρεμη ότι το λίπος – ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς – θα αρχίσει να σε αποχαιρετά. Σύμφωνα με έρευνες, τα μικρά – αλλά θαυματουργά – αυτά φρούτα, που μπορείς να αξιοποιήσεις ως βασικό υλικό σε δροσιστικά smoothies, περιορίζουν την αποθήκευση λίπους σε αρκετά σημεία του σώματος. Τέλειο;

Ακτινίδιο
Καταπράσινο και άκρως καλοκαιρινό! Tο ακτινίδιο, μεταξύ άλλων, αποτελεί εξαίρετη πηγή των λιποδιαλυτών βιταμινών Α και Ε, οι οποίες με την σειρά τους επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης και προστατεύουν τα κύτταρα από φθορές. Αν προσθέσεις 500mg ακτινίδιο την ημέρα στην διατροφή σου μπορεί να κάψεις έως και 39% περισσότερο λίπος όταν ασκείσαι.

Ανανάς
Άλλο ένα καλοκαιρινό φρούτο που εξαφανίζει το περιττό λίπος – ειδικά εκείνο που συσσωρεύεται στην κοιλιά και το πίσω μέρος των ποδιών σου – πριν καν προλάβεις να απολαύσεις το χυμό του. Η βρωμελίνη, μπορεί να μην ακούγεται αρκετά ελκυστική, όμως, εμπιστεύσου με στον τομέα της διάσπασης των λιποκυττάρων είναι θαυματουργή. 

 

Read More

And More