Αδυνάτισμα: 5 καλοκαιρινά tips που θα ρίξουν τον αριθμό στη ζυγαριά

Πλησιάζουμε την καρδιά του καλοκαιριού και εσύ σκέφτεσαι ένα μόνο πράγμα: τις διακοπές. Γιατί, ποιος έχει όρεξη για δίαιτα και διατροφικούς περιορισμούς, όταν το μυαλό ταξιδεύει σε παραλίες, θάλασσες και βουτιές; Από την άλλη, θέλεις να φορέσεις το μαγιό σου με αυτοπεποίθηση. Μην αγχώνεσαι. Υπάρχει λύση! Και μερικά χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις, όσο απολαμβάνεις το καλοκαίρι σου. Ιδού! 

Απόλαυσε τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής
Το καλοκαίρι φημίζεται για τα φρούτα, τη γεύση και το χρώμα τους. Καρπούζι, πεπόνι, κεράσια, φράουλες, σύκα – πολύ σύντομα-, ροδάκινα, βερίκοκα και η λίστα δεν τελειώνει. Όλα πεντανόστιμα και ιδανικά για το δεκατιανό ή το απογευματινό σου. Θα δροσίσεις τον ουρανίσκο σου, θα χορτάσεις με τις φυτικές τους ίνες και θα ρίξεις τον αριθμό στη ζυγαριά με τον πιο νόστιμο τρόπο. 

Μην πιεις και τόσα… ποτά
Καλοκαίρι, ξενύχτια, ποτά. Και ξαφνικά μία μπύρα στο μεσημεριανό τραπέζι γίνεται το πιο ελκυστικό ποτό για να ρίξεις τη θερμοκρασία, αλλά και να αυξήσεις τους πόντους στην περιοχή της κοιλιάς. Μου μυρίζει πρόβλημα. Ε; Οι υγρές θερμίδες και τα σάκχαρα που περιέχουν τα αλκοολούχα ποτά και κυρίως τα αγαπημένα σας cocktails, μπορούν να αυξήσουν το βάρος σου. Για αυτό, περιόρισε την κατανάλωση τους και σώσε τη σιλουέτα σου!

Κολύμπα!
Μπορεί το να ακολουθείς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής το καλοκαίρι να σου φαίνεται κάτι παραπάνω από καλό ανέκδοτο, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να ροκανίσεις τους κοιλιακούς σου και να γραμμώσεις ονειρικά την πλάτη σου. Η λύση βρίσκεται στο κολύμπι. Πρόκειται για μία εξαιρετικής μορφής άσκηση που γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα σου, ενώ η αντίσταση του νερού ενεργοποιεί στο μάξιμουμ τον μεταβολισμό σου. Κάπως έτσι, αδυνατίζεις με τον πιο καλοκαιρινό – και δροσιστικό – τρόπο. 

Μείωσε το χρόνο μπροστά από τις μπλε οθόνες
Ναι, μπορεί να θες να βγάζεις τις selfies σου δίπλα στο κύμα, όμως, πίστεψε με, η πολύ επαφή με το κινητό σου μπορεί να ανεβάσει υπόγεια τον αριθμό της ζυγαριάς. Δύο οι λόγοι. Πρώτον, αισθάνεσαι κουρασμένη και νιώθεις την ανάγκη να φας κάτι, χωρίς να πεινάς. Δεύτερον, όλο και κάτι θα τσιμπολογήσεις όσο κάνεις scroll – down στο instagram. Προσπάθησε να το περιορίσεις. Εξάλλου, το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για ανέμελες στιγμές και βόλτες.

Όταν βγαίνεις έξω, φρόντισε να κάνεις τις σωστές επιλογές
Εντάξει, καλοκαίρι είναι και – φυσικά – δεν θα σου πω να μην τρως “απ’ έξω”. Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν ξέρω πόσο εφαρμόσιμο είναι. Αντί, λοιπόν, να κόψεις τις εξόδους σου, προσπάθησε να διαλέγεις λίγο πιο υγιεινά φαγητά, όπως καλαμάκια κοτόπουλου και να αποφεύγεις γευστικές ατασθαλίες, όπως οι τηγανιτές πατάτες. 

Πηγή φωτογραφίας: istock

Read More

And More