Αδυνάτισμα: 5 χειμωνιάτικες συνήθειες που σε βοηθούν να χάσεις κιλά

Ο χειμώνας είναι εδώ. Ακόμα και τις μέρες που έχει ήλιο, οι χαμηλές θερμοκρασίες διαπερνούν τα ρούχα σου και εσύ καταλαβαίνεις ότι η πιο κρύα εποχή του χρόνου έχει ξεκινήσει. Καιρός, λοιπόν, να αλλάξεις λίγο την καθημερινότητα σου και να εκμεταλλευτείς τις συνήθειες που οι περισσότεροι από εμάς υιοθετούν την εποχή αυτή για να διώξεις τα περιττά κιλά. Ναι, ο χειμώνας μπορεί να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις. Δεν το πιστεύεις; Για ρίξε μία ματιά…

Κάνε την κουζίνα σου… πικάντικη
Στα κρεατικά, τα θαλασσινά, τη σούπα, ακόμα και το σάντουιτς σου. Τα μπαχαρικά ταιριάζουν με όλα και σε όλους – τους ουρανίσκους -. Γιατί, δίνουν στο φαγητό την απαραίτητη ζεστασιά, την οποία ο οργανισμός σου μεταφράζει σε καύσιμο για να ξεφορτωθείς όσο το δυνατόν περισσότερες θερμίδες και περιττά λίπη. Λίγη κανέλα στο γλυκάκι σου, λίγη πάπρικα στο φαγητό και Voila, αντίο περιττέ θερμίδες και ενοχλητικά κιλά που τόσο καιρό από τη σιλουέτα δεν μένατε μακριά!

Μην υποτιμάς τη δύναμη της σούπας
Ζεστή, γευστική, άκρως χορταστική η σούπα ξέρει πολύ καλά πώς να κερδίσει μία θέση στο μπολ και στην… καρδιά σου. Είναι το ιδανικό βραδινό, ειδικά αν η συνταγή που θα ακολουθήσεις είναι light, αλλά και το καλύτερο ορεκτικό. Όσον αφορά το τελευταίο, κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι, σύμφωνα με έρευνες, μπορείς να γλιτώσεις περίπου 150 θερμίδες ανά γεύμα. Συνταγές για light σούπες θα βρεις εδώ.

Απόλαυσε τα ζεστά σου ροφήματα
Η εποχή τα λατρεύει και οι συνθήκες τα ευνοούν! Τσάι, χαμομήλι, με κομμάτια μήλου ή φρούτων που αγαπάς. Ενεργοποιούν τον μεταβολισμό σου, ανεβάζουν την θερμοκρασία του σώματος (σ.σ. άρα δεν κρυώνεις τόσο συχνά), είναι διουρητικά και σε απαλλάσσουν από την κατακράτηση υγρών. Πρόσεξε, όμως, να μην υποκύψεις στην επιθυμία σου να προσθέσεις ζάχαρη. Όπως είναι, φυσικά. Γιατί, έτσι οι θερμίδες θα μείνουν μακριά!

Γυμνάσου στη φύση ή ακόμα και στο δρόμο με προσοχή
Μπορεί να ακούγεται τρελό να γυμνάζεσαι με πολύ κρύο αλλά τα ρούχα γυμναστικής – ειδικά για το κρύο- καίνε περισσότερες θερμίδες. Επίσης, για να ζεσταθείς, θα πρέπει να αυξήσεις τον ρυθμό σου οπότε ακόμα περισσότερες θερμίδες! Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια. Και το σημαντικότερο: εσύ ρίχνεις τον αριθμό στη ζυγαριά. 

Μαγειρεύεις σπιτικά
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το φαγητό που μυρίζει… θαλπωρή. Και ο Χειμώνας ταιριάζει γάντι με αυτό το συναίσθημα. Μην το γελάς! Εσύ μαγειρεύεις τα φαγητά σου με υλικά που γνωρίζεις καλύτερα και από τον προμηθευτή, ξεχνάς το delivery και οι θερμίδες του πιάτου σου παίρνουν την κατιούσα. Όπως, και ο αριθμός στη ζυγαριά.

 

 

 

 

Read More

And More