Αδυνάτισμα: 7 πράγματα που πρέπει να σου γίνουν καθημερινή συνήθεια για να χάσεις κιλά

Αυτός ο μήνας σε βρίσκει πιο αποφασισμένη από ποτέ. Να ξεκινήσεις την προσπάθεια σου να διώξεις τα περιττά κιλά που σε ταλαιπωρούν και να μην παρεκκλίνεις από το στόχο σου. Να μην σταματήσεις, πριν βγεις κερδισμένη. Επειδή, λοιπόν, όπως πολύ καλά γνωρίζεις το αδυνάτισμα θέλει το χρόνο του και η απώλεια βάρους δεν πραγματοποιείται από τη μία στιγμή στην άλλη, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να αλλάξεις τις καθημερινές σου συνήθειες. Οι παρακάτω σου εξασφαλίζουν ότι θα τα καταφέρεις. Σημείωσε τες!

Ξεκίνα την ημέρα σου με καφέ
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξεις το μάτι σου και να διεγείρεις ταχύτατα τον μεταβολισμό σου. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, ο πρωινός καφές φαίνεται να επιταχύνει το μεταβολισμό μας κατά 10%! Αυτό οφείλεται στην καφεΐνη, η οποία επιταχύνει το μεταβολισμό και τον διατηρεί υψηλό για τις επόμενες τρεις ώρες μετά την κατανάλωσή της. Παράλληλα, το φλιτζάνι με τον καφέ σου διεγείρει και τη θερμογένεση, την παραγωγή, δηλαδή ενέργειας από τον οργανισμό, πράξη για την οποία απαιτείται η εκκίνηση καύσεων.

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται
Η παράλειψη του πρωινού είναι ένα μεγάλο λάθος ειδικά όταν προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας. Ένα πλούσιο πρωινό τροφοδοτεί με ενέργεια το σώμα μας για να μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά όλη την ημέρα. Είναι σημαντικό το πρωινό γεύμα να περιέχει 1 μερίδα δημητριακά ολικής, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, κρατώντας μας χορτάτους για μεγάλο διάστημα ενώ μας κάνει λιγότερο επιρρεπείς σε τσιμπολογήματα κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας.

Κάνε HIIT
Αν είσαι σωστό Fitness Girl το γνωρίζεις. Ενώ σχεδόν όλες οι μορφές άσκησης συμβάλουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού σου, εάν θέλεις γρηγορότερα αποτελέσματα, κάνε μια υψηλής έντασης προπόνηση (HIIT), με την οποία μπορείς να κάψεις σίγουρα 13,5 θερμίδες το λεπτό. Με ένα συνδυασμό από κινήσεις ενδυνάμωσης και αυξημένη καρδιακή συχνότητα καλύπτονται σχεδόν όλες οι ανάγκες του οργανισμού σου. 

Ετοίμασε τα γεύματα σου από την προηγούμενη ημέρα
Ταπεράκι το θαυματουργό! Εκείνο που σε “σώζει” από τη λιγούρα που πάντα την πόρτα σου χτυπά τις μεσημβρινές ώρες και στις στιγμές που θες κάτι να σε τονώσει για να συνεχίσεις τη δουλειά σου. Μπες, λοιπόν, στην κουζίνα σου, ετοίμασε τα γεύματα σου και παραδώσου σε πρώτες ύλες που γνωρίζεις, σωστές μερίδες και υπέροχη γεύση κάθε στιγμή της ημέρας. Γιατί, σαν το σπιτικό φαγητό δεν έχει!

Πάρε μία βαθιά ανάσα και χαλάρωσε
Το ξέρεις. Το άγχος μπορεί να τσαλαπατήσει στο πι και φι την προσπάθεια σου να αδυνατίσεις. Ένα μονίμως αγχωμένο μυαλό δεν βοηθάει τις ανάγκες του σώματος. Στην πραγματικότητα το stress μπορεί να “ρίξει” το μεταβολισμό. Επομένως, βρες λίγο χρόνο το απόγευμα, μετά τη δουλειά, για τον εαυτό σου! Χαλάρωσε, ξεκουράσου, κάνε λίγη Yoga ή διαλογισμό.

Κάνε το βραδινό σου λίγο πιο πικάντικο
Εάν σκεφτείς έξυπνα, ακόμα και τα μπαχαρικά στο πιάτο σου, ειδικά τα καυτερά, μπορούν να ενισχύσουν το μεταβολισμό σου. Βάλε, λοιπόν, λίγα καρυκεύματα στην κουζίνα σου και απόλαυσε το βραδινό σου τρεις με τέσσερις ώρες πριν κοιμηθείς. Κερδισμένη θα βγεις!

Κάνε τα φρούτα το σνακ σου
Στον πάγκο του σούπερ μάρκετ ή στο μανάβικο, θα βρεις σίγουρα αυτά που “κρύβουν” την κάθε εποχή μέσα τους. Απόκτησε τα, καθάρισε τα, βάλ’τα στο καλάθι της κουζίνας και κάν’τα… σνακ. Voila!

 

Read More

And More