Αδυνάτισμα: 7 πρακτικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν

Το καλοκαίρι έφτασε και το μυαλό σου γυρίζει γύρω από ένα μόνο πράγμα: το αδυνάτισμα. Βλέπεις το μαγιό σου, είσαι έτοιμη να το φορέσεις ακόμα πιο συχνά. Βλέπεις, όμως, και αυτά τα περιττά κιλά που με την καραντίνα δεν μπόρεσες να ξεφορτωθείς νωρίτερα. Μην αγχώνεσαι! Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Για αυτό, σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μερικά tips αδυνατίσματος για να φορέσεις το μαγιό σου με αυτοπεποίθηση

Απόλαυσε τον ύπνο σου
Δεν έχει καμία σημασία αν κοιμάσαι νωρίς ή είσαι νυχτοπούλι. Νιώσε ελεύθερη να φτιάξεις ένα πρόγραμμα που να ταιριάζει στη δική σου καθημερινότητα. Το σημαντικό δεν είναι το πότε, αλλά το πόσο. Και υπάρχει επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν ο ύπνος συμπληρώνει συνεχόμενα 7 – 8 ώρες, τότε ο οργανισμός σου περιορίζει την έκκριση της γκρελίνης, μίας ορμόνης που αυξάνει το σωματικό βάρος, ακόμα και όταν εσύ ξεκουράζεσαι.

Ξεκίνα την ημέρα σου με πρωτεΐνη
Ναι, η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται. Όμως, πιο πρωινό; Τι είναι καλό να βρίσκεται στο πιάτο σου και τι από την άλλη πρέπει να αποφύγεις; Όσον αφορά, την πρώτη κατηγορία μην παραλείψεις την πρωτεΐνη, η οποία και σε χορταίνει και την απαραίτητη ενέργεια σου προσφέρει, αν είσαι Fitness – Girl και αγαπάς την πρωινή γυμναστική. Κάπως έτσι, αδυνατίζεις.

Κάνε την βόλτα σου
Μπορεί οι λόγοι να είναι κυρίως ψυχολογικοί, όμως, η σιλουέτα σου θα σε ευγνωμονεί. Δεν χρειάζεται να αφιερώσεις ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας σου. Ακόμα και 20 λεπτά χαλαρό περπάτημα αρκούν για να πεις “αντίο” σε περισσότερες από 120 θερμίδες. Αν δεν αντέχεις την ζέστη, δοκίμασε να την πραγματοποιήσεις τις βραδινές ώρες, που η θερμοκρασία πέφτει. 

Δοκίμασε τα όρια σου
Αρκετοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν νιώθεις την ανάγκη να φας ακόμα και ένα φρούτο, προκειμένου να χορτάσεις, μετά από ένα γεύμα, τότε στην πραγματικότητα δεν πεινάς και τόσο. Με το μυστικό αυτό, μπορείς να ελέγξεις τα περιττό τσιμπολόγημα, να το ελαττώσεις και αν σου αρέσει η πειθαρχία να το σταματήσεις οριστικά. Κάπως έτσι, ο αριθμός στη ζυγαριά θα πέσει πιο γρήγορα.

Πιες καφέ
Ναι, η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μέσα στην ημέρα μόνο καλό δεν σου κάνει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον αφαιρέσεις τελείως από το μενού σου. Κάθε άλλο. Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα φλιτζάνι καφέ και ενεργοποίησε το μεταβολισμό σου με τον πιο γευστικό τρόπο.

Δοκίμασε ασκήσεις με βάρη ή αντιστάσεις
Καλή η αερόβια που πραγματικά σε βοηθά να κάψεις λίπος, όμως, μην υποτιμάς τη δύναμη των ασκήσεων με βάρη. Από τη μία, γυμνάζεις πιο σφαιρικά το σώμα σου και ενδυναμώνεις τους μύες σου. Από την άλλη, επειδή οι μύες σου τρέφονται με στοιχεία που έχεις στο σώμα σου, όσο εσύ κάνεις τις δουλειές σου – μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης σου – ο οργανισμός σου συνεχίζει να καίει τις περιττές θερμίδες που καθόλου δεν θες πάνω σου.

Μαγείρεψε
Μπορεί το junk – food να είναι το αγαπημένο σου, όμως, το σπιτικό φαγητό είναι αυτό που θα σε αδυνατίσει. Γρήγορα και αποτελεσματικά. Ξέρεις τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιείς, ελέγχεις τις ποσότητες των υλικών σου και κάπως έτσι ετοιμάζεις ένα γεύμα υγιεινό, πλούσιο σε γεύση και φτωχό σε θερμίδες. Καλή σου όρεξη!

Read More

And More