Αδυνάτισμα: 8 έξυπνες αλλαγές τροφών για να μειώσεις τις θερμίδες που παίρνεις καθημερινά

Ξεκίνησες διατροφή, γιατί σαν πολύ αυξήθηκε ο αριθμός στη ζυγαριά τελευταία και καθόλου δεν σου αρέσει. Προσέχεις. Ή έστω τουλάχιστον πιστεύεις. Γιατί, είναι πολύ πιθανόν όσο εσύ νομίζεις ότι προσέχεις τις διατροφικές συνήθειες να πέφτεις σε μικρές παγίδες που μπορούν να σου φορτώσουν περισσότερες θερμίδες και να καθυστερήσουν το αδυνάτισμα σου. Για αυτό, σήμερα, σου έχουμε συγκεντρώσει μερικές αντικαταστάσεις τροφών που θα σε βοηθήσουν να διώξεις τα περιττά κιλά με έναν πιο εύκολο τρόπο. Για δες…

Αντί για βούτυρο, τυρί cottage
Μπορεί να θες να αλείψεις τη φρυγανιά σου με κάτι πιο λιμπιστικό, όμως, τα έλαια και οι θερμίδες που “κρύβει” το βούτυρο μόνο κακό θα κάνουν στη δίαιτα του. Πριν τρέξεις προς τη μαργαρίνη, δοκίμασε να απλώσεις στο ψωμί σου τυρί cottage. Είναι δροσιστικό και σαν να μην έφτανε αυτό έχει και τις μισές θερμίδες από το δημοφιλές βούτυρο.

Αντί για κανονικό γάλα, αμυγδάλου
Σου αρέσουν τα δημητριακά και θες να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα πλούσιο μπολάκι. Ξέχνα το κλασικό γάλα, ακόμα και αν είναι light. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα μικρό ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά “κρύβει” 91 θερμίδες. Αντίθετα, το γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη μόλις 35. Μην το σκέφτεσαι, λοιπόν…

Αντί για αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα
Ικανοποιούν τη λιγούρα σου και αναδεικνύονται σε ιδανικό σνακ τόσο για το σπίτι όσο και το γραφείο. Το ήξερες, όμως, ότι τα αποξηραμένα φρούτα, προκειμένου να συντηρηθούν στο χρόνο, χρειάζονται ζάχαρη; Κάνε, λοιπόν, μία βόλτα στο μανάβικο της γειτονιάς σου και βρες τα φρούτα εποχής που θα νοστιμίσουν την ημέρα σου και θα τη γεμίσουν με θρεπτικά συστατικά.

Αντί για ψωμί ολικής, τορτίγια
Και, όμως, το ότι το ψωμί σου είναι ολικής δεν είναι σωτήριο. Αν θες να απολαύσεις ένα τοστάκι, προτίμησε μία τορτίγια ολικής που και θα χορτάσει και δεν θα σε φουσκώσει.

Αντί για γιαούρτι με γεύση, γιαούρτι με φρούτα
Δεν σου αρέσει η γεύση του, αλλά θες τα προβιοτικά του. Πρόσθεσε μερικά φρούτα και έτοιμο το υγιεινό σου σνακ.

Αντί για κόκκινο κρέας, κοτόπουλο ή γαλοπούλα
Μπορεί το κόκκινο κρέας να σου προσφέρει πολλά θρεπτικά στοιχεία, όμως, αυτά μπορείς κάλλιστα να τα προσλάβεις και από αλλού. Δοκίμασε να μειώσεις την ποσότητα κόκκινου κρέατος και στη θέση του να βάλει κοτόπουλο και γαλοπούλα.

Αντί για σόδα, ανθρακούχο νερό
Και, όμως, έχει διαφορά! Το φυσικά ανθρακούχο νερό ενεργοποιεί τη διαδικασία πέψης, σε αδυνατίζει, χωρίς να προσθέτει περιττές θερμίδες στη σιλουέτα σου.

Αντί για γλυκό, μέλι
Υπάρχει πάντα η στιγμή της λιγούρας. Εκείνη που θες οπωσδήποτε να προσφέρεις στον ουρανίσκο σου κάτι γλυκό. Άφησε τη σοκολάτα στην άκρη – ακόμα και αν είναι μαύρη – και απόλαυσε ένα κουταλάκι μέλι. Θα με θυμηθείς!

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

Read More

And More