Αδυνάτισμα: Οι διατροφικοί μύθοι που δεν σε βοηθούν τελικά να χάσεις βάρος

Το αδυνάτισμα είναι ένα θέμα που ίσως σε απασχολεί. Είναι στόχος. Θες να ξεφορτωθείς τα κιλά που σε ταλαιπωρούν, να επαναφέρεις την αυτοπεποίθηση σου, να ρίξεις τον αριθμό στη ζυγαριά. Για αυτό, και ψάχνεις τρόπο. Δεν πρέπει να ξεχνάς, όσο ψάχνεις τις πληροφορίες σου, ότι γύρω από το αδυνάτισμα επικρατούν διάφοροι μύθοι, οι οποίοι φυσικά δεν ισχύουν. Εκτός από τους κλασικούς – που ξέρεις και ξέρουμε – εμείς σου βρήκαμε μερικούς νέους. Για τσέκαρε…

Το Kale είναι το πράσινο λαχανικό που πρέπει να καταναλώνεις πιο συχνά από κάθε άλλο
Μπορεί τα πράσινα λαχανικά να είμαι σύμμαχος σου, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι το μενού σου πρέπει να έχει μόνο πικραλίδα. Το βλέπεις σε αρκετές δίαιτες, σε γρήγορες συνταγές, σε εύκολες παρασκευές, ακόμα και σε υγιεινά σνακ. Κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το σπανάκι και το μπρόκολο ενεργοποιούν πιο γρήγορα το μεταβολισμό σου και σε αδυνατίζουν με τον πιο πράσινο τρόπο.

Το ψωμί πάντα παχαίνει
Πριν κατηγορήσουμε το ψωμί θα πρέπει να το αναλύσουμε λίγο. Tο ψωμί βρίσκεται στην βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής, κάτι που το καθιστά ένα από τα βασικότερα στοιχεία της διατροφής μας. Μέσα στα πλαίσια λοιπόν μιας ισορροπημένης διατροφής, δεν παχαίνει. Aυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι μπορείς να καταναλώσεις όσο ψωμί θέλεις. Συνήθως ο τρόπος που τρώμε το ψωμί ευθύνεται για τις επιπλέον θερμίδες που προσλαμβάνουμε, αφού συχνά το συνδυάζουμε με ζυμαρικά ή το “βουτάμε” στο λάδι της σαλάτας, και πολλά άλλα. Δοκίμασε ψωμί με σπόρους chia ή ολικής και θα μας θυμηθείς!

Τα smoothies είναι πιο υγιεινά από τα απλά φρούτα
Πιο γευστικά, σίγουρα. Πιο υγιεινά, όχι και τόσο. Σκέψου το! Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει περίπτωση να προσθέσεις στο μπλέντερ απλά τα καθαρισμένα σου φρούτα, κάτι που σημαίνει ότι τα σάκχαρα θα είναι περισσότερα από τα φυσικά και άρα οι θερμίδες που θα προσθέσεις στη γραμμή σου περισσότερες από όσες πίστευες. Φρόντισε να τα εναλλάσσεις καθημερινά με φρούτα στη φυσική τους μορφή. 

Όλες οι θερμίδες είναι ίδιες
Ναι, οι θερμίδες είναι ένας αριθμός. Ναι, δεν τις θέλεις στο μενού σου, όμως, δεν είναι όλες το ίδιο. Για παράδειγμα, μπορεί το αβοκάντο να έχει περίπου τον ίδιο αριθμό θερμίδων με ένα μικρό γλυκάκι, όμως, το διατροφικό του προφίλ είναι αρκετά πιο ευεργετικό από κάθε γλυκό. Φρόντισε, λοιπόν, να διαβάζεις όλα τα στοιχεία της ετικέτας, για να έχεις μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Τα αβγά ανεβάζουν τη χοληστερίνη
Ναι, η υπερβολική κατανάλωση αβγού μπορεί να σου προκαλέσει μερικά μικρά προβλήματα, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφαιρέσεις εντελώς από τη διατροφή σου. Κάθε άλλο! Το αβγό σε χορταίνει, σου δίνει την απαραίτητη πρωτείνη, αν γυμνάζεσαι και σε βοηθάει να αδυνατίσεις. Άσε που, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, η χοληστερίνη που “κρύβει” ο κρόκος αβγού δεν έχει καμία σχέση με αυτή που “παράγει” ο ανθρώπινος οργανισμός. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

Read More

And More