Αδυνάτισμα: Οι μικρές αλλαγές στο φαγητό που θα σε βοηθήσουν να διώξεις βάρος

Αν είσαι φανατική της στήλης αυτής, τότε σίγουρα γνωρίζεις ότι το αδυνάτισμα δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Ναι, καλά διάβασες. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι είναι καλοκαίρι και η διάθεση να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο δεν είναι και ιδιαίτερα ανεβασμένη. Μην αγχώνεσαι! Είμαστε εδώ για εσένα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να παίξεις λίγο με το φαγητό σου, να κάνεις μικρές αλλαγές και να διώξεις τα περιττά κιλά. Πάρε ιδέες…

Βάλε στη ζωή σου τα πράσινα λαχανικά και το… σέλερι
Ναι, πριν από μερικά χρόνια ήταν trend να ξεκινάς την ημέρα σου με νερό και λεμόνι. Πλέον, όμως, αποτελεί παρελθόν. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός σου, μόλις ανοίξεις τα μάτια σου, είναι ένα πράσινο smoothie, το οποίο, μέσα στα φυλλώδη λαχανικά του, θα πρέπει να έχει και το σέλερι. Γιατί, είναι το λαχανικό που σε αποτοξινώνει και ταυτόχρονα σε χορταίνει. Και σε αυτή τη φάση, που βρισκόμαστε τα θέλεις και τα δύο. Win – Win.

Άφησε το αλάτι στην… άκρη
Και πες το πιο πρακτικό “αντίο” στην κατακράτηση υγρών και το φούσκωμα που είναι τόσο ενοχλητικό. Μπορεί να σου ακούγεται εύκολο, όμως, στην πράξη δεν είναι και τόσο. Γιατί, αν έχεις συνηθίσει τη γεύση του στο φαγητό σου, τότε οι πρώτες μέρες απομάκρυνσης από τα πιάτα σου, δε θα είναι και τόσο ρόδινες. Το καλό, όμως, έρχεται πάντα στο τέλος και – εμπιστεύσου με – το συγκεκριμένο θα φανεί στη ζυγαριά.

Και μερικά μπαχαρικά κάνουν δουλειά
Εκτός από την νοστιμάδα που προσθέτουν στα πιάτα σου, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό σου ταχύτατα. Ναι, είναι καλοκαίρι και ξέρω ότι θες να απολαμβάνεις φαγητά που σε δροσίζουν. Παίξε έξυπνα! Δεν χρειάζεται να προσθέσεις μεγάλη ποσότητα για να κερδίσεις από τα οφέλη τους. Μία κοφτή κουταλιά αρκεί για να πάρει ο μεταβολισμός φωτιά.

Ναι, στο ελαιόλαδο, αλλά με μέτρο
Επειδή είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, δεν σημαίνει ότι μπορείς να το καταναλώνεις αλόγιστα. Εξάλλου, αν διαβάσεις την ετικέτα θα διαπιστώσεις ότι τελικά οι θερμίδες που “κρύβει” δεν είναι και τόσο αθώες. Μέτρα τις κουταλιές σου και δώσε στον οργανισμό σου τα ευεργετικά στοιχεία που έχει ανάγκη. Και μόνο αυτά. 

Μίκρυνε λίγο το πιάτο σου 
Ναι, παίζει και αυτό το ρόλο του. Αρχικά, γιατί ξεγελάς το μάτι σου και στη συνέχεια και τον εγκέφαλο σου. Είναι σχεδόν αποδεδειγμένο ότι όσο μικρότερο πιάτο χρησιμοποιείς, τόσο μικρότερη θα είναι και η μερίδα που θα καταναλώσεις. Γιατί πόσες φορές θα γεμίζεις το πιάτο σου ξανά; 

 

Read More

And More