Αδυνάτισμα: Οι τροφές που θα επιταχύνουν το μεταβολισμό σου!

Αδυνάτισμα ή αλλιώς ο βασικός σου διατροφικός στόχος αυτήν την περίοδο. Οι τρόποι να το πετύχεις; Πολλοί. Αρκεί να έχεις θέληση και να είσαι πιστή στο πρόγραμμά σου. Αν δυσκολεύεσαι να ακολουθήσεις μία (αυστηρή) δίαιτα, τότε το μυστικό βρίσκεται στο να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου. Πώς; Προσθέτοντας στη διατροφή σου τροφές, οι οποίες θα τον “ξυπνήσουν” και θα σε βοηθήσουν να κάψεις το περιττό λίπος, που τόσο καιρό σε ταλαιπωρεί. Ποιες είναι αυτές;

Λεμόνι 

Μπορεί να μην τρελαίνεσαι για την (όχι και τόσο γλυκιά του) γεύση, όμως, η πλούσια περιεκτικότητά του στη βιταμίνη C, ίσως σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη. Και αυτό, γιατί η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Μία από τις δράσεις; Ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου. Μήπως, λοιπόν, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να απολαύσεις μία δροσερή λεμονάδα ή να προσθέσεις λίγη παραπάνω ποσότητα λεμονιού στο κυρίως σου;

 

Χυμοί φρούτων και λαχανικών

Τα φρούτα και λαχανικά στην υγρή τους μορφή συγκρατούν τις βιταμίνες τους και γίνονται ιδιαίτερα λαχταριστά, ιδανικά αν τα συνοδεύσεις με πάγο. Ανάμεσα στις βιταμίνες που έχουν, κρύβεται και η θαυματουργή C, η οποία βοηθάει το μεταβολισμό σου να “ξεμπλοκάρει” και να ενεργοποιηθεί.

 

Κόκκινες πιπεριές

Δεν χρειάζεται να είναι καυτερές, για να σε βοηθήσουν σε θέματα φύσεως μεταβολικής. Για αυτό, μην τη φοβάσαι. Γιατί, μία καυτερή τροφή δεν αφήνει και την καλύτερη αίσθηση στον ουρανίσκο σου. Αυτό που κάνω εγώ είναι να κόβω μερικές πολύχρωμες πιπεριές σε ροδέλες και να τις τοποθετώ ως συνοδευτικό (αφού τις ψήσω πρώτα) στα κρεατικά ή τα θαλασσινά που ετοιμάζω. Δοκίμασε το!

 

Αυγά

Ειδικότερα, τα ασπράδια. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνη D και αμινοξέα και βοηθούν στη σταθερή ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Επίσης, σε κρατούν χορτάτη για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Win – Win. Τέλειο;

 

Αβοκάντο

Το πράσινο φρούτο με την άφθονη πρωτεΐνη και τα εννέα αμινοξέα δεν πρέπει να λείπει από το ημερήσιο διατροφικό σου πλάνο. Και αυτό, γιατί, η περιεκτικότητά του στα συγκεκριμένα αμινοξέα επιταχύνουν τις καύσεις του οργανισμού σου.

 

Τυρί cottage

Εκτός του ότι σε βοηθάει να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, το τυρί τύπου cottage ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου αρκετά σύντομα. Αυτή η συνδυαστική του δράση σε βοηθάει να αδυνατίσεις. Τι άλλο θέλεις, για να το προσθέσεις στη διατροφή σου;

 

Σπανάκι

Πράσινο, θρεπτικό και ιδιαίτερα απαραίτητο για την υγεία σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα μπολάκι σπανάκι μπορεί να σε βοηθήσει στην καύση λίπους και να σε γεμίσει παράλληλα με θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι.

 

Ελιές 

Αν δεν τις έχεις ήδη προσθέσει στη σαλάτα σου, τότε θα σου πω ότι αυξάνουν το ρυθμό που ο μεταβολισμός σου λειτουργεί και απαλλάσσεται από τις ουσίες που μόνο βάρος σου προσθέτουν. Επίσης, τα υγιή μονοακόρεστα λίπη, όπως είναι το ελαιόλαδο, βοηθούν αποτελεσματικά το σώμα να κάψει θερμίδες. Μην το σκέφτεσαι λοιπόν.

 

Καφές

Last but not least, το ρόφημα που αρκετοί κατηγορούν, αλλά λίγοι μπορούν να αντισταθούν έχει μία μαγική ικανότητα: αυτή του να “ξυπνάει” τη μεταβολική δράση του οργανισμού και κάθε φορά που η τροφή καταλήγει στο στομάχι σου σε λίγη ώρα να εξαφανίζεται.

Read More

And More