Αδυνάτισμα: Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος γρήγορα!

Έφθασε αυτή η περίοδος που ο στόχος σου είναι διπλός: από τη μία, θέλεις να επιταχύνεις την προσπάθεια σου να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά, πριν το bikini γίνει το βασικό σου ρούχο. Από την άλλη, θέλεις να διατηρήσεις τη σιλουέτα που με τόσο κόπο “έχτισες” τους προηγούμενους μήνες. Πώς θα το πετύχεις; Σίγουρα όχι με το να παραλείψεις μερικά γεύματα. Γιατί, τρώγοντας έρχεται το… αδυνάτισμα. Σήμερα, λοιπόν, σου έχω συγκεντρώσει τις τροφές που θα επιταχύνουν την καύση λίπους και θα σε αδυνατίσουν!

 

Αυγά

Τα γνωρίζεις πολύ καλά για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνη. Αυτή η μαγική τροφή, όχι μόνο σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά παράλληλα ενεργοποιεί σταδιακά τη διαδικασία καύσης λίπους του οργανισμού. Τέλειο;

 

Σολομός

Τα λιπαρά ψάρια καταστέλλουν το αίσθημα της πείνας που πολλές φορές σε καταβάλει. Νόμος. Εκτός, όμως, από αυτό, “κρύβουν” μέσα τους μερικά σπάνια θρεπτικά συστατικά που είναι σε θέση να κάνουν το μεταβολισμό σου να πάρει “φωτιά” και το λίπος να εξαφανιστεί. Τώρα, που κάνει ζέστη, μπορείς να τα συνδυάσεις με μία πράσινη και άκρως δροσιστική σαλάτα.

 

Τυρί τύπου cottage

Αν θες να δεις το λίπος να σε χαιρετάει, τότε ξέχνα τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά. Ή έστω αφαίρεσε τα από τη διατροφή σου. Ελάχιστες θερμίδες, αρκετή πρωτεΐνη και ασβέστιο, που σύμφωνα με τους ειδικούς, βοηθάει ιδιαίτερα στην καύση λίπους.

 

Γκρέιπφρουτ 

Το φρούτο που δεν πρέπει να λείπει από το καλοκαιρινό σου μενού. Σε αποτοξινώνει, σε βοηθάει να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά και να κάψεις το περιττό λίπος. Δεν είναι τυχαίο που αρκετά συχνά το συναντάς στην εβδομαδιαία δίαιτα της ειδικού.

 

Σπόροι Chia

Η αγαπημένη συνήθεια των απανταχού Fitness – Girls είναι άκρως θρεπτική. Πώς θα μπορούσε αλλιώς; 11 γραμμάρια φυτικές ίνες και μειωμένη διάθεση να φας οτιδήποτε άλλο σε περιμένουν στο μπολάκι τους.

 

Ανανάς

Άκρως καλοκαιρινός και σε όλα τα φαγητά συνοδευτικός. Οι γλυκές του φέτες “κρύβουν” μία πληθώρα φυτικών ινών και ουσιών που συμβάλλουν στη διάσπαση του λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς που τόσο σε ζορίζει. Αν θες να μάθεις περισσότερα για το φρούτο αυτό, μπορείς να κάνεις ένα κλικ εδώ.

 

Τσάι

Είτε πράσινο είτε με λεμόνι και ροδάκινο, οι κατεχίνες, αλλά και το ποσοστό καφεΐνης που περιέχει ένα φλιτζάνι τσάι, δεν ξυπνάει μόνο εσένα, αλλά και τους μηχανισμούς για γρήγορη καύση του λίπους. Cheers!

 

Βερίκοκο 

Το φρούτο που σηματοδοτεί την έναρξη κάθε καλοκαιριού, πέρα από ελάχιστες θερμίδες, ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου και ρίχνει αποτελεσματικά τη θερμοκρασία του σώματος. Γι’ αυτό, μην το παραλείψεις από το μενού σου.

 

Κουρκουμάς

Δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το καυτερό μπαχαρικό που επιταχύνει το μεταβολισμό σου, πριν καν το προλάβεις να το συλλαβίσεις, δεν μπορεί να λείπει από τη συγκεκριμένη Shopping List. To προσθέτεις ως μπαχαρικά στα καλοκαιρινά κρεατικά, όπως για παράδειγμα το κοτόπουλο και το αφήνεις να εξαφανίσει ανενόχλητο το περιττό λίπος από πάνω σου.

 

Σπανάκι

Πόσες φορές έχεις λαχταρίσει τον εκρηκτικό συνδυασμό που δημιουργεί μέσα σε μία πίτα; Μήπως φέτος το καλοκαίρι να το απολαύσεις ως βασικό συστατικό στη σαλάτα σου; Θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου και θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να πει “Bye, Bye” στο λίπος που συσσωρεύεται ενοχλητικά συχνά σε μερικά σημεία του σώματος σου.

Read More

And More