Αδυνάτισμα: Οι χειρότερες στιγμές να πιεις κρασί μέσα στην ημέρα

Δίαιτα και αλκοόλ. Σχήμα οξύμωρο; Σίγουρα το πιστεύεις, όμως, μήπως η αλήθεια είναι λίγο έως πολύ διαφορετική; Προτού βιαστείς να απαντήσεις, κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι όλοι οι ειδικοί συνιστούν πως μία πετυχημένη δίαιτα είναι εκείνη που δεν αποκλείει καμία τροφή ή ποτό. Ακόμα, και το κρασί. Αυτό που χρειάζεται είναι μέτρο. Έτσι, το αδυνάτισμα θα είναι άριστο. Και λίγη προσοχή. Γιατί, δεν είναι όλες οι στιγμές της ημέρας το ίδιο αδύναμες απέναντι στα προβλήματα που προκαλεί το αλκοόλ στην προσπάθεια σου να αδυνατίσεις. Πότε πρέπει να το αποφύγεις;

Μέρα – μεσημέρι
Σου έχει συμβεί και εσένα να θες ένα ποτήρι κρασί τη στιγμή που απολαμβάνεις το μεσημεριανό σου; Λογικό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως, αυτό δεν θα σε βοηθήσει να έχεις και μία τόσο παραγωγική ημέρα. Ειδικά, αν το πρόγραμμα σου περιλαμβάνει στη συνέχεια γυμναστική, τότε τα πράγματα δεν είναι και τόσο θετικά για εσένα. Λίγο η διάθεση σου που δεν θα είναι στα “πάνω” της, λίγο ο μεταβολισμός που θα αρχίσει να υπολειτουργεί, καταλαβαίνεις ότι δεν θέλει και πολύ το αλκοόλ να σε αποσυντονίσει. 

Την ώρα των zoom – meetings ή απλά όσο εργάζεσαι
Ο υπολογιστής ανοίγει. Εσύ ετοιμάζεσαι, πληκτρολογείς τους κωδικούς σου και το meeting με τη δουλειά ξεκινά. Στο ένα χέρι, βρίσκεται η agenda σου και στο άλλο το ποτήρι με το κρασί. Pause. Error! Μπορεί να σου φτιάχνει τη διάθεση σου, όμως, η πολλή κουβέντα φέρνει όλο και περισσότερα ποτήρια. Με τη σειρά τους, τα τελευταία διαταράσσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που θα σε κάνει, μόλις κλείσεις την κάμερα ή τον υπολογιστή να μην μπορείς να αντισταθείς σε οποιαδήποτε γλυκιά ή αλμυρή αμαρτία βρεθεί στην κουζίνα σου.

Βαρεμάρα, αυτή η όχι και τόσο φίλη σου
Είναι εκείνες οι στιγμές που νιώθεις ότι το σπίτι δεν σε χωράει, θες να βγεις έξω, όμως, έχει ήδη νυχτώσει και η απαγόρευση έχει ξεκινήσει. Τι καλύτερο από το να χαλαρώσεις στον καναπέ με λίγο κρασί, απλά για να περάσει η ώρα; Μμμμ, ίσως το να ακούσεις μουσική, να διαβάσεις ένα βιβλίο, ακόμα και να γυμναστείς είναι προτιμότερο. Γιατί, το ένα ποτήρι κρασί θα φέρει το άλλο και ξαφνικά ο αριθμός στη ζυγαριά δεν θα αργήσει να… ανέβει.

Λίγο πριν κοιμηθείς
Ναι, μπορεί το κρασί ειδικότερα και το αλκοόλ γενικότερα, να σε ηρεμούν και να σε χαλαρώνουν, όμως, ο ύπνος που σου προσφέρουν δεν είναι καλύτερος. Χαρακτηρίζεται από σύντομη διάρκεια και πολλές διακυμάνσεις που σε ξυπνούν αρκετά συχνά. Στη λίστα με τα προβλήματα, πρόσθεσε και ένα ακόμη. Το αλκοόλ σε κοιμίζει αρκετά γρήγορα, κάτι που από τη μία σε αφυδατώνει και από την άλλη το αποθηκεύει κατευθείαν σε λίπος. Ξέρεις, λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις…

 

Read More

And More