Αδυνάτισμα: Πώς θα κάνεις οικονομία όσο είσαι σε δίαιτα

Ναι, ξεκίνησες δίαιτα. Το σκεφτόσουν καιρό, το πήρες απόφαση, έθεσες τους στόχους σου και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, το αδυνάτισμα, εκτός από το απαραίτητο πρόγραμμα για να μετράς τις θερμίδες, χρειάζεται να μετρήσεις και τα χρήματα που θα ξοδέψεις για τις τροφές που βλέπεις αυτή τη στιγμή στο διαιτολόγιο σου. Σήμερα, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου μερικά χρήσιμα tips για να σώσεις και τη σιλουέτα, αλλά και την τσέπη σου

Φτιάξε μία λίστα και μην πας στο σούπερ μάρκετ… πεινασμένη
Πριν φορέσεις τα ρούχα σου και αρχίσεις να οδεύεις προς το σούπερ μάρκετ, ετοίμασε από το σπίτι μία λίστα με τα τρόφιμα που έχεις ανάγκη για τις επόμενες επτά ημέρες. Α, και φάε κάτι ελαφρύ. Μην το γελάς! Ο συνδυασμός των δύο αυτών τεχνικών θα σε βοηθήσει να μη γεμίσεις το καρότσι σου με περιττές τροφές και αυξήσεις το ποσό που θα δεις στο τέλος στο ταμείο. Άσε που, σύμφωνα με αρκετές έρευνες, όταν ψωνίζεις όσο πεινάς, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να αγοράσεις τρόφιμα πλούσια σε ακατέργαστη ζάχαρη και λιπαρά.

Κράτησε το φαγητό της προηγούμενης ημέρας
Όλοι μας μαγειρεύουμε περισσότερο φαγητό από αυτό που μπορούμε στην πραγματικότητα να καταναλώσουμε. Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Μην πετάξεις τίποτα! Ένας έξυπνος τρόπος να κάνεις οικονομία, όσο κάνεις δίαιτα, είναι να κρατήσεις την περισσευούμενη ποσότητα από το κυρίως και να την απολαύσεις την επόμενη με διαφορετική γαρνιτούρα. Για παράδειγμα, να φας δύο μέρες κοτόπουλο, την μία με πατάτες στον ατμό και την άλλη με καστανό ρύζι.

Μην υποτιμάς τα κατεψυγμένα λαχανικά
Τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά είναι πολύ υποτιμημένα. Έρχονται κομμένα και έτοιμα για χρήση και είναι εξίσου καλά για εσένα, ειδικά αν αποφύγεις την πρόσθετη ζάχαρη και το αλάτι. Τα κατεψυγμένα λαχανικά συλλέγονται στην κορυφή της φρεσκάδας τους και στη συνέχεια καταψύχονται για να σφραγίσουν τα θρεπτικά τους συστατικά. Εάν, λοιπόν, δεν θες να απολαύσεις μόνο φρούτα και λαχανικά εποχής, έχεις την οικονομική λύση στο… ψυγείο σου.

Πες “ναι” στα όσπρια
Έχουν λίγες θερμίδες και λίπος και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου, προσέχουν τη σιλουέτα σου, διεγείρουν τη διαδικασία καύσης λίπους, σε χορταίνουν και το σημαντικότερο σώζουν την τσέπη σου με τον πιο βιταμινούχο τρόπο. Φασόλια, φακές, μπιζέλια, ρεβίθια φλερτάρουν με την κουζίνα και το πορτοφόλι σου. Θα τους αντισταθείς;

Ναι στο κοτόπουλο, αλλά με έξυπνο τρόπο
Ο φθηνότερος τρόπος για να αγοράσεις κοτόπουλο είναι να το αγοράσεις ολόκληρο. Από ένα ολόκληρο κοτόπουλο, θα έχεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, όλα του τα μέρη. Επομένως, αν δεν το χρησιμοποιείς όλο, μπορείς να το αποθηκεύσεις και να το καταναλώσεις άλλη στιγμή. Επιπλέον, προτίμησε τα κρέατα από το χασάπικο του σούπερ μάρκετ και όχι τα συσκευασμένα, καθώς είναι πιο οικονομικά.

Κινήσου σε… χύμα μονοπάτια
Μπορεί τα συσκευασμένα φρούτα και λαχανικά να είναι έτοιμα προς κατανάλωση και οργανωμένα, όμως, ο πάγκος με τα χύμα τρόφιμα είναι αρκετά πιο οικονομικός. Επίσης, τα προσυσκευασμένα δεν είναι πάντα φρέσκα, ούτε μπορείς να επιλέξεις την ποσότητα που περιέχουν και μπορεί να καταλήξεις με περισσότερα φρούτα ή λαχανικά από ό,τι χρειάζεσαι.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

Read More

And More