Αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα: Οι συμβουλές των ειδικών για να χάσεις κιλά

Είτε έθεσες τις New Year’s Resolutions σου, είτε όχι, ο Ιανουάριος είναι ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς και μία πολύ καλή ευκαιρία να αφήσεις στο παρελθόν τις κακές διατροφικές συνήθειες και να ανοίξεις διάπλατα την πόρτα σε νέες. Για να βελτιώσεις την ευεξία σου, να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι ή απλά να αδυνατίσεις. Για το τελευταίο, εκτός από την προσωπική σου προσπάθεια, φροντίζουμε εμείς. Για αυτό, σήμερα, σου έχουμε συγκεντρώσει μερικά tips των ειδικών για να σε βοηθήσουμε. Δες παρακάτω…

Τρία διαφορετικά στοιχεία στο πιάτο σου
Μπορεί να κάνεις συχνά – πυκνά την αποτοξίνωση σου ή να ακολουθείς μία ειδικά σχεδιασμένη detox diet, όμως, αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν αρκεί για να απαλλαγείς από τις θερμίδες που θες. Θα σου εξηγήσω αμέσως! Η συνεχής διακύμανση των θερμίδων που προσλαμβάνει καθημερινά ο οργανισμός σου ενδέχεται να μπλοκάρει την ταχύτητα καύσης του μεταβολισμού σου και αυτό ξέρεις πολύ καλά τι συνεπάγεται. Αντί μίας αυστηρής δίαιτας, φρόντισε το κυρίως σου πιάτο να αποτελείται από μία μερίδα καθαρής πρωτεΐνης, όπως το κοτόπουλο ή το ψάρι, καλούς υδατάνθρακες, όπως τα ζυμαρικά ολικής και φρέσκα λαχανικά, όπως μία πράσινη σαλάτα. Τα έχεις όλα!

Προσάρμοσε τη διατροφή σου στην κάθε εποχή
Αγαπάς συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά και πολύ καλά κάνεις. Όπως εσύ, έτσι και η κάθε εποχή έχει τα δικά της αγαπημένα. Αυτά που βρίσκεις φρέσκα στους πάγκους και απολαμβάνεις όσο έχουν την καλύτερη γεύση. Οι ειδικοί, λοιπόν, συνιστούν να απολαμβάνεις φρούτα και λαχανικά εποχής, αλλά και να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες έξυπνα. Το χειμώνα, οι σαλάτες γίνονται ζεστές και τα smoothies δίνουν τη θέση τους σε ζεστές σούπες. Enjoy!

Κινήσου!
Δεν τρελαίνεσαι για γυμναστική ή δεν προλαβαίνεις να ακολουθήσεις συστηματική προπόνηση. Ξέρω και κατανοώ. Η άσκηση, όμως, είναι κάτι που μπορείς να προσθέσεις στην καθημερινότητα σου και ουσιαστικά να την αλλάξεις. Ήπιο περπάτημα για είκοσι λεπτά τη μέρα, γρήγορο τρέξιμο στις σκάλες του σπιτιού, ασκήσεις στο σπίτι. Όλα είναι καλύτερα από το τίποτα. 

Κάνε το νερό σου κρύο
Ακόμα και τώρα που έχουμε χειμώνα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το νερό είναι καλό για το αδυνάτισμά σου. Το κρύο νερό βοηθάει το μεταβολισμό, καθώς το σώμα λειτουργεί πιο γρήγορα για να ζεστάνει το υγρό, πράγμα που σημαίνει ότι καίγονται περισσότερες θερμίδες. Επίσης το νερό σε φουσκώνει, γλιτώνοντας έτσι το περιττό τσιμπολόγημα. Και το βασικότερο, ότι πριν τη γυμναστική σε ενυδατώνει και βοηθάει να απελευθερωθούν ορμόνες για το χτίσιμο των μυών, το οποίο είναι καλό πέρα από τη γράμμωσή σου και για το μεταβολισμό σου.

Μπες στην κουζίνα και μαγείρεψε!
Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη, ξεδίπλωσε τη δημιουργικότητα σου και ετοίμασε πιάτα που θα φροντίσουν τη σιλουέτα σου με τον καλύτερο – και πιο υγιεινό – τρόπο. Πρόσθεσε και μερικά μπαχαρικά, ξέχνα το αλάτι και τη ζάχαρη, αντικατέστησε το αλεύρι με βρώμη και απόκτησε λίγο πιο εύκολα το σώμα που ονειρεύεσαι. 

Read More

And More