Αδυνάτισμα: Υγιεινά συνοδευτικά για το κυρίως σου εκτός από πατάτες

Μπορεί όλες να ψάχνουμε ποιο θα είναι το κυρίως της ίδιας ή της επόμενης ημέρας, όμως, την ίδια προσοχή αξίζει και το συνοδευτικό του. Πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά ή κάτι διαφορετικό για να συντηρήσεις το μυϊκό σου σύστημα που ενδυναμώνεις για την προπόνηση σου; Οι επιλογές πολλές. Όπως και εκείνες που σε βοηθούν στο αδυνάτισμα. Σήμερα, λοιπόν, αφήνουμε το κυρίως στην άκρη και εστιάζουμε την προσοχή μας στο συνοδευτικό του. Για τσέκαρε ποιες επιλογές ρίχνουν τον αριθμό στη ζυγαριά…

Wild Rice
Μπορεί το όνομα του να είναι άγριο, όμως, η συγκεκριμένη κατηγορία ρυζιού φροντίζει απαλά το μεταβολισμό σου και διεγείρει τη διαδικασία καύσης λίπους. Άσε που είναι ιδανικό για να χορτάσεις χωρίς να προσθέσεις στη σιλουέτα σου αρκετές θερμίδες και “τσαλαπατήσεις” την προσπάθεια σου να χάσεις βάρος. 

Ζυμαρικά από λαχανικά
Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι τα ζυμαρικά δεν έχουν θέση στο διατροφικό μας πλάνο. Μύθος. Οι σωστοί υδατάνθρακες βοηθούν στο αδυνάτισμα και σου προσφέρουν ενέργεια απαραίτητη τόσο για να διεκπεραιώσεις τις υποχρεώσεις σου όσο και για να ανταπεξέλθεις στην απογευματινή σου προθέρμανση. Δύο πιρουνιές από ζυμαρικών από λαχανικά είναι ιδανικές για να χορτάσεις και να γεμίσεις το πιάτο σου με θρεπτικά συστατικά.

Κινόα
Είναι θρεπτική, σε χορταίνει και σε βοηθάει να αποκτήσεις τη γράμμωση που κάπως επανέρχεται στους στόχους σου τώρα που συνειδητοποιείς ότι το καλοκαίρι δεν αργεί και τόσο. Μην σε φοβίζουν οι θερμίδες της που ενδεχομένως είναι περισσότερες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα συνοδευτικά. Δες τη γενική εικόνα και απλά απόλαυσε την σε δύο κουταλιές μικρότερη μερίδα. 

Ψητά λαχανικά
Πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμυδάκια, καρότα, παντζάρι. Οι επιλογές πολλές όπως και τα θρεπτικά συστατικά που σου προσφέρει το συγκεκριμένο συνοδευτικό. Tα λαχανικά είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας και υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Οι τελευταίες όχι μόνο μειώνουν την απορρόφηση λίπους, αλλά αυξάνουν ταυτόχρονα και τον κορεσμό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα φαγητού που καταλήγει στο στομάχι σου. Άσε που τα ψητά λαχανικά δεν απαιτούν ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες και ετοιμάζονται σε λίγα λεπτά.

Κους Κους
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην απώλεια λίπους, αλλά και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην απώλεια βάρους με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Καλαμπόκι
Πλούσιο σε χρώμα, γεύση και θρεπτικά συστατικά, το καλαμπόκι σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια και φροντίζει την ίδια στιγμή για τη γραμμή σου. Γιατί, είπαμε: στόχος σου είναι να διώξεις τα περιττά κιλά και να “ξυπνήσεις” τον μεταβολισμό σου με έξυπνο τρόπο. Πρόσθεσε λίγο καλαμπόκι δίπλα από το φιλέτο κοτόπουλου και θα με θυμηθείς. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More