Ανανάς: Σου χαρίζει επίπεδη κοιλιά και νικάς την κυτταρίτιδα. Τι άλλο σου προσφέρει;

Είναι από τα φρούτα που απολαμβάνεις όλο το χρόνο, αλλά περισσότερο το καλοκαίρι. Η εξωτική του αύρα και η δροσιστική αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο σου είναι υπεραρκετές για να νιώσεις ότι το καλοκαίρι είναι εδώ. Είτε το απολαύσεις στη φυσική του μορφή ή το χρησιμοποιήσεις ως βασικό υλικό στις συνταγές σου, είτε απλά απολαύσεις το χυμό του, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επωφεληθείς από τα οφέλη του ανανά. Αλήθεια, τι σου προσφέρει; 

Αποκτάς επίπεδη κοιλιά
Το σημαντικότερο τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει και το μπικίνι σε φωνάζει. Είναι ο στόχος σου. Και όχι άδικα. Ναι καλά κατάλαβες! Αυτό το τροπικό φρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βρομελίνη, ένα ένζυμο που βοηθάει στην πέψη απομακρύνοντας μια και καλή το -ενοχλητικό- φούσκωμα. Εσύ απολαμβάνεις τον ανανά σου και η επίπεδη κοιλιά γίνεται πραγματικότητα, λίγο πριν κάνεις την πρώτη σου βουτιά.

Αδυνατίζεις
Ένα από τα πλεονεκτήματα του είναι ότι μπορεί να σε χορτάσει, χωρίς να σε “βομβαρδίσει” με περιττές θερμίδες. Με 25 θερμίδες τη φέτα, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να αποτελεί την πρώτη σου επιλογή, όταν θες να καταναλώσεις ένα χορταστικό φρούτο, όσο ο καιρός είναι ζεστός. Α, μη ξεχάσω να σου πω, ότι, σύμφωνα με έρευνες, ο ανανάς καταπολεμά την επιθυμία σου για κάτι γλυκό – και άρα θερμιδογόνο. Win – Win η κατάσταση με το φρούτο αυτό.

Γεμίζεις με βιταμίνες
Μία φέτα ανανά την ημέρα, μόνο τις βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία δεν κάνει πέρα! Κάθε άλλο. Βιταμίνη Α και C, β – καροτίνη και διάφορα φλαβονοειδή υπόσχονται να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τις ελεύθερες ρίζες (σ.σ. τα απόβλητα των κυττάρων) και να διατηρήσεις τον οργανισμό σου υγιή.

Ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου
Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι μία μερίδα ανανά σου προσφέρει σχεδόν ολόκληρη την ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεσαι. Μισό λεπτό. Αυτή δεν είναι απλά μία νέα πληροφορία. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι η πλέον απαραίτητη, αν θέλεις να θωρακίσεις τον οργανισμό και να ενδυναμώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Επίσης, μειώνει την ευαισθησία απέναντι σε ασθένειες σε μία εποχή που το χρειάζεσαι περισσότερο από κάθε άλλη.

Αφήνεις τις αλλεργίες στην άκρη
Αν κάθε χρόνο αισθάνεσαι ότι οι αλλεργίες σε… κυνηγούν, τότε ήρθε η στιγμή να προσθέσεις τον ανανά στο ημερήσιο μενού σου. Θα σε βοηθήσει να τα μην τα βρεις “σκούρα” με ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα: το βήχα, αφού εξαφανίζει τα μικρόβια από την περιοχή του λαιμού.

Ξεχνάς την κυτταρίτιδα
Άλλο ένα επίμονο πρόβλημα το καλοκαιριού και μία ανασφάλεια στο μαγιό σου. Με τον ανανά θα το ξεχάσεις. Η βρωμελίνη, που όπως σου είπα και παραπάνω είναι θαυματουργική, έχει την ιδιότητα να «μπλοκάρει» την ορμόνη βραδυκινίνη, η οποία προωθεί τη συσσώρευση του λίπους και προκαλεί κατακράτηση υγρών. Αντίο όψη πορτοκαλιού. 

Read More

And More