Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές; Πιες πράσινο τσάι!

Ο (γέρος), ο παλιός ο χρόνος επιτέλους έφυγε! Ο νέος ήρθε. Και μαζί του, είπε να φέρει και όλα τα περιττά κιλά που πήραμε στις γιορτές. Γιατί, λίγο η βασιλόπιτα, λίγο τα γλυκά (για να πάει καλά ο νέος χρόνος), πολύ τα οικογενειακά (και γιορτινά) τραπέζια μας άνοιξαν την όρεξη πολύ. Πάρα πολύ!

Και τώρα που το ημερολόγιο δείχνει Ιανουάριο και οι μέρες επιστροφής στη δουλειά είναι προ των πυλών; Η λύση είναι μία: Αποτοξίνωση. Ξέρω ότι το θες (πολύ). Ξέρω, όμως, ότι είναι και αρκετά δύσκολο. Για αυτό, αν ψάχνεις και δε βρίσκεις κάποιον σύμμαχο, ακολούθησε τη συμβουλή μου και πιες πράσινο τσάι. Το θαυματουργό αυτό ρόφημα, πέρα από ζεστό, θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις τις περιττές τοξίνες και να επιστρέψεις στην προ εορτών σιλουέτα σου.

 

Ποια είναι, λοιπόν, τα θετικά του πράσινου τσαγιού;

 

– Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Βιολογικού Ελέγχου Αμερικής, η κατεχίνη, που ρέει άφθονη στο ποτήρι με το πράσινο τσάι, ρίχνει την τιμή της χοληστερόλης, μειώνοντας ταυτόχρονα το ποσοστό λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών.

-“Καίει” το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Η αγαπημένη μου (σου) ιδιότητα, μετά τις γιορτές. Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Tufts δείχνει ότι η επιγαλλοκατεχίνη στο πράσινο τσάι, όπως και οι υπόλοιπες κατεχίνες, ενεργοποιούν τα γονίδια καύσης του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, επιταχύνοντας την απώλεια βάρους κατά 65%. Ποσοστό άκρως εντυπωσιακό!

– Διατηρεί σταθερό το σάκχαρο στο αίμα! Άρα, αδυνατίζεις. Αν ψάχνεις να βρεις την αιτία που ο αριθμός στη ζυγαριά δεν μικραίνει, τότε σκέψου μήπως αυτή βρίσκεται στο ότι η διατροφή σου κάνει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα να θυμίζουν… roller – coaster. Το πράσινο τσάι, λοιπόν, χάρη στις κατεχίνες του, σταθεροποιεί το σάκχαρο σου και μειώνει την επιθυμία σου για… ανθυγιεινά φαγητά.

– Εξαφανίζει τις ελεύθερες ρίζες. Δηλαδή τα απορρίμματα του οργανισμού, τα οποία “κολλάνε” πάνω στα κύτταρα και δυσχεραίνουν τη λειτουργία τους. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί, οι ελεύθερες ρίζες συνδέονται στενά με πολύ σοβαρές και χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης. Για αυτό, σου λέω, πιες το τσαγάκι σου και θα με θυμηθείς.

– Μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου του μαστού και του πνεύμονα, αφού οι κατεχίνες του βοηθούν το σώμα να καταστρέψει τα συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.

– Σου δίνει ενέργεια. Η κούραση και η άρνηση να επιστρέψεις στις καθημερινές σου συνήθειες κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Πώς, λοιπόν, θα μπορούσες να αποκτήσεις παραπάνω ενέργεια και όρεξη; Μα, φυσικά, με λίγο πράσινο τσάι. Και, κόπωση, Adios!

– Προστατεύει το δέρμα σου από τη φθορά που προκαλεί το κρύος και η υπερβολική έκθεση σε αυτό. Το αναδομεί και το ενυδατώνει εσωτερικά. Για αυτό, ένα πράσινο τσάι την ημέρα το ξεφλουδισμένο σώμα κάνει πέρα.

May I Have A Cup Of Tea, Please?

Read More

And More