ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ: Τα υλικά που πρέπει να προσθέσεις στο νερό σου για να αδυνατίσεις

Νέα σεζόν, νέα αρχή, νέοι στόχοι! Εντάξει, όχι ακριβώς νέοι στόχοι, γιατί το αδυνάτισμα πάντα θα βρίσκεται στις προτεραιότητές μας… σαν ιδέα τουλάχιστον!

Ξέρεις, τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής η προσθήκη διαφόρων συστατικών μέσα στο νερό, τα οποία υπόσχονται να αποφέρουν το ιδανικό detox και να ενισχύσουν την προσπάθειά μας για απώλεια βάρους. Επίσης, ξέρεις ότι οι μεγάλες ποσότητες νερού ημερησίως μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στο να χάσουμε μερικά κιλά, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνουν το σώμα μας.

Όπως και να έχει, αυτήν τη φορά δεν θα ασχοληθούμε με τις ιδιότητες του νερού, αλλά με όλα αυτά που μπορούμε να προσθέσουμε ώστε να κάνουμε πιο γευστική αυτήν την καθημερινή ανάγκη ή υποχρέωση για το σώμα μας (αν θες να το πάρεις έτσι). Το σημείο όμως που αξίζει περισσότερο να εμβαθύνουμε, είναι πως ακριβώς αυτά τα συστατικά βοηθούν στην αποτοξίνωση και στο αδυνάτισμα; Τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε, εκτός από το γνωστό και μη εξαιρετέο λεμόνι; Ο λόγος στην Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου που μας τα εξηγεί όλα!


ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ


Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που βρίσκονται σε πρόγραμμα διατροφής και καταναλώνουν άφθονο νερό, χάνουν περισσότερο από όσους δεν πίνουν αρκετό. Αν λοιπόν, βρίσκεσαι σε δίαιτα, καλό είναι να αυξήσεις όσο μπορείς τα υγρά που καταναλώνεις, ενισχύοντας γευστικά και ποιοτικά το νερό σου με διάφορα συστατικά!


ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1. ΛΕΜΟΝΙ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΛΑΪΜ – ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ
Τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το μεταβολισμό. Μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες από το χυμό τους ή να τα κόψεις σε φέτες και να τα αφήσεις από το βράδυ μέσα στο νερό.


2. ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ – ΔΥΟΣΜΟΣ – ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Έχουν διουρητικές ιδιότητες και θα σε βοηθήσουν να νιώσεις περισσότερο ανάλαφρη και λιγότερο πρησμένη. Κόψε και πρόσθεσε αρκετά φυλλαράκια μέσα στο νερό και απόλαυσε ένα ιδιαιτέρως αρωματικό ρόφημα.


3. ΑΓΓΟΥΡΙ

Ένα ακόμα διουρητικό συστατικό που θα δώσει φρέσκια και έντονη γεύση στο νερό. Το αποτέλεσμα; Θα πίνεις ακόμα περισσότερες ποσότητες με μεγαλύτερη ευχαρίστηση.


4. ΚΑΝΕΛΑ

Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μας βοηθάει να μένουμε μακριά από τσιμπολογήματα. Μέσα από την κανέλα μπορείς να βρεις το μυστικό για να εξαλείψεις τα προεμμηνορρυσιακά συμπτώματα.


5. ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Βοηθάει σημαντικά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, με αποτέλεσμα να αποβάλλει το φούσκωμα από την περιοχή της κοιλιάς.


6. ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ – ΛΟΥΙΖΑ

Βράζοντας τα αφεψήματα με το γνωστό τρόπο και προσθέτοντας παραπάνω νερό (π.χ. ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι μέσα σε μια κανάτα νερό), κερδίζεις και τις ιδιότητες των βοτάνων και του νερού. Τα βότανα αυτά ενεργοποιούν το μεταβολισμό και συμβάλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.


*BONUS INFO

Μπορείς να πειραματιστείς και να κάνεις διάφορους συνδυασμούς μόνη σου, οι οποίοι θα σε αποτοξινώσουν και θα σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα. Εξάλλου, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο θα σε απαλλάξει από την κατακράτηση υγρών. Οπότε πρόσθεσε οτιδήποτε άλλο σου φαίνεται γευστικό και παράγεται το μήνα που διανύουμε.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΜΙΑ ΔΙΑΙΤΑ DETOX!

ΔΕΣ ΕΔΩ DETOX ΣΥΝΤΑΓΕΣ!


Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More