Αχλάδι: 7 λόγοι που θα σε πείσουν να το καταναλώνεις κάθε μέρα

Πράσινο, απαλό και άκρως γευστικό. Μπορείς να το απολαύσεις στην φυσική του μορφή, να το μετατρέψεις σε χυμό, να το προσθέσεις ως βασικό συστατικό σε smoothie του ή να το κάνεις ακόμα και μαρμελάδα. Το αχλάδι βρίσκεται στην πιο καλή του εποχή, την φθινοπωρινή. Πέρα από το καταπράσινο του χρώμα, η σάρκα του είναι πλούσια σε θρεπτικές ιδιότητες, από τις οποίες μπορείς να επωφεληθείς. Εσύ και ο οργανισμός σου. Γιατί, λοιπόν, καλό είναι να τρως ένα αχλάδι την ημέρα;

 

 

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία. Μπορεί να γνωρίζεις ότι η μπανάνα φημίζεται για την πλούσια περιεκτικότητα της σε… κάλιο, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι και το αχλάδι δεν μπορεί να σου το προσφέρει στην ποσότητα που θέλεις και χρειάζεσαι. First Check. Παράλληλα, σύμφωνα με τους ειδικούς, στη σάρκα του θα βρεις και τον χαλκό, στοιχείο που σε βοηθάει να ρυθμίσεις το βάρος σου και να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου.

 

Σε αδυνατίζει, όσο ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος σου. Μόλις διάβασες ότι ένα αχλαδάκι την ημέρα τον μεταβολισμό κάνει να τρέχει σφαίρα. Δεν ρίχνει τον αριθμό στη ζυγαριά, μόνο για αυτό. Έχει πολύ λίγες θερμίδες, ενώ τα συστατικά του μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Άσε που αφήνει στον ουρανίσκο σου μία αίσθηση δροσιάς που ακόμα χρειαζόμαστε. Γιατί, είναι πλούσιο σε νερό.

 

Αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών. Ίσως να το κατάλαβες από την τελευταία πρόταση στον προηγούμενο tip. Οι φυτικές του ίνες σε συνδυασμό με το άφθονο νερό που προσφέρει στο σώμα σου ενεργοποιούν ακόμα και εκείνα τα σημεία, που η κατακράτηση υγρών ταλαιπωρεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δύο αχλάδια την ημέρα, σε καθημερινή βάση, μπορούν να κάνουν το θαύμα τους.

 

 

Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με μία έρευνα, μερικά συστατικά του αχλαδιού, ειδικά εκείνες που βρίσκονται στα λίγα πιο ώριμα φρούτα, βοηθούν τον οργανισμό σου να σταθεροποιήσει το σάκχαρο σου, σε μία μέρα roller-coaster, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν παράλληλα ότι μειώνει τις πιθανότητες να εμφανίσεις διαβήτη τύπου δύο.

 

Hangover Alert! Μήπως, είπα, μήπως, ήπιες λίγο παραπάνω χθες; Πέρα από την μπανάνα, υπάρχει ένα φρούτο που δεν πρέπει να λείπει από το μενού της επόμενης ημέρας. Κατάλαβες ποιο, έτσι; Μα, φυσικά, το αχλάδι που με τα ένζυμα που περιέχει σε σάρκα και φλούδα επιταχύνει τη διάσπαση του αλκοόλ στο στομάχι και την οριστική αποβολή του από το σώμα σου. Για ακόμα γρηγορότερη δράση, προτίμησε το χυμό του. 

 

Μην ξεχάσω να σου πω για τις αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικό, ένα αχλαδάκι την ημέρα τις ανεπιθύμητες φλεγμονές κάνει πέρα. Άλλωστε, αποτελεί μία ακόμα ευεργετική ιδιότητα των μετάλλων του, με τον χαλκό να βρίσκεται στην… κορυφή. 

 

Αν είσαι έγκυος, το χρειάζεσαι. Αν αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το κείμενο αυτό διανύεις τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σου, μη ξεχάσεις στην Shopping List σου να προσθέσεις το αχλάδι. Το φολικό οξύ, που περιέχει σε ποσότητα μεγάλη, με το δικό του τρόπο στην υγεία τη δική σου και του εμβρύου συμβάλλει. Θα το παραλείψεις;

 

 

Read More

And More