Αχλάδι: Ήξερες ότι σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις την κατακράτηση υγρών και ξυπνά το μεταβολισμό σου;

Είναι από τα φρούτα που είτε λατρεύεις, είτε δεν τρελαίνεσαι να απολαμβάνεις και τόσο συχνά. Το αχλάδι είναι στην εποχή του και άρα έχει την καλύτερη του γεύση. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ο καλύτερος φίλος του μήλου δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου. Για πολλούς λόγους. Εμείς σου έχουμε τους πέντε πιο σπουδαίους!

Σε αδυνατίζει με τον πιο νόστιμο τρόπο
Ένα αχλαδάκι την ημέρα τον μεταβολισμό κάνει να τρέχει σφαίρα. Δεν ρίχνει τον αριθμό στη ζυγαριά, μόνο για αυτό. Έχει πολύ λίγες θερμίδες, ενώ τα συστατικά του μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Άσε που αφήνει στον ουρανίσκο σου μία αίσθηση δροσιάς που ακόμα χρειαζόμαστε. Γιατί, είναι πλούσιο σε νερό. Και τις θερμίδες διώχνεις και το σώμα σου ενυδατώνεις.

Ξεχνάς τι εστί κατακράτηση υγρών
Ίσως να το κατάλαβες από την τελευταία πρόταση στο προηγούμενο tip. Οι φυτικές του ίνες σε συνδυασμό με το άφθονο νερό που προσφέρει στο σώμα σου ενεργοποιούν ακόμα και εκείνα τα σημεία, που η κατακράτηση υγρών ταλαιπωρεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δύο αχλάδια την ημέρα, σε καθημερινή βάση, μπορούν να κάνουν το θαύμα τους. Ειδικά, αν ακολουθήσεις και το διατροφικό πρόγραμμα που θα βρεις εδώ

Τα θρεπτικά του στοιχεία είναι πολύ περισσότερα από όσα πιστεύεις
Ναι, η μπανάνα φημίζεται για το κάλιο της, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι μία αξιοσέβαστη ποσότητα δεν βρίσκεις και στο αχλαδάκι σου. Το φρούτο με το πράσινο σώμα και τη μαλακή σάρκα μπορεί να σου προσφέρει την ημερήσια ποσότητα που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου, ενώ την ίδια στιγμή να σε “γεμίσει” με χαλκό, ένα στοιχείο που ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου και σταθεροποιεί το βάρος σου.

Αν πιεις λίγο περισσότερο, το χρειάζεσαι
Μπορεί οι βραδινές μας έξοδοι να είναι πολύ διαφορετικοί πλέον, λόγω του κορονοϊού, όμως λίγο παραπάνω κρασί μπορείς να πιεις ακόμα και σε μία βραδιά στο σπίτι με φίλους με φίλες. Το αχλάδι είναι πλούσιο σε εκείνα τα ένζυμα, τα οποία, επιταχύνουν τη διάσπαση του αλκοόλ στο στομάχι και επιταχύνουν την οριστική αποβολή από το σώμα σου. Αν θες να αποτοξινωθείς ακόμα πιο γρήγορα, μπορείς να προτιμήσεις το χυμό του χωρίς ίχνος ζάχαρης. 

Είναι το απόλυτο αντιφλεγμονώδες φρούτο
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ένα αχλαδάκι την ημέρα τις ανεπιθύμητες φλεγμονές κάνει πέρα. Άλλωστε, αποτελεί μία ακόμα ευεργετική ιδιότητα των μετάλλων του, με τον χαλκό να βρίσκεται στην… κορυφή.

Read More

And More