Αυτά είναι τα 7 λάθη που κάνουμε στις διακοπές και παίρνουμε κιλά (δώσε βάση!)

Καλοκαίρι, διακοπές, παραλίες, χαλαρές στιγμές. Όλα αυτά που περίμενες πώς και πώς από το χειμώνα βρίσκονται εδώ. Για όλα αυτά φαντάζομαι πως τόσο καιρό έκανες την απαραίτητη προετοιμασία, όπως προσεκτική διατροφή, full πρόγραμμα γυμναστικής και πολλές στερήσεις που έκαναν το στομάχι σου να γουργουρίζει. Και όλα αυτά γιατί; Για να εμφανιστείς με ένα τέλειο σώμα στην παραλία, χωρίς περιττά κιλά, λίπος και κυτταρίτιδα.

Ας περάσουμε όμως στο θέμα που θα ασχοληθούμε. Οι καλοκαιρινές διακοπές, αγαπητή μου αναγνώστρια, κρύβουν πολλές παγίδες (ή εσύ κάνεις κάποια λάθη) που μπορούν να αυξήσουν το βάρος σου, χωρίς καν να καταλάβεις πως έγινε αυτό το λάθος. Το αποτέλεσμα; Γυρνώντας στο σπίτι και ανεβαίνοντας στη ζυγαριά τα παραπανίσια κιλά που προστέθηκαν, χωρίς τη θέλησή σου, να σου προκαλέσουν κρίση πανικού.

Επειδή λοιπόν θέλω να αποφύγεις αυτό το σοκ, αποφάσισα να συνεργαστώ με την Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου και να σε ενημερώσουμε για κάθε σφάλμα των διακοπών που μπορεί να σε “χαλάσει” σωματικά και μετέπειτα ψυχολογικά. Ο λόγος στην ειδικό…

Το καλοκαίρι, η αυξημένη θερμοκρασία και οι πολλές ώρες εκτός σπιτιού μπορούν να αποτελέσουν τον ιδανικό συνδυασμό για να χάσεις βάρος! Από την άλλη πλευρά, οι πολλές έξοδοι και η διαφοροποίηση του ημερήσιου προγράμματός σου, μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη σιλουέτα σου.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις διακοπές και παίρνεις κιλά:

1.Το γεγονός πως περνάς πολλές ώρες στην παραλία και παραλείπεις τα περισσότερα γεύματα της ημέρας, καταλήγοντας να κάνεις ένα πολύ μεγάλο το απόγευμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταναλώνεις πολύ περισσότερες θερμίδες από αυτές που θα έπρεπε και μάλιστα να μην αισθάνεσαι πως έχεις φάει και παραπάνω, καθώς ουσιαστικά όλη μέρα ήσουν νηστική.

2.Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ! Δεν είναι απαραίτητο να μεθύσεις για να θεωρήσουμε πως έχεις καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ από αυτό που χρειάζεσαι. Μία μπύρα στην παραλία, ένα ποτήρι ούζο στο φαγητό και ένα ποτήρι κρασί το βράδυ είναι αρκετά για να σε φορτώσουν με επιπλέον θερμίδες και να ξεπεράσεις την σωστή ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ.

3.Το ακατάλληλο πρωινό είτε αυτό είναι σε μπουφέ ξενοδοχείου είτε είναι μία σφολιάτα από το φούρνο. Συνήθως το πρωινό είναι το γεύμα το οποίο έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να “καεί” μέσα στην ημέρα, ωστόσο μία τυρόπιτα και ένα πιάτο με διάφορα εδέσματα από τον μπουφέ μπορεί να φτάνει ή ακόμα και να ξεπερνάει τις 500 θερμίδες, τις οποίες δε θα κάψεις σίγουρα κάνοντας ηλιοθεραπεία.

4.Τα snack στην παραλία είναι ένας μεγάλος κίνδυνος. Πατατάκια, club sandwich ή γρανίτες ισοδυναμούν με κανονικά γεύματα και μάλιστα είναι πλούσια σε λιπαρά και σάκχαρα.

5.Η καθημερινή πρόσληψη αρκετά μεγάλης ποσότητας ζάχαρης. Τα παγωτά, τα κοκτέιλ, τα μιλκσέικ, τα ροφήματα που θυμίζουν καφέ, τα κεράσματα μετά το γεύμα στην ταβέρνα, τα μπισκότα στην παραλία και πολλά άλλα, περιέχουν αρκετή ζάχαρη, η οποία είναι πολύ πιθανό να ανεβάσει τη ζυγαριά σου.

6.Το μικρό γεύμα, που μόνο μικρό δεν είναι, στο χέρι πριν τον ύπνο. Ειδικά τις φορές που θα έχεις καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ, είναι πολύ πιθανό να αναζητήσεις κάποιο γρήγορο φαγητό πριν κοιμηθείς. Αυτό επιβαρύνει τόσο το στομάχι σου όσο και τη συνολική θερμιδική σου πρόσληψη. Μάλιστα το γεγονός πως αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες (κρέπα, πίτσα, σουβλάκι) το κάνει ακόμα πιο επιβαρυντικό.

7.Η ποιότητα του μεσημεριανού φαγητού. Ακόμα κι αν η πρώτη ύλη είναι η καλύτερη δυνατή, τα μαγειρευτά φαγητά με μπόλικο λάδι και τα τηγανητά έχουν τις διπλές ή ακόμα και τις τριπλές θερμίδες από τα ψητά φαγητά και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να θυμάσαι.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More