Δίαιτα τέλος! Πώς δεν θα πάρεις πίσω τα κιλά που μόλις έχασες

Ο Αύγουστος φτάνει και το πρόγραμμα για λίγες μέρες μπαίνει στην άκρη. Μαζί με τις υποχρεώσεις και τη δίαιτα σου. Έκανες την προσπάθεια σου, έβαλες τα δυνατά σου και τώρα  – ναι! – βλέπεις στον καθρέφτη την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Τι θα έλεγες να την κρατήσεις για λίγο ακόμα; Να μην πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό, αλλά να ακολουθήσεις τον όχι και τόσο εύκολο δρόμο της συντήρησης. Γιατί, η αλλαγή εκτός από κόπο, θέλει και τρόπο. Για αυτό, εμείς βρήκαμε και μοιραζόμαστε μαζί σου μερικά μυστικά που θα κρατήσουν το βάρος σου ακέραιο. Ιδού…

Ξεκίνησε τη μέρα σου σωστά
Ναι, το σηκωθείς από το κρεβάτι και να ετοιμάσεις ένα πλούσιο πρωινό δεν είναι σίγουρα το πιο ευχάριστο πράγμα που θα κάνεις στις διακοπές σου. Ξεκίνα από τα βασικά! Άλλωστε, η δίαιτα σου τελείωσε. Το μυστικό για να μείνεις πιστή στα κιλά που έφτασες είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας να περιλαμβάνει λίγο από όλα. Φρέσκο χυμό, δημητριακά ή νιφάδες βρώμης με γάλα, μπάρες βρώμης, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βραστό αβγό. Όλα μπορούν να υπάρξουν εναλλάξ στο πιάτο σου.

Παίξε με τα συνοδευτικά σου
Ναι, σίγουρα δίπλα από τα θαλασσινά ή τα κρεατικά σου δεν θα υπάρχουν πια μόνο πράσινα λαχανικά. Τι θα έλεγες για λίγο wild rice, που εκτός από τον ουρανίσκο σου, ικανοποιεί και τα μάτια σου με την θελκτική του όψη; Αν θες να φας μετά από καιρό πατάτες, προτίμησε να είναι ψητές ή να βρίσκονται στην πιο γλυκιά τους εκδοχή, αυτή της γλυκοπατάτας.

Αντί για παγωτό, προτίμησε γρανίτα
Φρουτώδης, γευστική και άκρως δροσιστική. Φτιάχνεται από φρούτα, έχει μία μικρή ποσότητα ζάχαρης – για να είμαστε ειλικρινείς μαζί σου – και γλυκαίνει τον ουρανίσκο σου με τον καλύτερο τρόπο. Λίγες θερμίδες, πολλή γεύση. Τι άλλο θέλεις για να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου αλώβητη; 

Κολύμπησε!
Είναι μία από τις καλύτερες μορφές αερόβιας άσκησης και – ίσως – η πιο αναζωογονητική την εποχή που έξω έχει πραγματικά ζέστη. Θα γυμνάσεις όλο σου το σώμα, θα ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου – βοηθώντας τον να κάψει πολλές θερμίδες ακόμα και μετά το τέλος της άσκησης και θα δροσιστείς. Φρόντισε, λοιπόν, να μην πας στην παραλία με στομάχι γεμάτο και να αφήσεις τις φίλες σου για λίγο στα ρηχά, αν δεν έχουν όρεξη να φτάσουν μέχρι τα βαθιά μαζί σου. 

Μην μένεις νηστική
Μπορεί να σου φαίνεται τετριμμένο, αλλά αποτελεί μία σπασμωδική κίνηση που όλοι κάνουμε όταν διαισθανόμαστε πως κάτι με την συντήρηση των κιλών μας δεν πάει και πολύ καλά. Φάε κανονικά τα γεύματα σου, κάνε τα πιάτα σου λίγο πιο υγιεινά και Voila!

 

Read More

And More