Έξυπνα τρικς που θα σε βοηθήσουν να τρως σωστά

Κάθε φορά υπόσχεσαι στον εαυτό σου να είναι συνεπής στη σωστή διατροφή και όλο κάπου κατρακυλάς, κάτι ξεχνάς, κάτι αμελείς. Και η ζυγαριά κολλάει. Ή ανεβαίνει. Κάθε μέρα υπόσχεσαι να φας νωρίς και υγιεινά και πάντα, εκεί λίγο πριν πέσεις για ύπνο παρασύρεσαι σε διατροφικές γουρουνιές. Ξέρεις ότι το μυστικό στο αδυνάτισμα δεν είναι η δίαιτα, αλλά η σωστή διατροφή. Και ο τρόπος να χάσεις κιλά “κρύβεται” στις διατροφικές σου συνήθειες. Σήμερα, λοιπόν, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου μερικά τρικς, που θα σε βοηθήσουν να τρέφεσαι υγιεινά

 

 

Τι θα έλεγες για μία μικρή σαλάτα, πριν το κυρίως; Όχι, για να μην απολαύσεις το βασικό σου γεύμα, αλλά για να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και να κατευνάσεις εκείνο το αίσθημα λιγούρας που “χτυπά” το στομάχι σου, αν το αφήνεις άδειο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποίησε το Αμερικάνικο Κέντρο Αδυνατίσματος, όσοι είχαν καταναλώσει μία μικρή ποσότητα σαλάτας λίγο πριν το κυρίως της ημέρας, όχι μόνο απέφυγαν το περιττό φούσκωμα, αλλά διατήρησαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα στα φυσιολογικά επίπεδα, με αποτέλεσμα να αισθάνονται χορτασμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διάλεξε και ετοίμασε τα λαχανικά σου από την αρχή της εβδομάδας. Στο γραφείο, στο lunch break, ακόμα και στη διαδρομή από το σπίτι στη δουλειά, θα πεινάσεις. Και συνήθως ο οργανισμός σου θα ζητήσει κάτι όχι και τόσο υγιεινό. Τι μπορείς να κάνεις; Την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, να προμηθευτείς μερικά πολύχρωμα λαχανικά, να τα καθαρίσεις και να τα κόψεις σε μικρά κομμάτια, να προσθέσεις μερικά μυρωδικά και να τα τοποθετήσεις σε μικρά ταπεράκια. Έτσι, θα μπορείς να τα απολαμβάνεις πάντα και παντού.

Μήπως να βάλεις ετικέτες σε όλα σου τα τρόφιμα; Το μυστικό της επιτυχίας “κρύβεται” στην… οργάνωση. Γιατί, μόνο έτσι θα καταφέρεις να δοκιμάσεις λίγο από όλες τις διατροφικές ομάδες. Θα χρειαστείς γυάλινα ταπεράκια, ετικέτες και έναν μαρκαδόρο ή στυλό. Οργανωμένα, σωστά μοιρασμένα και έτοιμη να προσφέρεις στον οργανισμό σου τα θρεπτικά στοιχεία κάθε τροφής, χωρίς να παραλείπτεις καμία.

Φρούτα στο καλαθάκι της κουζίνας. Είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις μόλις μπαίνεις στο χώρο της κουζίνας. Απλώνεις το χέρι σου και το σνακ της στιγμής είναι έτοιμο. Τι θα έλεγες, λοιπόν, στη θέση εκείνων των σνακ που “κρύβουν” αρκετές θερμίδες, να τοποθετήσεις μερικά φρούτα που σου αρέσουν; Έτσι, θα τα καταναλώνεις συχνότερα, γιατί θα είναι συνεχώς μπροστά σου.

Απομάκρυνε από το σπίτι σου οτιδήποτε ανθυγιεινό έχεις αυτή τη στιγμή. A, και μόλις το κάνεις, αφαίρεσε από την μελλοντική σου Shopping List γλυκά και αλμυρά σνακ, τα οποία όσο βρίσκονται μέσα στο σπίτι, τόσο περισσότερο θα σαγηνεύουν τον ουρανίσκο σου και θα σε γεμίζουν με περιττό αλάτι, ζάχαρη και συντηρητικά. 

Ετοίμασε μόνη τα σνακ σου. Θα γνωρίσεις καλύτερα τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιείς, θα υπολογίζεις ακριβέστερα τις θερμίδες σου και το σημαντικότερο θα μπορείς να τα μαγειρέψεις, όπως εσύ θες. 

Μην υποτιμάς το νερό. Ήξερες ότι σύμφωνα με τους ειδικούς η πιο συχνή αιτία που θέλουμε να φάμε δεν είναι επειδή πεινάμε, αλλά αντίθετα επειδή το σώμα μας διψάει; Για αυτό, μην παραμελείς τη θαυματουργή του δράση.

Read More

And More