Έξυπνο αδυνάτισμα: Μυστικά για να τρως λιγότερο και να μην πεινάς

Αδυνάτισμα. Η πρώτη και η τελευταία σου σκέψη αυτή την εποχή. Γιατί, γύρισες από τις διακοπές – τις οποίες απόλαυσες γιατί κανέναν διατροφικό περιορισμό δεν είχες στο μυαλό σου – και τώρα οι δεύτερες σκέψεις σε έχουν καταβάλει. Pause. Δεν χρειάζεται άγχος. Για να χάσεις τα κιλά που πήρες, χρειάζεσαι πρόγραμμα, προσήλωση στο στόχο σου και μερικά έξυπνα τρικς. Συμβουλές για να τρως λιγότερο και να αδυνατίζεις πιο γρήγορα χωρίς να πεινάς. Δες πώς!

Ήρεμα και έξυπνα
Ένα από τα πιο συχνά διατροφικά λάθη που κάνουμε είναι ότι προσπαθούμε να “χωρέσουμε” το φαγητό ανάμεσα στις υπόλοιπες δραστηριότητες. Error. Το φαγητό – και ιδιαίτερα το κυρίως γεύμα – είναι μία σημαντική διαδικασία που πρέπει να της δώσεις την απαραίτητη σημασία. Έτσι, θα ικανοποιήσεις τόσο το στομάχι όσο και το μάτι και τον εγκέφαλο σου. Αισθάνθηκες χορτάτη; 

Ποτέ μπροστά στην τηλεόραση
Αν βιώνεις τις πρώτες ημέρες επιστροφής στο γραφείο, τότε γνωρίζεις ότι τίποτα καλύτερο δεν υπάρχει από το να “κλείσεις” την ημέρα σου. Φρόντισε, όμως, να περιοριστείς εκεί και να μην φέρεις το φαγητό για συντροφιά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν τρως, το μυαλό σου πρέπει να είναι συγκεντρωμένο στο γεύμα σου, έτσι ώστε το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο για τον εγκέφαλό σου και να χορτάσεις. Για αυτό, όχι ξανά φαγητό με την τηλεόραση ανοιχτή.

Στρώσε στο τραπέζι… μικρά πιάτα
Να μην τρως σε μεγάλα πιάτα, γιατί σε προδιαθέτουν να καταναλώνεις μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που χρειάζεσαι. Τα μικρά πιάτα γεμίζουν πιο εύκολα και το μυαλό ικανοποιείται βλέποντας ένα γεμάτο πιάτο.

Μάσησε το φαγητό σου καλά
Το έχεις ακούσει και διαβάσει ξανά. Να μασάς καλά το φαγητό σου, σε μικρές ποσότητες. Είναι πολύ σημαντικό να μασάς καλά την τροφή σου, αφού με τον τρόπο αυτό βοηθάς τη χώνεψη. Στην αντίθετη περίπτωση, δυσχεραίνεις τη χώνεψη, αισθάνεσαι έντονο φούσκωμα στο στομάχι, ενώ ο οργανισμός δυσκολεύεται να διασπάσει τις τροφές, με αποτέλεσμα να χάνονται βιταμίνες και μέταλλα από τον οργανισμό μας.

Take A Break και σκέψου αν πραγματικά θες να φας
Τέλος, πριν ανοίξεις την πόρτα του ψυγείου, σταμάτησε για 5 λεπτά και σκέψου αν πραγματικά θέλεις να φας και εάν αυτό που επιθυμείς να καταναλώσεις θα σε ωφελήσει ή τελικά θα σε επιβαρύνει. Θα δεις ότι σε δεύτερη ανάγνωση, μπορεί να αναθεωρήσεις. Πάμε στοίχημα;

Read More

And More