Επίπεδη κοιλιά: Οι τροφές που θα σε σώσουν από το ενοχλητικό “φούσκωμα”

Η επίπεδη κοιλιά είναι στόχος. Κάθε εποχή του χρόνου. Θες να απαλλαγείς από το περιττό φούσκωμα και να εμφανίσεις τους κοιλιακούς, όσο γραμμωμένοι και αν είναι. Όμως, εκτός από τη γυμναστική, πρέπει να προσέξεις και τη διατροφή σου. Γιατί, όπως θα έχεις διαβάσει και πολλές φορές στη στήλη αυτή, η επίπεδη κοιλιά εμφανίζεται στην κουζίνα. Για αυτό, σήμερα, σου έχουμε συγκεντρώσει τις τροφές που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο πιάτο σου για να διώξεις το περιττό φούσκωμα.

Τζίντζερ
Καυτερό, αλλά υπέροχο και για το φούσκωμα σου ιδανικό! Το ακούς παντού και οι ιδιότητες του μας επιτρέπουν να καταλάβουμε το γιατί. Λίγη σκόνη τζίντζερ στο φαγητό σου ή στο δροσερό σου smoothie θα κρατήσει το φούσκωμα μακριά, πολύ μακριά και εσένα πιο κοντά στης ζυγαριάς τη χαρά.

Μπανάνα
Το ότι περιέχει κάλιο το γνωρίζεις. Το ότι το κάλιο μπορεί να ξεφουσκώσει την κοιλιά σου το ξέρεις; Μόλις, το έμαθες. Μία μπανάνα για το δεκατιανό και σε χορταίνει και την κοιλιά σου ξεφουσκώνει, εν τέλει. Άσε που είναι το φρούτο που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου, άρα μπορείς να επωφεληθείς από τα οφέλη του ανά πάσα στιγμή.

Γιαούρτι
Έχεις και εσύ παρατηρήσει ότι ακόμα και αν μέσα στην ημέρα έχεις φάει αρκετά λιπαρά, ένα γιαουρτάκι αρκεί για να σου χαρίσει επίπεδη κοιλιά; Αν όχι, πρέπει να αρχίσεις να απολαμβάνεις ένα κεσεδάκι γιαούρτι με μέλι κάθε βράδυ. Τα προβιοτικά που περιέχει, ρυθμίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου, δίνοντας λύση σε κάθε ενοχλητικό πρόβλημα που μπορεί να εμφανίσει η δυσκοιλιότητα.

Σκόρδο
Αυτή η τροφή θέλει λίγη προσοχή. Και θα σου εξηγήσω το γιατί. Αν τρίψεις λίγο σκόρδο σε κόκκινο κρέας με αλάτι, θα φουσκώσεις. Αν, όμως, επιλέξεις να φας το σκόρδο μόνο του, όπως για παράδειγμα να κάνεις μία απλή σκορδαλιά ή να το προσθέσεις απαλά στις συνταγές σου, θα δεις την κοιλιά σου επίπεδη και flat.

Αβγό
Είναι η τροφή που μπορείς να απολαύσεις ανά πάσα στιγμή. Πρωινό, ενδιάμεσα σνακ, μεσημεριανό. Μπορεί στην αρχή να παρατηρείς ένα μικρό φούσκωμα, όμως είναι τελείως προσωρινό. Η μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης που σου προσφέρει το αβγό, όχι μόνο σε κάνει να φτάνεις γρηγορότερα στο αίσθημα του κορεσμού, αλλά επιταχύνει και το μεταβολισμό σου. Αυτό που χρειάζεσαι, δηλαδή!

Αμύγδαλα
Θα μπορούσες να πεις ότι ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα αβγά. Στις πρωτεϊνούχες τροφές, δηλαδή. Όπως η μαύρη σοκολάτα και τα αβοκάντο, τα αμύγδαλα περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν το σώμα να καίει λίπος και το μεταβολισμό σου να “πάρει” τα πάνω του.

Βρώμη
Με περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα δημητριακά, η βρώμη σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη, έχοντας φάει μικρή ποσότητα. Και τα οφέλη της δεν σταματούν εκεί. Η βρώμη είναι αυτή η τροφή που θα σε απαλλάξει από το περιττό φούσκωμα και θα σε σώσει από τη δυσκοιλιότητα.

Αγγούρι
Πράσινο. Δροσερό. Για τη σαλάτα σου ιδανικό. Χάρη στο φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό με τη μαγική δράση, κερκετόλη και την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό περίπου 96%, τα αγγούρια μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν στο να αποφύγεις το (άνευ λόγου) πρήξιμο!

 

 

 

 

 

 

Read More

And More