Επίπεδη κοιλιά: Τα φρούτα εποχής που θα σε βοηθήσουν να την αποκτήσεις

Τα φρούτα είναι ο καλύτερος σύμμαχος σου όταν ξεκινάς την προσπάθεια να αδυνατίσεις. Δεν σε προδίδουν ποτέ και ικανοποιούν τον ουρανίσκο σου. Για αυτό, και τώρα – που περνάμε αυτή τη φάση που θέλουμε να χάσουμε ό,τι πήραμε στις διακοπές – δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σου. Σήμερα, εστιάζουμε στην κοιλιά σου και στον τρόπο που ορισμένα φρέσκα φρούτα διασπούν το λίπος και την κάνουν επίπεδη. Γνωρίζεις ποια είναι;

Ανανάς
Είναι το ιδανικό φρούτο για να ετοιμάσεις το πιο δροσιστικό smoothie. Και το καλύτερο για να δεις την κοιλιά σου επίπεδη και το λίπος να εξαφανίζεται. Όλα αυτά χάρη στη βρωμελίνη, τη μαγική ουσία που βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στη σάρκα του. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι πρέπει να βρίσκεται στο μπολάκι σου σε καθημερινή βάση.

Σύκα
Είναι στην εποχή τους και στον καλύτερο τους μήνα! Το πιο νόστιμο φρούτο εποχής μετατρέπεται στην πιο αποτελεσματική λύση απέναντι στην δυσκοιλιότητα. Γιατί, πολλές φορές το γεγονός ότι η κοιλιά σου φαίνεται λίγο πιο φουσκωμένη δεν βρίσκεται τόσο στις τροφές που καταναλώνεις όσο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος που κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Γκρέιπφρουτ
Ξέρεις ότι εξαφανίζει το λίπος από το σώμα σου. Καμία παραπληροφόρηση δεν υπάρχει στο θέμα αυτό. Σε αποτοξινώνει λίγο πιο αποτελεσματικά από το πορτοκάλι. Τη συγκεκριμένη εποχή, θα τα βρεις με γεύση γλυκιά και μία οξύτητα που μπορεί να ξενίζει λίγο τον ουρανίσκο σου, αλλά δρα κατά του λίπους και σε χορταίνει. Τρως λιγότερο και άρα αδυνατίζεις! Κάτι καλύτερο;

Cranberries
Περιορίζουν την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά, οπότε ξέρεις τι σημαίνει αυτό: δεν λείπουν από το πιάτο σου. Θα τα βρεις είτε κατεψυγμένα είτε αποξηραμένα, χωρίς ίχνος περιττής ζάχαρης. Εκτός από σκέτα, προτίμησε να τα συνδυάσεις με το γιαουρτάκι σου – που με τα προβιοτικά του θα πολλαπλασιάσει τη διάσπαση λίπους – ή να τα προσθέσεις στο δροσιστικό smoothie που “παίρνεις” μαζί σου στο γραφείο.

Μπανάνα
Με έναν μαγικό τρόπο είναι πάντα στο ντουλάπι σου. Το κάλιο που πλεονεκτεί σε ποσότητα αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών που γνωρίζεις πολύ καλά τι συνεπάγεται: φούσκωμα. Πες “αντίο” με την Banana Mia και το ευερέθιστο έντερο θα απαλυνθεί.

Αχλάδι 
Ο καλύτερος φίλος του μήλου. Πλούσιο σε νερό και φυτικές ίνες, το πράσινο φρούτο ξέρει πώς να κάνει την κοιλιά σου flat. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ με τη σειρά σου είναι να το απολαύσεις στην στερεά μορφή του και όχι σε smoothie.

 

 

Read More

And More