Εσπεριδοειδή: Πώς βοηθούν στο αδυνάτισμα;

Είναι ίσως η πιο δημοφιλής ομάδα φρούτων. Σίγουρα, από τα πιο χρωματιστά και ζουμερά φρούτα. Σκέψου απλά ότι αποτελούν την βάση των περισσότερων χυμών και smoothies που απολαμβάνεις καθημερινά, με εκείνον του πορτοκαλιού να μην λείπει σχεδόν κανένα μήνα από το ποτήρι σου. Παράλληλα, μπορείς να το προσθέσεις σε συνταγές σου και να δώσεις στα πιάτα σου δροσιστική γεύση και εθιστικό άρωμα. Αλήθεια, τι προσφέρουν στον οργανισμό μας τα εσπεριδοειδή; Ισχύει ότι βοηθούν τόσο πολύ στη διάσπαση του λίπους; Για να δούμε…

Πορτοκάλι
Είναι το πιο γνωστό εσπεριδοειδές και όχι τυχαία! Με τη βιταμίνη C, ενισχύει το ανοσοποιητικό σου και θωρακίζει τον οργανισμό σου απέναντι σε ιώσεις και ρίχνει τα επίπεδα της κακιάς χοληστερίνης. Την ίδια στιγμή, αγκαλιάζει τη σιλουέτα σου, αφού όχι μόνο έχει λίγες θερμίδες, αλλά ικανοποιεί και το αίσθημα της πείνας για μεγάλο χρονικό διάστημα, νικώντας το βαρύ αίσθημα της λιγούρας. Και η δράση του δεν σταματά εδώ! Αν είσαι Fitness-Girl και ο αγαπημένος σου κωδικός sms δεν είναι άλλος από το 6, τότε κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού ότι το πορτοκάλι αυξάνει την αντοχή στην άσκηση, βοηθώντας σε έτσι να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Μανταρίνια
Οι μικρότεροι φίλοι του πορτοκαλιού είναι και αυτοί με τη σειρά τους αρκετά ωφέλιμοι για το σώμα σου. Από τη μία, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού σου απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς και από την άλλη η σύνθεση του προσφέρει στον μεταβολισμό σου όλα αυτά που χρειάζεται για να διεγερθεί ταχύτατα. Το τελευταίο, όπως καταλαβαίνεις, θα σε κάνει να πεις σύντομα οριστικό “αντίο” στα περιττά κιλά.

Λεμόνι
Κίτρινο, ολίγον τι ξινό, σύμμαχος της προσπάθειας σου να αδυνατίσεις. Σε ηρεμεί, αν έχεις νεύρα με την κατάσταση της καραντίνας και σε αποτοξινώνει, ειδικά τώρα που τις γιορτές φάγαμε όλοι λίγο (έως πολύ) παραπάνω. Εξαιτίας της ικανότητας σου να προκαλεί έντονη εφίδρωση και διούρηση, το λεμόνι μπορεί να γίνει ο καλύτερος σου φίλος για να αφήσεις το ενοχλητικό φούσκωμα στο παρελθόν και να κάνεις την επίπεδη κοιλιά παρόν.

Γκρέιπφρουτ
Μπορεί οι θερμίδες του να σε μπερδέψουν, όμως, η ικανότητα του να γεμίζει τον οργανισμό σου με φυτικές ίνες (κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πεινάς τόσο συχνά) δεν πρέπει να σε αφήσει ασυγκίνητη. Κάθε άλλο! Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου, αισθάνεσαι χορτασμένη, το φούσκωμα φεύγει γρήγορα και μαζί του παρασύρει και τα κιλά. Εκτός από τη μορφή χυμού, μην παραλείψεις να το προσθέσεις και στη σαλάτα σου.

Lime
Καταπράσινο, μικρό, αλλά τόσο θαυματουργό. Σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου του αίμα, σε αποτοξινώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, με το μικρό του σχήμα να είναι αντιπροσωπευτικό των λίγων θερμίδων που έχει. Το καλύτερο αντιοξειδωτικό που ταιριάζει τέλεια με τη σαλάτα ή το κέικ σου. 

 

Read More

And More