Ετοιμάζεσαι για παραλία; Τα light σνακ που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα σου

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου και αυτό σημαίνει ότι ίσως να έχεις ήδη απολαύσει τις πρώτες σου βουτιές. Στην πόλη ή σε κάποιο νησί, που ετοιμάζεσαι να πας το τριήμερο. Άλλωστε, το κολύμπι είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος να αδυνατίσεις. Και ο πιο δροσιστικός, ειδικά τις μέρες που κάνει ζέστη. Μαγιό, αντηλιακό, πετσέτες. Τι άλλο θα βάλεις στην τσάντα σου; Τι θα έλεγες για μερικά υγιεινά σνακ που θα φροντίσουν τη σιλουέτα σου όσο απολαμβάνεις τις βουτιές σου; Πάρε ιδέες!

Γιαούρτι στο… ποτήρι με βρώμη και μούρα
Έχει τη γεύση του παγωτού, αλλά όχι τις θερμίδες του. Διατηρείται δροσερό και ο συνδυασμός του μαζί με μερικά μούρα που σου αρέσουν, μέλι και νιφάδες βρόμης είναι εκρηκτικός. Ο ουρανίσκος σου θα το ευχαριστηθεί. Και η σιλουέτα σου, αφού και λίγες θερμίδες θα πάρεις και την επόμενη ημέρα οι πιθανότητες να ξυπνήσεις με επίπεδη κοιλιά αυξάνονται. Για να είσαι ήρεμη ότι δε θα πάει κάτι στραβά, μπορείς να το σφραγίσεις αεροστεγώς και να το απολαύσεις σαν να το έβγαλες μόλις από το ψυγείο σου.

Καρπούζι
Το τοποθετείς σε ένα ταπεράκι μέσα σε ένα ισοθερμικό τσαντάκι και το απολαμβάνεις τη στιγμή που έχεις ανάγκη να “ρίξεις” τη θερμοκρασία του σώματος. Τη στιγμή που αισθάνεσαι τον ήλιο να σε καίει και τον υδράργυρο να “ανεβαίνει”. Άσε που έχει ελάχιστες θερμίδες και το σώμα του είναι γεμάτο από νερό. Διαιτητική ανάσα δροσιάς. Αυτό που χρειάζεσαι, δηλαδή, κάτω από τη ψάθινη ομπρέλα.

Smoothie με φρούτα εποχής
Ανανάς, μάνγκο, παπάγια, πεπόνι και αυτά είναι μόλις μερικά από τα φρούτα που βρίσκεις τώρα στο μανάβικο ή στο σούπερ μάρκετ. Σου παρέχουν τις βιταμίνες που χρειάζεσαι και μία πληθώρα φυτικών ινών, οι οποίες ικανοποιούν το στομάχι σου που πολύ συχνά γουργουρίζει το καλοκαίρι. Το καλό με τα smoothies είναι ότι μπορείς να τα βάλεις σε θερμός και να τα απολαμβάνεις στο αυτοκίνητο, στην παραλία και μετά την πρώτη σου βουτιά.

Στικς λαχανικών
Αν δεν σε ιντριγκάρουν να τα καταναλώσεις στην κλασσική τους μορφή, μπορείς να τα κόψεις σε λωρίδες και τσουπ να τα προσθέσεις στην τσάντα της παραλίας. Αγγουράκι, καρότο και ντοματούλα γίνονται οι φίλοι σου που δεν λείπουν ούτε από τις καλοκαιρινές βουτιές σου.

Chips από… Kale
Ποιος είπε ότι τα πατατάκια δεν μπορούν να είναι υγιεινά; Σίγουρα, κάποιος που δεν έχει δοκιμάσει την πράσινη εκδοχή τους, φτιαγμένη από kale και σπανάκι. Τα ετοιμάζεις σε 30 λεπτά – και στο φούρνο για να μειώσεις ακόμα περισσότερο τις θερμίδες- και τα απολαμβάνεις για πολλές ημέρες.

Χούμους
Το πιο χορταστικό ντιπ από την Ασία δε γίνεται να λείπει από τη φρυγανιά σου, που ο οργανισμός σου ζητά, όσο η ώρα “περνά” και το smoothie σου θέλει συντροφιά. Λίγες θερμίδες, καλοκαιρινή γεύση και Bon Appetit. Πρόσεξε μόνο πώς θα το συσκευάσεις!

 

Read More

And More