Έτοιμες σαλάτες: Τα λάθη που κάνεις συχνά και πρέπει να αποφύγεις

Μπορεί η σαλάτα να είναι το πιο εύκολο γεύμα που μπορείς να ετοιμάσεις, όμως, υπάρχουν και εκείνες οι ημέρες που απλά δεν έχεις χρόνο ή διάθεση να αναμείξεις τα λαχανικά με το κοτόπουλο ή το ψάρι σου και να ετοιμάσεις μία σαλάτα, όπως την είχες ονειρευτεί. Για αυτό, καταφεύγεις στη λύση της… έτοιμης σαλάτας. Ξέρεις, εκείνη που βρίσκεις πάντα στο σούπερ μάρκετ. Τι πρέπει να προσέξεις πριν καταλήξεις στην αγαπημένη σου; Ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις;

Παίρνεις πάντα αυτή που βρίσκεται μπροστά…
με αποτέλεσμα να μην τσεκάρεις και τόσο συχνά την ημερομηνία λήξης. Όχι, δε λήγουν όλες οι σαλατούλες που υπάρχουν στο ράφι την ίδια ημερομηνία. Συνήθως, μπροστά – μπροστά τοποθετούνται οι σαλάτες που λήγουν πρώτες. Για αυτό, άκου τι πρέπει να κάνεις: Παρατήρησε πολύ καλά την ημερομηνία που γράφει το σακουλάκι, ψάξε όσο πιο πίσω μπορείς και αγόρασε τη δεύτερη από το τέλος σαλάτα. Θα λήγει μία ή δύο ημέρες μετά την μπροστινή. 

Δεν την τσεκάρεις προσεκτικά
Μήπως πριν την προσθέσεις πρώτα στο καλάθι σου και στη συνέχεια στο στομαχάκι σου, δεν την προσέχεις και τόσο πολύ; Πρώτο βήμα είναι να ελέγξεις το χρώμα των λαχανικών. Αν δεις ότι κάποιο είναι λίγο μαύρο ή όχι και τόσο ώριμο, καλύτερα να αφήσεις τη σαλάτα στο ράφι της. Συμβαίνουν και ατυχήματα, τα οποία, όμως, καλό είναι να μείνουν μακριά από εσένα. 

Την συσκευασία την έλεγξες;
Μία μικρή τρυπούλα με αέρα μπορεί να καταστρέψει τη σαλάτα σου (και ίσως και το στομάχι σου). Για αυτό, τα μάτια σου δεκατέσσερα και κολλημένα στη συσκευασία της σαλάτας σου.

Μην τη ρίχνεις κατευθείαν στο μπολάκι
Η πρώτη σου ανησυχία είναι σίγουρα αν τα μικρά λαχανικά είναι καλά καθαρισμένα. Όσο και να σου δημιουργεί ανασφάλειες, οι ειδικοί συνιστούν ότι είναι προτιμότερο να τα πλύνεις με νερό, παρά να ρίξεις πάνω τους άπλετο ξύδι. Και αυτό, γιατί λίγο νερό αρκεί, ενώ το ξύδι μπορεί να χαλάσει τη γεύση των λαχανικών και των συστατικών σου. 

Όσο και αν σου αρέσει μία συγκεκριμένη σαλάτα, προτίμησε να συνδυάσεις δύο ή τρεις
Εξασφαλίζεις περισσότερα θρεπτικά συστατικά, ενώ ταυτόχρονα οι γευστικοί σου κάλυκες απολαμβάνουν διαφορετικές γεύσεις και η σιλουέτα σου ακόμα περισσότερα οφέλη. Έτοιμο το #BikiniBody!

Μην ξεχνάς και τα γάντια σου ή έστω να πλύνεις να φρεσκάρεις τα χέρια σου με αντισηπτικά μαντηλάκια
Η εποχή που διανύουμε είναι περίεργη και αν υπάρχει ένα πράγμα που μας έμαθε η περασμένη χρονιά είναι ότι η υγεία μας είναι το άλφα και το ωμέγα. Μην ξεχνάς ότι πιο πιθανόν είναι να κουβαλάς εσύ περισσότερα μικρόβια, παρά η σαλάτα στη συσκευασία. Για αυτό, πάρε τις προφυλάξεις σου. 

 

Read More

And More