Έχεις ξεκινήσει το τρέξιμο; Tips για να χάνεις ακόμη περισσότερες θερμίδες

Ο καιρός είναι πλέον υπέροχος και κατάλληλος για άσκηση. Αυτό σημαίνει ότι φοράς τα πιο άνετα ρούχα, τα αθλητικά και ξεκινάς το τρέξιμο, ιδανικά νωρίς το πρωί ώστε να αποκτήσεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις.

Πριν βγεις όμως από το σπίτι, επιβάλλεται να γνωρίζεις τα μυστικά των ειδικών. Εκείνα που θα σε βοηθήσουν να κάψεις ακόμη περισσότερες θερμίδες.

Παίξε με το ρυθμό
Ίσως να είσαι φαν του σταθερού ρυθμού, όμως, οι συχνές εναλλαγές είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να διώξεις περισσότερες θερμίδες και να αδυνατίσεις πιο γρήγορα. Εναλλάσσοντας μερικά λεπτά τρέξιμο σε μέτρια ένταση με διαλείμματα τρεξίματος με γρηγορότερο ρυθμό, όχι μόνο θα αυξήσεις την αντοχή σου, αλλά θα ρίξεις και τον αριθμό στη ζυγαριά πιο σύντομα από το στόχο σου. Δεν είναι δύσκολα! Βάλε στα ακουστικά την μουσική που σου αρέσει, ξεκίνα σε μέτρια ένταση και ανά διαστήματα (μπορείς ένα λεπτό ανά πέντε) αύξησε την ταχύτητα σου και μαζί τους καρδιακούς παλμούς. Κάπως έτσι, το λίπος αρχίζει να εξαφανίζεται και ο μεταβολισμός σου λειτουργεί ακόμα και μετά το τέλος της άσκησης.

Στάματα για… προβολές
Η μονοτονία δεν κάνει καλό ούτε στην προπόνηση σου! Μετά από αρκετά λεπτά έντονης άθλησης, δοκίμασε να μειώσεις την ταχύτητα σου, να κάνεις ένα διάλειμμα και ξεκίνα τις προβολές. Όσο το σώμα σου είναι ζεστό, η γυμναστική γίνεται πιο αποδοτική, ενώ την ίδια στιγμή αποφεύγεις τους τραυματισμούς. Δοκίμασε μερικές προβολές με βάδισμα και γύμνασε παράλληλα γλουτούς και πόδια.

Διάλεξε το σωστό παπούτσι
Μπορεί να μην σου φαίνεται τόσο σημαντικό, όμως, πόσες φορές έχεις χάσει το ρυθμό σου απλά επειδή τα sneakers δεν είναι και τα πιο άνετα που υπάρχουν; Πριν δέσεις τα κορδόνια, φρόντισε να διαλέξεις εκείνο το ζευγάρι με το οποίο αισθάνεσαι άνετα και το σημαντικότερο: δεν ζορίζει τα πέλματα σου με κίνδυνο να “πέσεις”.

Άλλαξε τη διαδρομή σου
Στο τρέξιμο ο δρόμος πρέπει να είναι ευθύς. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να εντάξεις στο πρόγραμμα σου λίγη ανηφόρα. Άλλωστε, οι ανηφόρες είναι για να τις ανεβαίνουμε. Και να γυμνάζουμε έτσι κάθε μυ του σώματος μας. Α, και να καίμε περισσότερες θερμίδες. Win – Win!

Δοκίμασε το “αρνητικό τρέξιμο”
Ουσιαστικά, αυτό προϋποθέτει να χωρίσεις τον χρόνο του τρεξίματος στα δύο. Το δεύτερο μισό το τρέχεις πιο γρήγορα από το πρώτο. Έτσι, προθερμαίνεις τους μύες των ποδιών σου, τους προετοιμάζεις και μόλις τα λεπτά περάσουν αρχίζεις να τρέχεις. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείς τις προϋποθέσεις για να αυξήσεις το ρυθμό σου στο δεύτερο μισό της διαδρομής και τελικά αποχωρίζεσαι περισσότερες περιττές θερμίδες. 

Read More

And More