Φράουλες: Πώς βοηθούν στο αδυνάτισμά σου (και όχι μόνο)!

Κατακόκκινη και ζουμερή. Από τα αγαπημένα φρούτα όλων μας σχεδόν. Μοιάζει με καρδούλα και ναι, ανεβάζει τι λίμπιντο. Δεν έχει πολλές θερμίδες και φυσικά βοηθάει τον οργανισμό στην πιο γρήγορη καύση του λίπους. Μας ομορφαίνει και προστατεύει την υγεία μας. Ορίστε, έχεις όλους τους λόγους, να απολαύσεις τις φράουλες που σε αυτή τη φάση κυκλοφορούν παντού και φλερτάρουν με τον ουρανίσκο σου…

 

Στην εποχή της…
Η αλήθεια είναι πως πια βρίσκεις φράουλες όποτε θέλεις. Όλο το χρόνο, τις οποίες όμως θα χρυσοπληρώσεις. Οι διαιτολόγοι όμως είναι κατηγορηματικοί! Κάθε τρόφιμο καλό είναι να το καταναλώνει κανείς στην εποχή του. Έτσι, λοιπόν η φράουλα ανήκει στην Άνοιξη. Και τώρα που είναι είναι σε αφθονία και νόστιμες θα είναι και πολύ πιο φθηνές.

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου συστήνει επίσης να τις διαλέγεις από τους πάγκους με τα βιολογικά τρόφιμα. «Αν και πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, η φράουλα είναι αρκετά επιβαρυμένη με λιπάσματα και φυτοφάρμακα γιατί ο φλοιός της είναι πολύ λεπτός και δεν την προστατεύει. Για αυτό και προτιμώνται οι βιολογικές φράουλες».

Φυσικά εκτός των άλλων θα πρέπει να τις ξεπλύνεις πολύ καλά. «Επιβάλλεται πολύ καλό πλύσιμο, προσεκτικά και χωρίς να έχουμε κόψει το κοτσανάκι της προστατεύοντας έτσι τις βιταμίνες που περιέχει» εξηγεί η κα. Ρούντου.

 

Φράουλες για τη δίαιτά σου!
Εκτός από το κατ’ εξοχήν φρούτο του έρωτα, η φράουλα σέβεται και τη γραμμή σου. Το ότι η φράουλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C το γνωρίζεις. Έχει περισσότερη ακόμη και από το πορτοκάλι. Πρόσφατα όμως, οι έρευνες έδειξαν πως αυτή της η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τις καύσεις. Η αυξημένη ποσότητα της βιταμίνης αυτής στο αίμα έχει ως αποτέλεσμα την καύση περισσότερου λίπους, τόσο όταν κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου, όσο και όταν κάνεις γυμναστική. Άλλωστε ένα φλιτζάνι φράουλες έχει μόλις 50 θερμίδες και σε υπερκαλύπτει σε βιταμίνη C!

 

Στην υγειά σου
Το κόκκινο χρώμα της σου αποκαλύπτει την ευεργετιική της δράση στην υγεία. «Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, οι φράουλες βοηθούν στην καλή λειτουργία της χολής, των νεφρών και των αρθριτικών» εξηγεί η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου.

«Επίσης, μάχονται κατά του καρκίνου και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αναλυτικότερα, βοηθούν στην καταπολέμηση της αναιμίας και στην καταστροφή των ελεύθερων ριζών. Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα και κάλιο για την καλή ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάποια άτομα πρέπει να δείξουν προσοχή στην κατανάλωσή τους. Λόγω των σπορίων που έχουν στο φλοιό τους επηρεάζουν τα άτομα που έχουν έλκος, φλεγμονές εντέρου και σπαστική κολίτιδα, ενώ να σημειώσουμε ότι μερικές φορές προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.

 

Φραουλένιες ευαισθησίες!
Η φράουλα είναι από τα πιο ευαίσθητα φρούτα. «Κάλο είναι οι φράουλες που αγοράζουμε να καταναλώνονται άμεσα μιας και πρόκειται για ευπαθές φρούτο» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Ρούντου.

Απόλαυσέ τες ως έχουν, βουτηγμένες σε μαύρη σοκολάτα ή σε φρέσκο σπανάκι σαλάτα. Αν δεν μπορέσεις να τις καταναλώσεις αμέσως, καθάρισε τις φράουλες από τα φυλλαράκια και πάγωσέ τες στην κατάψυξη. Θα σου ετοιμάσουν ένα τέλειο smoothie ή milkshake!

Read More

And More