Φυσικοί λιποδιαλύτες: Οι τροφές που διασπούν το λίπος και σε αδυνατίζουν έξυπνα

Το σωστό αδυνάτισμα εκτός από κόπο, θέλει και τρόπο. Θέλει να ξέρεις ποιες τροφές αγαπούν τη σιλουέτα σου, ποιες καλό είναι να αποφεύγεις και ποιες έπρεπε να είχες ήδη αφαιρέσει από το μενού σου. Σήμερα, θα επικεντρωθούμε στην πρώτη ομάδα. Σε εκείνες που σε βοηθούν να διασπάσεις το ενοχλητικό λίπος, να χάσεις βάρος και φυσικά να αδυνατίσεις. Οι φυσικοί λιποδιαλύτες ήρθαν στην παρέα μας και το μόνο που έχεις να κάνεις, για να τους μάθεις, είναι ένα scroll – down. Για τσέκαρε…

Αβοκάντο
Βουτυρώδες και εθιστικό. Έχει την ικανότητα να ευχαριστεί τόσο τον οργανισμό, όσο και τον ουρανίσκο σου. Μεταξύ άλλων, το συγκεκριμένο φρούτο μειώνει το αίσθημα της πείνας και ξεγελά την λεπτίνη, την ορμόνη εκείνη που στέλνει το μήνυμα στον εγκέφαλο σου ότι έχεις χορτάσει. Αν δεν το απολαύσεις σκέτο ως σνακ, δοκίμασε να το συνδυάσεις σε σολομό, για να αποκομίσεις τα οφέλη του στην καύση λίπους εις διπλούν.

Γκρέιπφρουτ
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το γκρέιπφρουτ είναι αρκετά διάσημο. Διάσημο γιατί έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, επιταχύνει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στην καύση λίπους. Από την άλλη, μπορείς να το στύψεις και να το συμπεριλάβεις στο πρωινό σου ως τον πρώτο χυμό της ημέρας.

Σολομός
Έχει ξεχωριστή γεύση, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο καθάρισμα και επιμέλεια, είναι πλούσια στα λεγόμενα καλά λιπαρά, που τόσα ακούς για αυτά. Τα ω-3 αγαπούν τον οργανισμό, αλλά και τη γραμμή σου. Άσε που ο σολομός αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, κάτι που σημαίνει ότι απολαμβάνοντας τον αισθάνεσαι χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα και εσύ πεινάς λιγότερο συχνά. 

Καφές
Το ρόφημα που σε ξυπνά. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι κόκκοι του, εκτός από σαγηνευτικό άρωμα, αποτελούν μία εξαιρετική πηγή καφεΐνης που σου φτιάχνει τη διάθεση και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου. Περισσότερες καύσεις, περισσότερη ενέργεια, λιγότερες θερμίδες στον ημερήσιο υπολογισμό σου. Γι αυτό, ξέχνα την πολλή ζάχαρη, αφαίρεσε το αφρόγαλα και απόλαυσε το μυστικό σου σύμμαχο για γρήγορη καύση λίπους.

Γιαούρτι
Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, φυσικά προβιοτικά. Πριν το συνδυάσεις με μέλι ή ακόμα καλύτερα με την εξίσου θαυματουργή βρώμη, κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι τα προβιοτικά του κάνουν την κοιλιά σου επίπεδη και το ενοχλητικό λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή καίγεται.

Ανανάς
Το φρούτο με τη θαυματουργή βρωμελίνη. Μπορεί το όνομα της να μην σου γεμίζει το μάτι, όμως, η δράση της θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο δύσπιστο. Και όχι τυχαία! Το συγκεκριμένο συστατικό διασπά το επίμονο λίπος και κάπως έτσι εσύ βγαίνεις κερδισμένη. Και πιο αδύνατη.

Λεμόνι
Το θαυματουργό και εκείνο που περίμενες να δεις στη λίστα αυτή. Δεν χρειάζεται συστάσεις. Χάρη στην υψηλή του οξύτητα, το λεμόνι διασπά το ενοχλητικό λίπος. Και τα θετικά δεν σταματούν εδώ. Το λεμόνι είναι τροφή χαμαιλέοντας. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δώσεις γεύση στα θαλασσινά ή τα κρεατικά σου και – φυσικά – να το απολαύσεις ως λεμονάδα.

Ωμά αμύγδαλα
Προτίμησε τα ανάλατα και απόλαυσε μία χούφτα για δεκατιανό ή απογευματινό γεύμα. Θα χορτάσεις, ενώ την ίδια στιγμή θα προσφέρεις στον οργανισμό σου το “καύσιμο” που έχει ανάγκη. 

Αν θες να ακολουθήσεις ένα ενδεικτικό διατροφικό πλάνο με βάση τους λιποδιαλύτες, μπορείς να κάνεις ένα κλικ εδώ.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More