Γευστική αποπλάνηση! 5 μενού που θα τον αποπλανήσουν …χωρίς πολλές θερμίδες

Ο έρωτας περνά από το στομάχι. Κλισέ… αλλά ισχύει! Κάτι άλλο που ισχύει είναι ότι εκείνο το βράδυ δεν πρέπει να βαρύνεις πολύ γιατί μετά όλα τα υπόλοιπα θα “καταστραφούν”. Δεν θα έχεις διάθεση για τίποτα…
Το TLIFE λοιπόν φρόντισε για αυτό! Σου προτείνει αφροδισιακά πιάτα με λίγες θερμίδες! Διάλεξε έναν από τους πιο λαχταριστούς συνδυασμούς κυρίως πιάτου και γλυκού και αποπλάνησε τον ουρανίσκο του…

Κάνε “κλικ” στη συνταγή που σου αρέσει και δες τα υλικά που χρειάζεσαι και πως θα την ετοιμάσεις.

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ: Ριζότο με γαρίδες και λευκό κρασί
ΓΛΥΚΟ: Φρουτοσαλάτα με ξηρούς καρπούς γιαούρτι και μέλι

Sex Tip 1: Όπως πολύ καλά γνωρίζεις τα θαλασσινά είναι η Νο. 1 επιλογή για να ανεβάσεις τη λίμπιντο του συντρόφου σου. Ενισχύουν την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών, τα ανδρογόνα και την τεστοστερόνη, ενώ βοηθούν στη διαστολή των αγγείων με τρόπο ώστε να αιματώνεται καλύτερα το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα!

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ: Αβοκάντο γεμιστό με κοτόπουλο
ΓΛΥΚΟ: Μους σοκολάτας


Sex Tip 2:
To αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη B6, που συμβάλλει στην παραγωγή ορισμένων νευροδιαβιβαστών. Oι νευροδιαβιβαστές αυτοί επηρεάζουν την ψυχολογική διάθεση και αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία. Tο αβοκάντο αποτελεί επίσης πολύ καλή πηγή βιταμίνης E, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει τα αγγεία του καρδιοαγγειακού συστήματος, συμβάλλοντας στη σωστή κυκλοφορία του αίματος.

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ: Sweet Dreams Soup
ΓΛΥΚΟ: Παγωτό Σαμπάνια



Sex Tip 3
: Οι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, σπόροι κουκουναριού) βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος! Χάρη στις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά τους στοιχεία. Eπίσης, περιέχουν ψευδάργυρο και βιταμίνη Ε ενώ πολλοί πιστεύουν ότι το άρωμά τους δρα ερεθιστικά στις γυναίκες.

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ: Φιλέτο μοσχαριού με σος μαυροδάφνης
ΓΛΥΚΟ: Mini cheese cake με λευκή σοκολάτα

Sex Tip 4: Σε μικρή ποσότητα το κρασί μειώνει τις αναστολές του ανθρώπου και τον κάνει πιο διαχυτικό. Eπίσης, είναι καλή πηγή φλαβονοειδών, που δρουν αντιοξειδωτικά, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.


ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ
: Μύδια Αχνιστά
ΓΛΥΚΟ: Light Fondue Σοκολάτας

Sex Tip 5: H σοκολάτα εκτός από την απόλαυση που χαρίζει, βοηθάει σημαντικά και στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης. Η σοκολάτα έχει αφροδισιακές ιδιότητες διότι προκαλεί μυϊκή και καρδιακή τόνωση, αυξημένη αιμάτωση των οργάνων, αυξημένη οξυγόνωση, χαλάρωση και ηρεμία. Δημιουργεί δηλαδή όλες τις βιολογικές προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί φυσιολογική σεξουαλική δραστηριότητα.

ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΟΙ ΣΟΥ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Εκτός από συγκεκριμένες τροφές υπάρχουν και καρυκεύμαρα, μπαχαρικά, αρωματικά βότανα και άλλα μικρά μυστικά που θα σε κάνουν μια μικρή μάγισσα της κουζίνας. Εκμεταλλεύσου τη διεγερτική δράση τους για να περάσεις την πιο ρομαντική βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου.

Η Κλίνική διαιτολόγος Γεωργία Καπώλη εξηγεί ποια είναι αυτά τα συστατικά που θα κάνουν τη διαφορά:


Σέλινο,
βασιλικός, γλυκάνισος, πράσο, μάραθο: περιέχουν πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, που γεμίζουν τον οργανισμό ενέργεια και δίνουν μια αίσθηση ψυχικής και σωματικής υγείας

Γαρίφαλο/γλυκάνισος:
Θεωρούνται ένα από τα ισχυρότερα φυσικά αφροδισιακά. Βοηθάει στην αντιμετώπιση της σωματικής και πνευματικής κόπωσης.

Βανίλια:
Η βανίλια καταπολεμεί τη σεξουαλική ανεπάρκεια, επενεργώντας στο κεντρικό νευρικό σύστημα, χάρη στο άρωμά της.

Τζίνσενγκ:
Ορισμένοι αποδίδουν την αφροδισιακή του φήμη στην ομοιότητα της ρίζας με τον ανθρώπινο σώμα (άλλωστε η λέξη τζίνσενγκ σημαίνει «ανθρώπινη ρίζα»).

Τσίλι/κάρυ:
Ολες οι πιπεριές θεωρούνται παραδοσιακά ως τονωτικά της σεξουαλικότητας, αφού περιέχουν συχνά καψαϊκίνη, το ενεργό συστατικό που βρίσκεται στο πιπέρι καγιέν. Έτσι, αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος, οδηγούν σε υπεραιμία και εντείνουν την κυκλοφορία του αίματος. Προσοχή όμως! H κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με το στομάχι (γαστρικές ευαισθησίες)

Σαφράν (κρόκος κοζάνης):
Οι στήμονες του κρόκου διεγείρουν τις ερωτογόνες ζώνες.

Read More

And More