Γυμναστική: Πέντε σημαντικοί λόγοι που θα σε πείσουν να γυμναστείς το βράδυ

Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν μπορεί να γυμναστεί τις πρωινές ώρες. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν το πρωί είναι να πιουν καφέ, να κάτσουν λίγη ώρα με τα παντζούρια κλειστά, να κοιτάξουν λίγο το κινητό κι έπειτα να ξεκινήσουν τη μέρα τους (με βαριά καρδιά). Αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν να γυμνάζονται τις βραδινές ώρες, κάτι που ξέρουμε ότι δεν είναι και απόλυτα σωστό. Ή μήπως είναι; Σύμφωνα με νέες μελέτες οι άνθρωποι που προπονούνται το βράδυ “κερδίζουν” πολλά περισσότερα από όσους γυμνάζονται το πρωί. Αυτό όμως που ξέραμε μέχρι στιγμής είναι ότι η γυμναστική το πρωί ωθεί το μεταβολισμό να κάνει τις διπλάσιες καύσεις και το σώμα να έχει περισσότερη ενέργεια.

Το σημερινό θέμα θα αποδείξει πως οι άνθρωποι που γυμνάζονται το βράδυ έχουν περισσότερα οφέλη. Έτσι, αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία θα νιώσεις πολύ περισσότερο ικανοποιημένη. Αν από την άλλη είσαι fan της πρωινής γυμναστικής, ίσως πρέπει να αλλάξεις γνώμη.

Πάμε να δούμε αναλυτικά…

 

1.Κοιμάσαι καλύτερα

Σύμφωνα με τις μελέτες, οι άνθρωποι που κάνουν ασκήσεις με βάρη τις βραδινές ώρες έχουν έναν καλύτερο ύπνο (όσον αφορά στη διάρκεια και την ποιότητα), σε σχέση με όσους ακολουθούν τις ίδιες ασκήσεις το πρωί ή το απόγευμα. Ο καλός ύπνος δεν συμβάλει μόνο στην “ανάρρωση” και την ξεκούραση των μυών, αλλά σε βοηθάει στο να αισθάνεσαι πιο ξεκούραστη και γεμάτη ενέργεια τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν ξυπνάς.

 

2.”Κερδίζεις” πολλά περισσότερα… σωματικά

Εκτός από τον καλό ύπνο, οι μελέτες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται τις βραδινές ώρες τείνουν να έχουν πιο βελτιωμένη αντοχή και μεγαλύτερη μυική μάζα, από όσους γυμνάζονται το πρωί, μεσημέρι ή το απόγευμα. Τι σημαίνει αυτό για εσένα; Ότι κάνοντας μια προπόνηση το βράδυ “κερδίζεις” πολλά περισσότερα από ότι το πρωί.

 

3.Extra οφέλη στην υγεία

Εκτός από τα σωματικά οφέλη και την καλύτερη ποιότητα ύπνου, πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η γυμναστική το βράδυ προσφέρει και πολλά καλά και στην υγεία. Για την ακρίβεια, οι έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που είναι “night workers” τείνουν να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση κατά 15%, σε σχέση με αυτούς που γυμνάζονται το πρωί.

 

4.Βλέπεις πιο γρήγορα αποτελέσματα

Μια έρευνα από το The New England University στο Birmingham, ανακάλυψε ότι όσοι γυμνάζονται το βράδυ έχουν περισσότερη αντοχή στη διάρκεια και στην ένταση κατά 20%, από όσους γυμνάζονται το πρωί ή τις υπόλοιπες ώρες. Αυτό σημαίνει ότι καις περισσότερες θερμίδες, χάνεις πιο πολύ λίπος και φυσικά βλέπεις πιο γρήγορα αποτελέσματα.

 

5.Το σώμα είναι πιο έτοιμο για γυμναστική

Όλα αυτά που έχουμε αναφέρει τόση ώρα είναι σημαντικά και πολύ σωστά! Οι πληροφορίες όμως δεν σταματούν εδώ, αφού οι έρευνες δείχνουν ότι τις πρωινές ώρες τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι υψηλότερα, τα οποία με τη σειρά τους εμποδίζουν την ανάπτυξη των μυών. Αντίθετα, τις βραδινές ώρες τα επίπεδα της τεστοστερόνης είναι πιο υψηλά το βράδυ, κάτι που σημαίνει ότι οι μύες μπορούν να γυμναστούν πολύ πιο εύκολα.

Read More

And More