Γυμνάζεσαι; Τα λάθη που κάνεις στη διατροφή σου και καθυστερείς την απώλεια βάρους

Ξεκίνησες να γυμνάζεσαι εντατικά και τώρα περιμένεις. Να δεις την κοιλιά σου να γίνεται επίπεδη, να κάψεις λίπος, να αδυνατίσεις, να γραμμώσεις, να ρίξεις τον αριθμό στη ζυγαριά. Pause. Όλα αυτά θα συμβούν μόνο αν προσέχεις και τη διατροφή σου παράλληλα. Πολλές φορές πιστεύουμε ότι αρκεί να κάνουμε τις προπονήσεις μας για να χάσουμε βάρος, καθώς και ότι δεν χρειάζεται να προσέχουμε τη διατροφή μας. Λάθος. Σήμερα, λοιπόν, σου συγκεντρώσαμε τα πιο συχνά διατροφικά λάθη που κάνουν όσοι γυμνάζονται. Για τσέκαρε…

Υπερβάλλεις στην πρωτεΐνη
Έχεις ακούσει ότι σε κρατάει χορτάτη και σε βοηθάει να χτίσεις μύες. Να επιτύχεις το στόχο και να ξεπεράσεις τις προσδοκίες σου, δηλαδή, τη δεδομένη στιγμή. Όπως κάθε θρεπτικό συστατικό, όμως, έτσι και η πρωτεΐνη θέλει μέτρο. Γιατί, αν αυξήσεις κατά πολύ την ποσότητα που λαμβάνεις ημερησίως, αλλά διατηρήσεις τις προπονήσεις στον ίδιο ρυθμό, είναι πολύ πιθανό να η παραπάνω ποσότητα να μετατραπεί σε λίπος και τελικά να μην ρίξεις τόσο εύκολα τον αριθμό στη ζυγαριά.

Δεν τρως και πολύ πριν από την προπόνηση
Έχεις διαβάσει ότι αν πας για προπόνηση με άδειο στομάχι, θα κάψεις περισσότερο λίπος και άρα θα δεις την αλλαγή που θες πιο σύντομα. Αυτό, όμως, ισχύει μόνο αν γυμναστείς τις πρωινές ώρες. Αν το πρόγραμμα σου είναι γεμάτο, οι υποχρεώσεις στο γραφείο πολλές και επιλέξεις να κλείσεις την ημέρα σου με μία δυναμική προπόνηση, τότε καλό είναι το στομάχι σου να είναι σχεδόν γεμάτο. Όπου “σχεδόν” βάλε δίπλα το να έχεις φάει το κυρίως σου τουλάχιστον 3 ώρες πριν και να έχεις τσιμπήσει μία μπάρα δημητριακών ή μερικούς ξηρούς καρπούς πριν την άθληση.

Δεν ενυδατώνεσαι και πολύ
Μπορεί τα smoothie να έχουν γίνει καθημερινή σου συνήθεια, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η ενυδάτωση είναι απαραίτητη ακόμα και τη διάρκεια της άσκησης. Γιατί, ένα σώμα σε αφυδάτωση έχει μικρότερη απόδοση στις ασκήσεις, περισσότερη κούραση και λιγότερα αποτέλεσμα. Για αυτό, απόλαυσε το νερό σου, φρόντισε τον οργανισμό σου και συνέχισε τα ροκανίσματα σου χωρίς σταματημό.

Επαναπαύεσαι σε συμπληρώματα διατροφής
Θες τις βιταμίνες και καλά κάνεις. Όμως, αυτά δεν είναι τα συμπληρώματα διατροφής στα οποία σταματάς. Και ναι, μπορεί να σου προσφέρουν πιο άμεσα αποτελέσματα, όμως, είναι πολύ παροδικά και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη σωστή διατροφή.

Όποια γυμνάζεται μπορεί να φάει ό,τι θέλει
Στο άφησα για το τέλος, γιατί είναι γνωστό. Πόσες φορές σου έχει συμβεί να ξεκινήσεις γυμναστική και μετά την πρώτη προπόνηση να απολαύσεις χωρίς τύψεις το γλυκάκι σου; Ξέχασέ το. Ναι μεν, καις περισσότερες θερμίδες σε σχέση με τη φίλη σου που ακολουθεί καθιστική ζωή, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να φας τα πάντα και χωρίς μέτρο.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More