Κάνεις δίαιτα; Αυτά είναι τα κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Είσαι σε δίαιτα. Πλησιάζουν άλλωστε οι γιορτές και θέλεις να βρίσκεσαι σε φόρμα. Ακολουθείς μεν κατά γράμμα τις συμβουλές των ειδικών αλλά υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που σου διαφεύγουν. Η αγαπημένη μας Γεωργία Καπώλη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος τονίζει ότι υπάρχουν κάποια κοινά λάθη που κάνουμε όλοι κατά τη διάρκεια της δίαιτας. 

Πρέπει να τα γνωρίζεις ώστε να τα αποφύγεις. Κράτησε λοιπόν σημειώσεις. 

Πολλοί πιστεύουν ότι η δίαιτα σημαίνει απλώς «τρώτε αυτό, όχι εκείνο!» Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσετε όταν κάνετε δίαιτα, τα οποία μπορεί να κυμαίνονται από τον καθορισμό ενός ρεαλιστικού στόχου απώλειας βάρους έως τη λήψη σωστών διατροφικών επιλογών.

Η δίαιτα φαίνεται να έχει πολλούς κανόνες, επομένως είναι αρκετά δύσκολο να πεις ποιους πρέπει πραγματικά να ακολουθήσεις. Με τόσες πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή, είναι σύνηθες και εύκολο να πέσεις σε ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, ειδικά όσον αφορά τη δίαιτα, όπου τείνεις να κάνεις ακούσια λάθη που καταστρέφουν τις προσπάθειές σου.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη διατροφής περιλαμβάνουν:

Μη ρεαλιστικοί στόχοι

Ένας λογικός και ρεαλιστικός στόχος είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη δίαιτα. Το να θέτεις έναν στόχο να χάσεις 20 κιλά μέσα σε δύο εβδομάδες είναι απλώς να προετοιμάζεσαι για απογοήτευση. Αυτό θα σας κάνει να νιώθετε απογοητευμένοι και χωρίς κίνητρα όταν δεν βλέπετε τον συγκεκριμένο αριθμό στη ζυγαριά.

Παράλειψη γευμάτων

Η παράλειψη γευμάτων, ειδικά του πρωινού, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει κάποιος όταν κάνει δίαιτα. Πολλοί πιστεύουν ότι η παράλειψη γευμάτων είναι ένας γρήγορος τρόπος για να μειώσετε τις θερμίδες, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Εάν το κάνετε, είναι πιο πιθανό να πεινάσετε και να φάτε υπερβολικά την υπόλοιπη ημέρα για να αντισταθμίσετε.

Μελέτες έχουν αναφέρει ότι τα άτομα που τρώνε πρωινό και άλλα γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες είναι βέβαιο ότι θα περιορίσουν την πείνα και θα διατηρήσουν ένα υγιές βάρος.

Αλκοόλ, σακχαρούχα αναψυκτικά & ροφήματα

Κατά τη μέτρηση των θερμίδων, πολλοί θα παραμελήσουν γενικά αυτό που περιέχεται στα ποτά. Τα ζαχαρούχα ποτά και τα αναψυκτικά είναι γεμάτα με πρόσθετα σάκχαρα, με αποτέλεσμα οι θερμίδες να συσσωρεύονται στο σώμα σας χωρίς να το καταλαβαίνετε. Παρακολουθήστε τις θερμίδες που πίνετε στον καφέ, το τσάι ή τον χυμό σας και επιλέξτε επιλογές με λίγες θερμίδες.

Ανεπαρκής πρόσληψη νερού

Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού είναι ένας από τους απλούστερους αλλά πιο αποτελεσματικούς τρόπους απώλειας βάρους. Το νερό είναι θεμελιώδες για την καύση θερμίδων.

Εάν πίνετε λίγο νερό και αφυδατωθείτε, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται, πράγμα που σημαίνει πιο αργή μείωση βάρους. Επομένως, είναι καλύτερο να πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε όποτε είναι δυνατόν.

 

Read More

And More