Καρπούζι: Το καλοκαιρινό φρούτο που σε αδυνατίζει και σε ενυδατώνει. Τι άλλο σου προσφέρει;

Όταν σκέφτεσαι το καλοκαίρι, το καρπούζι είναι το πρώτο φρούτο που σου έρχεται στο μυαλό. Και όταν ο ουρανίσκος σου ζητάει απεγνωσμένα λίγο δροσιστικό καρπούζι, τότε ξέρεις ότι το καλοκαίρι είναι εδώ. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται ο βασιλιάς του καλοκαιριού. Μπορείς να το απολαύσεις σκέτο ή με λίγη φέτα για την απαραίτητη αντίθεση που είναι τόσο απολαυστική. Όπως και να επιλέξεις να το απολαύσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επωφελείς από όλα όσα προσφέρει στο σώμα σου. Ας γνωρίσουμε μερικά!

Ενυδατώνεσαι
Το να πίνεις αρκετό νερό είναι το άλφα και ωμέγα για να φροντίσεις το σώμα σου και να μην το αφήσεις παραπονεμένο. Αν δεν είναι και το αγαπημένο σου ρόφημα, η πιο έξυπνη επιλογή είναι να καταναλώνεις φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Ναι, το καρπούζι είναι ο βασιλιάς της συγκεκριμένης κατηγορίας. Σκέψου απλά ότι κατά 92% – ναι, καλά διάβασες – αποτελείται από νερό. Μην το σκέφτεσαι, λοιπόν! Κόψε τη φέτα σου.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά
Μπορεί να λατρεύεις το χρώμα του, όμως, θα ξετρελαθείς με τις θρεπτικές ουσίες που προσφέρεις στον οργανισμό σου κάθε φορά που απλά απολαμβάνεις το χυμώδες φρούτο. Η βιταμίνη C – που ενισχύει το ανοσοποιητικό σου-, η βιταμίνη Α – που φροντίζει την επιδερμίδα σου, το κάλιο και το μαγνήσιο – που έχεις ανάγκη ειδικά αν γυμνάζεσαι, αλλά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β σε περιμένουν. Το καρπούζι έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, όπως το βήτα-καροτένιο και το λυκοπένιο. Το τελευταίο σε βοηθάει και να μαυρίσεις. Θερινό όνειρο!

Θωρακίζει την καρδιά σου
Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, το λυκοπένιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης. Ταυτόχρονα, συμβάλλει στην πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης στη χοληστερόλη. Και κάπως έτσι μία από τις βασικές ουσίες του καρπουζιού εξοπλίζουν την καρδιά σου και συμβάλλουν στην ορθή της λειτουργία. 

Φροντίζει το δέρμα και τα μαλλιά σου
Κάτι που έχεις ανάγκη, την εποχή που οι ηλιακές ακτίνες ταλαιπωρούν και τα δύο. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να παράγει κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που διατηρεί το δέρμα εύπλαστο και τα μαλλιά δυνατά. Η βιταμίνη Α είναι επίσης σημαντική για το υγιές δέρμα, καθώς βοηθά στη δημιουργία και την επιδιόρθωση των κυττάρων του δέρματος. Χωρίς αρκετή βιταμίνη Α, το δέρμα μπορεί να φαίνεται ξηρό και λεπτό. Άσε που το λυκοπένιο σε βοηθάει να καταπολεμήσεις συντομότερα τα εγκαύματα.

Αδυνατίζεις
Ναι, τα φρούτα είναι το καλύτερο σνακ. Ειδικά, αν προσθέτουν στη σιλουέτα σου μόλις 46 θερμίδες / φλιτζάνι, όπως το καλοκαιρινό καρπούζι. Μην ξεχνάς ότι πρόκειται κυρίως για νερό, στοιχείο αρκετά διουρητικό. Και κάπως έτσι, ο αριθμός στη ζυγαριά πέφτει… 

Read More

And More