Καταπίεση τέλος! Φάε ό, τι θέλεις, όσο θέλεις… και χάσε κιλά

Σηκώνεσαι το πρωί και σκέφτεσαι…τι ωραία που θα ήταν να είχες ένα λαχταριστό κρουασάν. Αντιστέκεσαι όμως… Kρίμα δεν είναι να χαλάσεις τη δίαιτα; Το μεσημέρι στη δουλειά όλοι έχουν παραγγείλει λαχταριστό σουβλάκι και πεντανόστιμη πίτσα. Εσύ όμως δεν υποκύπτεις στον πειρασμό. Ναι, κάνεις οικονομία με το ταπεράκι, αλλά μπούχτισες με το μπρόκολο και τις σαλάτες. Ξέρεις ότι σου κάνουν καλό, όμως δεν μπορείς να ζεις συνέχεια με ένα τεράστιο ΜΗ στο κεφάλι σου. Θέλεις να επιστρέψεις σπίτι σου και να φας τα πάντα. Όχι άλλη καταπίεση! Όχι άλλο στρες!
Ζήτω η ελευθερία! Ζήτω το “γουρούνιασμα”! Το πολύ άγχος κάνει κακό….

Όλο αυτό το στρεσάρισμα του οργανισμού περνά ακόμη και στα κύτταρα, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αρχίζει πλέον να λειτουργεί αντιδραστικά ακόμη και στην απώλεια βάρους” εξηγεί ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γιάννης Σουπιός.

Κι όταν έχεις φρικάρει εντελώς και υποκύπτεις, παραδίδεσαι άνευ όρων στην κατανάλωση όλων των ΜΗ που έχουν στοιχειώσει το μυαλό σου μετά γεμίζεις με τύψεις.

Μάθε, μάθε λοιπόν… κι εγώ μαζί σου…. ότι όταν κάνεις “συνειδητές” ατασθαλείες μια φορά την εβδομάδα, όχι μόνο δεν βάζεις σε κίνδυνο τη δίαιτά σου, αλλά βοηθάς τον οργανισμό σου να χάσεις κιλά!

Καταπίεση τέλος!
“Ο άνθρωπος πρέπει ουσιαστικά και ψυχολογικά να ξέρει ότι κάποια στιγμή θα φάει και το… “απαγορευμένο”. Πως μέσα σε ορατό χρονικό διάστημα έχει το δικαίωμα να απολαύσει αυτά που θέλει”.

Με άλλα λόγια, αν δεν πνιγείς στις τύψεις και τις απαγορεύσεις, τότε θα μπορείς να κάνεις τη δίαιτα πιο εύκολη. Αν ξέρεις πως μία έστω μέρα της εβδομάδας θα δοκιμάσεις ό, τι θέλεις, ότι θα είσαι απολύτως ελεύθερη, μόνο τότε θα μπορέσεις να αντισταθείς στα ΜΗ και να ακολουθήσεις τα ΠΡΕΠΕΙ τις υπόλοιπες ημέρες.

Χωρίς “γουρουνιά”… δίαιτα δεν γίνεται, δεν αντέχεις, δεν μπορείς. Τέλος!

Στερήσεις τέλος! Έλεος…
Όσο κι αν σου ακούγεται περίεργο, ο οργανισμός σου δεν πρέπει να στερείται από τίποτα. Ακόμη κι αν αυτό είναι ένα σουβλάκι γεμάτο θερμίδες και λιπαρά!
“Όταν κάποιος κάνει συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής συνηθίζει σε κάποιες τροφές και “ξεχνά” κάποιες άλλες! Όταν κάποιος δεν τρώει καθόλου πίτσα ή σουβλάκι, για τον οργανισμό αποτελούν κάτι ξένο, με αποτέλεσμα όταν τα φάει να χάνει τον έλεγχο” επισημαίνει ο Κλινικος Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γιάννης Σουπιός. Είναι σαν τον απαγορευμένο καρπό. Όσο νιώθεις πως δεν μπορείς να φας κάτι, τόσο η “λαχτάρα” σου για αυτό αυξάνει!

Αν έχεις εμμονή με τη δίαιτα και δεν δοκιμάζεις ποτέ κάποια λιχουδιά, ο οργανισμός σου θα αντιδράσει και αντί να χάνεις, ενδέχεται ακόμη και να παίρνεις κιλά!

“Μια φορά την εβοδμάδα του δίνεις τα λιπαρά του και ό,τι άλλο αυτός θέλει. Για να χαλαρώσει και ο οργανισμός. Να μην είναι σε στέρηση. επισημαίνει ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γιάννης Σουπιός.

Πέτα τη ζυγαριά απ’ το τρένο

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τη ζυγαριά. Ξεκίνησες τη δίαιτα και κάθε μέρα ανεβαίνεις στη ζυγαριά ακριβείας, με αγωνία να δεις και το παραμικρό γραμμάριο που έχασες. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι το συνεχές ζύγισμα. Το να σηκώνεται κάθε πρωί και να έχει το άγχος πόσα κιλά έχασε. Με την ίδια δίαιτα μπορεί να περάσει μια εβδομάδα και να μη χάσει γραμμάριο, επειδή ζυγίζεται κάθε μέρα και να έχει χάσει ακόμη κι ένα κιλό, όταν δεν ζυγίζεται”.

Read More

And More