Καθαρά Δευτέρα: Φέτος ο Μακεδονικός Χαλβάς την κάνει στ’ αλήθεια… καθαρή!

Καθαρά Δευτέρα: Κρύβει πάντα τις μυρωδιές της άνοιξης, ακόμη κι αν έχει συννεφιά και η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Ο ουρανός γεμίζει πολύχρωμους χαρταετούς, τα παιδικά βλέμματα υψώνονται έκπληκτα, τα καρό τραπεζομάντηλα στρώνονται με τα λαχταριστά σαρακοστιανά εδέσματα και στη μέση ακριβώς, ο Μακεδονικός Χαλβάς.

Το παραδοσιακό έδεσμα που όλοι μας έχουμε συνδέσει με τη συγκεκριμένη Δευτέρα. Την Καθαρά, που ο Μακεδονικός Χαλβάς φέτος την κάνει στ’ αλήθεια… καθαρή. Θυμάμαι, χρόνια πριν, τη μητέρα μου να ετοιμάζει αποβραδίς τα απαραίτητα για το πικνίκ της επόμενης ημέρας, στο κοντινό πάρκο. Κι αν ήμασταν τυχεροί και δεν μας έπιανε η βροχή, μέναμε για ώρες απολαμβάνοντας τα νηστίσιμα μεζεδάκια, πετώντας τον χαρταετό και διασκεδάζοντας μέχρι τη δύση του ήλιου. Και στο τέλος φρόντιζε να μαζέψει όλα τα “απομεινάρια” σε μια σακούλα (η ανακύκλωση δεν υπήρχε στο λεξιλόγιό μας τότε) και να τα πετάξει στον πιο κοντινό κάδο. 

Σήμερα όμως, που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος, ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει πόσο προσεχτικοί οφείλουμε να είμαστε. Με ποιον τρόπο ακριβώς; Θα σου αποκαλύψω όλες τις λεπτομέρειες ευθύς αμέσως:

Φέτος, λοιπόν, ο Μακεδονικός Χαλβάς συμβάλλει στη διατήρηση της καθαριότητας του Ποικίλου Όρους στον Δήμο Περιστερίου και του Σέιχ Σου στο Δήμο Θεσσαλονίκης, τοποθετώντας κάδους ανακύκλωσης στους χώρους αυτούς όπου –παραδοσιακά– τα τελευταία  χρόνια γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα. Δεν μένει όμως σε αυτή την κίνηση μόνο:  τα απορρίμματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ανακυκλώσιμων χαρταετών, που θα μοιραστούν την επόμενη χρονιά!

Ταυτόχρονα, την Καθαρά Δευτέρα, ο Μακεδονικός Χαλβάς θα μοιράσει στα παραπάνω σημεία χαρταετούς από ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και τσάντες πολλαπλών χρήσεων, υπενθυμίζοντας –αλλά και μαθαίνοντας– σε όλους την τεράστια σημασία που έχει η ανακύκλωση στην καθημερινότητα. 

Κι αν θέλεις να ενημερωθείς και να συμβάλεις κι εσύ στη συγκεκριμένη “πράσινη” δράση, αρκεί να επισκεφθείς το defterakathara.gr, ώστε να μάθεις πώς μπορείς να φροντίσεις τέλεια το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και, παράλληλα, το περιβάλλον. 

 

Είναι πιο απλό απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Αρκεί, για παράδειγμα, την ώρα που ετοιμάζεσαι να μαζέψεις το τραπέζι και να πετάξεις ή να αφήσεις τον χαρταετό, τις πλαστικές σακούλες, τα ποτήρια και τα πιάτα σε μια άκρη, να σκεφτείς ότι θα χρειαστούν από 5 έως και 100 (!) χρόνια για να αποσυντεθούν! Είναι, συνεπώς, προτιμότερο να φτιάξεις έναν χαρταετό από ανακυκλώσιμα υλικά μαζί με τα παιδιά, και στο καλάθι του πικ νικ να υπάρχουν πιρούνια και κουτάλια ξύλινα ή από μπαμπού, μαζί με τις αγαπημένες υφασμάτινες καρό πετσέτες και το καρό τραπεζομάντηλο.  

Φέτος, λοιπόν, όπου κι αν αποφασίσεις να γιορτάσεις την Καθαρά Δευτέρα, ο Μακεδονικός Χαλβάς σού συστήνει τι σημαίνει πραγματικά να βιώνεις μία Δευτέρα Καθαρά, μέσα από μικρές, απλές πράξεις, που όμως μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά για το περιβάλλον.

defterakathara.gr: Mάθε πολύτιμες πληροφορίες, βρες προτάσεις αλλά και χρήσιμες συμβουλές για μια “Δευτέρα Καθαρά” και κέρδισε υπέροχα δώρα σε έναν μοναδικό διαγωνισμό!