Ξεγέλασε την πείνα σου…

Υπάρχουν τροφές που μπορείς να τσιμπήσεις χωρίς να καταστρέψεις τη διατροφή σου. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και θα ξεγελάσουν την πείνα σου μέχρι να φτάσει η ιερή στιγμή του γεύματος όπου θα φας επιτέλους!

Το μυστικό είναι στις τροφές που περιέχουν πολύ νερό και φυτικές ίνες. Θα σου δημιουργήσουν ένα αίσθημα “πληρότητας” και θα βοηθήσουν παράλληλα το πεπτικό σου σύστημα. Και φυσικά, χωρίς να επιβαρύνουν το σώμα σου με περιττές θερμίδες.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Πλούσια πηγή διαλυτών φυτικών ινών. Παραμένουν στο έντερο για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν πεινάς.
Ιδανικό πρωϊνό: δημητριακά ολικής άλεσης σύν γάλα χαμηλών λιπαρών.
Μπορείς επίσης να έχεις ένα μπολάκι στο γραφείο και να “τσιμπολογήσεις” λίγα όταν αρχίσεις να δυσκολεύεσαι πραγματικά.
Ακτινίδια, αγγούρι
Έχουν ελάχιστες θερμίδες και μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.
Έξυπνο τρικ: Φάε ένα ακτινίδιο ή λίγο αγγούρι πριν από κάθε γεύμα. Σίγουρα θα φας λιγότερο.
Μήλα
Τα μήλα είναι ένα ωραία ενδιάμεσο γεύμα. Δημιουργούν το αίσθημα πληρότητας και παίρνεις παράλληλα και τις σημαντικές βιταμίνες τους.

Ξηροί καρποί

Προτίμησέ τους ανάλατους και ωμούς. Κρατούν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν την όρεξη. Ιδανικό ενδιάμεσο γεύμα.

Γύρω στους 5-7 είναι αρκετοί.
Αποξηραμένα φρούτα
Θέλεις κάτι γλυκό. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένας έξυπνος τρόπος να ξεγελάσεις την επιθυμία για ζάχαρη χωρίς να πάρεις πολλές θερμίδες.

Σοκολάτα υγείας

Αν τα αποξηραμένα φρούτα δεν είναι του γούστου σου και επιμένεις για κάτι γλυκό, μην πλησιάσεις τα σοκολατάκια, ούτε τη σοκολάτα γάλακτος. Η σοκολάτα υγείας είναι η ιδανικότερη λύση. Περιέχει και τα πολύ ευεργετικά αντιοξειδωτικά.

Μην το παρακάνεις: 2 με 3 κομματάκια είναι αρκετά.

Read More

And More