Κυτταρίτιδα: Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να την αντιμετωπίσεις

Η στιγμή που θα φορέσεις το μαγιό σου έφτασε. Είναι εδώ. Σήμερα ή αύριο. Όλα είναι έτοιμα και στην τσάντα σου. Μόνο ένα θα λείπει φέτος: η κυτταρίτιδα. Ναι, καλά διάβασες. Το βάλαμε στόχο και θα τα καταφέρουμε! Ο φλοιός πορτοκαλιού, αυτά τα λακουβάκια που πολύ σε ταλαιπωρούν και σου ρίχνουν τη διάθεση θα εξαφανιστούν. Το μυστικό βρίσκεται στη… διατροφή σου. Για αυτό, σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου τις τροφές που θα σε βοηθήσουν να την διώξεις από το σώμα σου

Σολομός
Αυτό το λιπαρό ψάρι που αγαπάς για τα θρεπτικά του στοιχεία και τη γεύση του μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για τη σιλουέτα και εκείνο το σημείο του ποδιού που η κυτταρίτιδα εμφανίζεται. Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει μπορούν να μειώσουν την όρεξη για φαγητό και τα επίπεδα φλεγμονής, επιδιορθώνοντας και ενισχύοντας τον ιστό του δέρματος και τις ίνες. Έτσι, οι τοξίνες φεύγουν και η φυσιολογική ροή του αίματος επανέρχεται. 

Μούρα
Τα βατόμουρα και τα μύρτιλλα διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, δημιουργώντας έτσι νέο ιστό του δέρματος. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της ελαστικότητας και της υφής του δέρματος. Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητα τους σε αντιοξειδωτικά κρατούν την κυτταρίτιδα αρκετά μακριά (σου). 

Ξηροί καρποί από τη Βραζιλία
Είναι μακράν η καλύτερη φυσική διατροφική πηγή σεληνίου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και να βελτιώσει τη συνολική όψη του δέρματος. Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη Ε τους μετατρέπουν στον καλύτερο σύμμαχο σου. Κατανάλωσε τα, όμως, με μέτρο. Γιατί, οι θερμίδες τους δεν είναι και τόσο λίγες.

Ανανάς
Το φρούτο που δίνει γεύση στο καλοκαίρι σου! Αυτό το δροσερό και εξωτικό  φρούτο επιταχύνει την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας μέσω των βιταμινών που περιέχει και κυρίως μέσω της βρομελίνης – ένα ένζυμο που βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών.

Φράουλες
Όπως συμβαίνει και με άλλα κόκκινα φρούτα, αποτελούν καλό σύμμαχο στο σχέδιο δράσης ενάντια στη κυτταρίτιδα. Τα κίνητρα; Οι φυτικές τους ίνες, η περιεκτικότητά σου σε νερό και η βιταμίνη C, τα καθιστούν ένα πλήρες φρούτο κατά της όψης του φλοιού πορτοκαλιού.

Γκρέιπφρουτ
Επιταχύνει την αναδόμηση των ιστών, βοηθά στην πέψη πρωτεϊνών και προωθεί την απομάκρυνση των τοξινών. Η δραστική του ουσία είναι η βρομελίνη, για την οποία έμαθες περισσότερο λίγο πριν στον ανανά.

Ντομάτες
Περιέχουν υψηλά επίπεδα μιας ουσίας που ονομάζεται λυκοπένιο. Γιατί έχει σημασία; Επειδή σύμφωνα με έρευνες, το λυκοπένιο μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της επιδερμίδας, εμποδίζοντας τη διάσπαση του κολλαγόνου και συμβάλλοντας στη διατήρηση της δομής και της ανθεκτικότητας του δέρματος.

 

Σπανάκι
Είναι πλούσιο με βασικές βιταμίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Περιέχει υψηλά επίπεδα των βιταμινών Β, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, και βιταμινών Α και C που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Read More

And More