Λωτός: Εσύ γνωρίζεις τα οφέλη του στο σώμα σου;

Αυτό το μικρό φρουτάκι με το ιδιαίτερο χρώμα και την ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση είναι ξεκάθαρα εποχιακό. Κάνει την εμφάνιση του περί τα τέλη του Φθινοπώρου και κρατάει συντροφιά στο μπολάκι της κουζίνας με τα φρούτα, μέχρι ο χειμώνας να φύγει και η Άνοιξη να έρθει. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι τώρα είναι ένας πολύ καλός μήνας για να το εντάξεις στη διατροφή σου και να επωφεληθείς από τα οφέλη του. Αλήθεια, γνωρίζεις ποια είναι; Αν όχι, τότε βρίσκεσαι στο σωστό θέμα.  

Σε χορταίνει
Μικρό στο μάτι, μεγάλο στην ικανότητα του να σε κρατάει χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αυτό, γιατί το φρούτο που χωράει με ευκολία στην παλάμη του χεριού σου είναι ένας μικρός θησαυρός φυτικών ινών, οι οποίες, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, εκτός του ότι φροντίζουν το στομάχι σου, καταπολεμούν για αρκετή ώρα αυτό το αίσθημα που θες να φας οτιδήποτε βρίσκεται εντός του ψυγείου σου. 

Και τα αντιοξειδωτικά στην καρδιά του
Είναι αυτά τα μαγικά συστατικά που εξαφανίζουν τις ελεύθερες ρίζες από τα κύτταρα σου (σ.σ. τα επαναφέρουν στη φυσιολογική τους λειτουργία) και πολεμούν το οξειδωτικό στρες με όλη τους την καρδιά. Παράλληλα, αν τα συνδυάσεις με τις σωστές τροφές, μπορείς να αδυνατίσεις ευκολότερα ακόμα και τώρα που κάνει κρύο. Μην τα υποτιμάς! Τα αντιοξειδωτικά φροντίζουν το δέρμα εξωτερικά, αλλά και τον οργανισμό σου εσωτερικά. Για αυτό, απόλαυσε έναν λωτό παραπάνω.

Πλούσιο σε βιταμίνες
Αν υπάρχει ένα φρούτο που συγκεντρώνει στη σύνθεση του πολλά (και διαφορετικά) είδη βιταμινών, αυτό είναι σίγουρα ο λωτός. Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α (σ.σ. ιδανική για την υγεία των ματιών σου), C (να τος και ο απαραίτητος σύμμαχος του ανοσοποιητικού σου), E, K και του συμπλέγματος Β, συνειδητοποιείς από μόνη σου ότι ο λωτός δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου. Για το καλό σου…

Λίγες οι θερμίδες, πολλές οι ευκαιρίες να αδυνατίσεις
Αν βάλεις τις παραπάνω πληροφορίες στο μπλέντερ με το γεγονός ότι 100 γρ. λωτών προσθέτουν στη σιλουέτα σου μόλις 72 θερμίδες, θα καταλάβεις ότι δημιουργείται ένα δυναμωτικό μείγμα ιδανικό για τη γραμμή σου. 

Τα μάτια σου… δεκατέσσερα
Εσύ απολαμβάνεις το λωτό σου και τα μάτια σου επωφελούνται από τη θαυματουργική του δράση. Εκτός του ότι συμβάλλει στην προστασία της περιοχής του ματιού, είναι και απαραίτητο κομμάτι για να συνθέσουμε την ροδοψίνη, μια πρωτεΐνη που προστατεύει την καλή μας όραση. Τα μάτια σου διατηρούνται εσωτερικά και εξωτερικά και εσύ διαβάζεις το βιβλίο σου ξεκούραστη. 

Δυνατή καρδιά
Ναι, ο λωτός με τη σύνθεση του θωρακίζουν την καρδιά σου και μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών στο πιο σημαντικό ζωτικό όργανο. Παράλληλα, βοηθάει στην ομαλή λειτουργία της, κάνοντας την να χτυπάει στο σωστό παλμό κάθε φορά. 

Read More

And More