Μην ξεχνάς ποτέ το πρωινό σου! Τι να κάνεις… όταν δεν προλαβαίνεις

To πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Το ξέρεις! Τι κάνεις όμως για αυτό; Θυσιάζεις το πρωινό ξύπνημα για να το αφιερώσεις στο πιο αναγκαίο γεύμα ή κοιμάσαι εξαντλώντας τα περιθώρια και απλά τρέχεις… χωρίς να έχεις φάει τίποτα;

Σκέψου, πως αν το κάνεις αυτό, το μεσημέρι θα πεινάς πολύ και το πιθανότερο είναι να καταναλώσεις περισσότερο από όσο πρέπει.
“Το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα κατά τη διάρκεια της μέρας με δεδομένο ότι συμβάλλει στην αναπλήρωση των αποθηκών ενέργειας (γλυκόζη), οι οποίες είναι περιορισμένες όταν ξυπνάμε” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη. Όπου ενέργεια σημαίνει πως δεν θα αποδώσεις σωστά και όπως πρέπει στη δουλειά σου.

Τι να κάνεις…

“Ένα ισορροπημένο πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων που να προσφέρουν πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία και φυτικές ίνες, οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να θεωρήσεις τον καφέ σαν το πρωινό σου” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.
Μπορεί λοιπόν να μην προλαβαίνεις να πάρεις πρωινό στο σπίτι σου, σίγουρα όμως μπορείς να αγοράσεις από το περίπτερο κάποια τρόφιμα για να πάρεις την απαραίτητη ενέργεια.

Εύκολες, γρήγορες και υγιεινές επιλογές για πρωινό που μπορείτε να καταναλώσετε ακόμα και στο δρόμο για τη δουλειά:


-1 ποτήρι χυμό & 1 μπάρα δημητριακών

-1 ποτήρι χυμό & 2-3 κράκερ σίκαλης ή πτι-μπερ ή μιράντα ή μπισκότα πολυδημητριακών ή 1 τοστ ή κουλούρι Θεσσαλονίκης.


Πρωινό για αύξηση του μεταβολισμού

Η κατανάλωση πρωινού ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού, αυξάνοντας τον ρυθμό καύσης των θερμίδων.
Σύμφωνα με έρευνα το 90% των ανθρώπων που έχασαν έως και 15 κιλά σε ένα χρόνο, κατάφεραν να διατηρήσουν το βάρος τους καταναλώνοντας σωστό πρωινό.

Μην ξεχνάς άλλωστε πως ένα καλό πρωινό θα βελτιώσει τη μνήμη σου, αλλά και την ψυχολογία σου χαρίζοντάς σου την απαραίτητη ενέργεια.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, ότι κατά τη διαδικασία κατανάλωσης πρωινού, απορροφώνται σε μεγαλύτερο βαθμό ορισμένα διατροφικά στοιχεία, όπου σε οποιαδήποτε άλλη χρονική διάρκεια της ημέρας θα ήταν δύσκολο, όπως για παράδειγμα η βιταμίνη C, βιταμίνη Β9 ή το ασβέστιο.

Read More

And More