Μήπως τρως επειδή είσαι αγχωμένη; Μερικές συμβουλές για να το σταματήσεις

Πεινάς και τσιμπολογάς. Ή μάλλον καλύτερα: απλά τσιμπολογάς. Ακόμα, και αν έχεις απολαύσει το κυρίως σου πριν από μερικά λεπτά. Κάτι σε στρεσάρει, χαλάει την ψυχολογία σου και εσύ το ρίχνεις στο φαγητό, προκειμένου να μην σκέφτεσαι αυτό που σου χαλάει τη διάθεση και σε αγχώνει. Ναι, το άγχος σε τρώει και εσύ τρως λόγω άγχους. Επειδή, όμως, μία τέτοια συνήθεια εκτός από ανεξέλεγκτη χαλάει τη σιλουέτα σου, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να την σταματήσεις. Για αυτό, σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μερικές συμβουλές για να το καταφέρεις!

Πάρε το χρόνο σου… και μερικές βαθιές ανάσες
Μπορεί να μην σου φαίνεται και τόσο πρακτική λύση, όμως, μην ξεχνάς ότι η αιτία που πεινάς είναι κυρίως ψυχολογική. Κάθε φορά, λοιπόν, που αισθάνεσαι πιεσμένη και ετοιμάζεσαι να… ξεσπάσεις στο φαγητό, φτιάξε τη στάση του σώματος σου, πάρε μερικές βαθιές ανάγκες για 20 δευτερόλεπτα, κλείσε τα μάτια, άφησε το φαγητό στο πιάτο και απόλαυσε το νερό ή το χυμό σου. Κάπως έτσι, θα ηρεμήσεις και την έντονη επιθυμία σου για τσιμπολόγημα θα καταπολεμήσεις.

Τσίχλες έχεις;
Ίσως σου φαίνεται απλό, όμως, είναι αρκετά αποτελεσματικό. Όταν τρως το φαγητό σου αποκλειστικά για λόγους άγχους, στην πραγματικότητα δεν πεινάς. Για αυτό, και μετά αισθάνεσαι φουσκωμένη. Ο εγκέφαλος σου ξεγελιέται, εσύ βρίσκεις κάτι να περάσεις την ώρα σου και να κάνεις τον ουρανίσκο σου να πιστεύει ότι μόλις… έφαγε!

Κλείσε το κινητό
Ναι, δεν κουράζει απλά τα μάτια σου. Οι μπλε οθόνες σε αγχώνουν. E-mails, μηνύματα από τις κολλητές, ειδήσεις, νέα, κλήσεις. Και όλα αυτά σε ελάχιστο χρόνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν κάποιος έχει άγχος, ο οργανισμός του εκκρίνει την ορμόνη κορτιζόλη, η οποία αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ωθεί το σώμα να ζητά ζάχαρη. Ακόμη και αν ενδώσεις στη λιγούρα σου, προσπάθησε να μην ρίχνεις ματιά στο κινητό σου ξανά, καθώς τότε υπάρχει ο κίνδυνος να μην ελέγξεις καθόλου την ποσότητα που θα καταναλώσεις. 

Άκου το αγαπημένο σου τραγούδι
Δεν τσιμπολογάς, επειδή πεινάς, αλλά επειδή είσαι αγχωμένη. Προσπάθησε, λοιπόν, να κάνεις πράγματα απλά που θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Φόρεσε τα ακουστικά ή βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι στο τέρμα και χόρεψε. Ναι, ακόμα και αν είσαι μόνη στο σπίτι. Και ξέχνα το φαγητό… 

Βούρτσισε τα δόντια σου
Ναι, καλά διάβασες! Μπορεί να μην είναι πρωί, να μην έχεις φάει πριν το κυρίως σου ή να μην ετοιμάζεσαι να κοιμηθείς, όμως, η αίσθηση που αφήνει η συγκεκριμένη συνήθεια στους γευστικούς κάλυκες σε βοηθούν να νικήσεις το αίσθημα λιγούρας από την μία, με την αίσθηση μέντας που μένει στο στόμα να νικά την “ανούσια” πείνα από την άλλη.

Βγες για μία βόλτα!
Φόρεσε τα αθλητικά σου, στείλε το σωστό sms, και βγες να περπατήσεις. Ακόμα και για 5 λεπτά. Θα πάρεις μία βαθιά ανάσα, θα ανατρέψεις τη ρουτίνα σου και θα φρεσκάρεις το μυαλό σου.

Read More

And More