Οδηγός αδυνατίσματος: Εφτά εύκολες συμβουλές για να χάσεις τα κιλά των διακοπών!

Για μερικές οι διακοπές τελείωσαν, ενώ για κάποιες άλλες ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες! Δεν έχει σημασία αυτό! Σημασία έχει ότι τον οδηγό που θα βρεις προς τα κάτω πρέπει να το αποθηκεύσεις γιατί θα σε βοηθήσει να χάσεις τα κιλά που πήρες (ή θα πάρεις) στις διακοπές. Είναι γνωστό ότι την περίοδο που έχουμε μερικές εξορμήσεις στο πρόγραμμά μας, η κατανάλωση φαγητού, αλκοόλ και γλυκών αυξάνεται, σε αντίθεση με την γυμναστική που μειώνεται. Όλα αυτά αρκούν για να δούμε τον αριθμό της ζυγαριάς μας αυξημένο όταν θα επιστρέψουμε στο σπίτι, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το εγκεφαλικό!

Μην ανησυχείς για τίποτα! Σε πρώτη φάση θα πρέπει να μην αφήσεις το άγχος να σε καταβάλει, να είσαι οργανωμένη και αφοσιωμένη στο στόχο σου. Σε δεύτερη φάση, συνέχισε να διαβάζεις γιατί η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας δίνει 7 εύκολες συμβουλές που θα διώξουν τα κιλά των διακοπών χωρίς να πιεστούμε. Πάμε να δούμε…

1.Ξεκίνα καταναλώνοντας ένα φλιτζάνι μέντα πριν από κάθε κυρίως γεύμα. Η μέντα έχει βρεθεί πως κόβει την όρεξη και θα σε βοηθήσει να περιορίσεις την ποσότητα που θα καταναλώσεις.

2.Κάθε Κυριακή, προσπάθησε να μαγειρέψεις κάποια από τα γεύματα της εβδομάδας και να οργανώσεις ένα συγκεκριμένο πλάνο για τις καθημερινές. Με αυτόν τον τρόπο θα ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να ξεφύγεις και να κάνεις ατασθαλίες.

3.Για να αυξήσεις τις καύσεις σου, είναι σημαντικό να βάλεις λίγη δραστηριότητα στη ζωή σου. Αν έχεις μόνο δέκα λεπτά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα σκοινάκι! Με 250 kcal το δεκάλεπτο θα χάσεις 1 kg το μήνα μόνο από αυτό.

4.Φτιάξε μία κρύα χορτόσουπά η οποία θα περιέχει ότι λαχανικό σου αρέσει (χωρίς να προσθέσεις πατάτα, ρύζι, ελαιόλαδο) και κατανάλωνε την οπότε πεινάς ή όποτε ημερίδα σου δεν είναι αρκετή. Μία καλή ιδέα θα ήταν να ξεκινάς το γεύμα σου με αυτή.

5.Φρόντισε κάθε γεύμα σου να έχει φυτικές ίνες. Αρκεί να μετατρέψεις όλα τα δημητριακά που καταναλώνεις σε μη επεξεργασμένα και να βάλεις στην καθημερινότητά σου φρούτα και λαχανικά και θα δεις μεγάλη διαφορά.

6.Σέρβιρε το κάθε σου γεύμα κανονικά και κατανάλωσέ το καθιστή χωρίς να βρίσκεσαι μπροστά σε οθόνη. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγξεις καλύτερα την ποσότητα που θα καταναλώσεις και ο κορεσμός θα είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί.

7.Βρες τρόπους να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου που να μη σχετίζονται με φαγητό. Κάθε μέρα που τα πηγαίνεις καλά κανένα ένα μικρό δωράκι για την προσπάθειά σου!

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More