Οι τροφές που καλό είναι να αποφεύγεις τις ζεστές μέρες

Δεν θα σε ρωτήσω αν ζεσταίνει, γιατί προφανέστατα και ξέρω την απάντηση. Ο πρώτος μίνι καύσωνας του φετινού καλοκαιριού είναι ανάμεσα μας και πρέπει να τον αντιμετωπίσεις με μία μόνο λέξη: υπομονή. Και με κινήσεις έξυπνες. Κινήσεις που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν περισσότερο και το σημαντικότερο: δεν θα αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματος σου. Φυσικά, στο τελευταίο μπορεί να βοηθήσει και η διατροφή σου. Ποιες είναι, λοιπόν, οι τροφές που καλό είναι να αποφύγεις αυτές τις ζεστές μέρες;

Αβγά
Μπορεί να είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και ιδανικά για εσένα που γυμνάζεσαι, όμως, καλό είναι τις ζεστές μέρες να τα αποφύγεις. Και αυτό, γιατί η σύνθεση τους ίσως σου προκαλέσει μία μικρή ζαλάδα και απότομη αύξηση της θερμοκρασίας. Και – πίστεψε με! – όταν ο υδράργυρος είναι στα πάνω του, δεν θέλεις τίποτα από τα δύο.

Παγωτό
Μπορεί να είναι η πρώτη σου διέξοδος τις μέρες του μίνι καύσωνα, όμως, ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς αυτή σου την επιλογή. Ναι, η φράουλα, η βανίλια, η σοκολάτα και το λεμόνι είναι οι αγαπημένες σου γεύσεις και για λίγα λεπτά δροσίζουν τον ουρανίσκο σου. Μετά όμως; Μάλλον, το αντίθετο. Η πέψη κρύων τροφών προκαλεί την αύξηση της θερμοκρασίας του κορμού του σώματος, όσο αυτό προσπαθεί να αντισταθμίσει την ψύξη που προκαλείται από εκείνες. Έτσι, αντί τελικά να ρίξεις τη θερμοκρασία στο σώμα σου, θα την ανεβάσεις.

Αλκοόλ
Τίποτα δεν μπορεί να ρίξει τον καυτό υδράργυρο, εκτός από μία κρύα μπύρα. Έτσι πίστευες μέχρι τη στιγμή που διάβασες αυτό το κείμενο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αλκοόλ αυξάνει την αφυδάτωση, με αποτέλεσμα το σώμα σου να κουράζεται και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες να εξαντλείται.

Μπιφτέκια
Το αν είναι το αγαπημένο σου κυρίως δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Κράτησε το τελευταίο και συνδύασε το με την πληροφορία ότι η πέψη της πρωτεΐνης γεννά μία διαδικασία γνωστή ως “θερμογένεση”.

Μάνγκο
Ένα από τα πιο εξωτικά φρούτα που βρίσκεις αυτή την εποχή στο σούπερ – μάρκετ. Όσο και να σου αρέσει η γεύση και η υφή του, προσπάθησε να αποφύγεις να το καταναλώσεις τις μέρες του καύσωνα, αφού κάτι τέτοιο μόνο τη θερμοκρασία δεν θα ρίξει. Κάθε άλλο!

Σπαράγγια
Είναι στην εποχή τους και συνοδεύουν τέλεια τα κρεατικά σου, αν κάνεις δίαιτα. Τις μέρες, όμως, σαν τη σημερινή με θερμοκρασία υψηλή, απόφυγε και τα δύο. 

Read More

And More