Οι τροφές που θα σου δώσουν ενέργεια, χωρίς να σε παχύνουν!

Η άδεια – κατά πάσα πιθανότητα – τελείωσε, η επιστροφή στην καθημερινότητα ξεκίνησε και εσύ αισθάνεσαι ήδη την κούραση να σε κυριεύει. Λογικό. Η αλλαγή ρυθμών μόνο εύκολη δεν είναι. Μετά από μία – σύντομη ή μη – περίοδο καλείσαι να επιταχύνεις ξανά και να επανέλθεις ακέραιη στις υποχρεώσεις σου. Χρειάζεσαι χρόνο και ενέργεια. Τη δεύτερη μπορούν να σου την προσφέρουν μερικές τροφές, τις οποίες, αν συνδυάσεις σωστά, θα πάρεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Όλη την ημέρα. Ποιες είναι;

 

Δημητριακά για πρωινό… Δεν ξεκινάς διαφορετικά την ημέρα σου. Και πολύ καλά κάνεις. Γιατί, είσαι Fitness – Girl και γνωρίζεις πολύ καλά τόσο ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, όσο και ότι τα δημητριακά – χωρίς ίχνος σοκολάτας – μπορούν να σε κάνουν να ξεκινήσεις την ημέρα σου με κέφι και ενέργεια.

 

 

Ξηροί καρποί για δεκατιανό και όποια στιγμή θέλεις. Ανάλατοι και θρεπτικοί, σε βοηθούν να καταπολεμήσεις το αίσθημα της πείνας που δεν σε “πιάνει” λίγες φορές μέσα στην ημέρα, αλλά και να γεμίσεις με ενέργεια, προκειμένου να διεκπεραιώσεις τις υποχρεώσεις σου. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ωμέγα – 3 λιπαρά μερικά αμύγδαλα για δεκατιανό μόνο κακό δεν σου κάνουν τελικά.

 

 

Πορτοκάλι να κεράσω; Το έντονο χρώμα του “κρύβει” άφθονα θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων και τη βιταμίνη C, που ίσως χρειάζεσαι περισσότερο τώρα, αφού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Σε προστατεύει από το οξειδωτικό στρες και ιδανικά αν το συνδυάσεις με κάτι δροσερό, ετοιμάσου να αποκτήσεις την ενέργεια που θέλεις.

 

 

Φυστικοβούτυρο; Αν το συνδυάσεις με μπανάνα πάνω σε μία φρυγανιά ή ψωμί ολικής αλέσεως, τότε ετοιμάσου να επωφεληθείς στο μέγιστο από τα οφέλη του εκρηκτικού αυτού συνδυασμού. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι να μην υπερβάλλεις στην ποσότητα, αφού δεν είναι και από τις πιο light τροφές που μπορείς να καταναλώσεις.

 

 

Τι θα έλεγες για λίγο καστανό ρύζι; Αν δεν το έχεις ακόμα δοκιμάσει, μπορώ να σου εκμυστηρευτώ ότι την πρώτη φορά ίσως να μην ξετρελαθείς με τη γεύση του. Με τα οφέλη του, όμως; Σίδηρος, μαγγάνιο και μερικά ακόμα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε περιμένουν στο πιο υγιεινό συνοδευτικό.

 

 

Γλυκοπατάτα! Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα φλιτζάνι των 100 γραμμαρίων σου προσφέρει περίπου 25 γρ. υδατάνθρακα, 3 γρ. σίδηρο και μία πολύ μεγάλη ποσότητα βιταμίνης A. Ακόμα να την προσθέσεις στο εβδομαδιαίο μενού σου;

 

 

Να φάμε λίγη κινόα; Οι συστάσεις περιττές. Γνωρίζεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι αποτελεί εξαιρετική πηγή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών. Άσε που θα αισθάνεσαι χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δηλαδή, θα πεινάς πιο σποραδικά μέσα στην ημέρα. Άρα, θα αδυνατίσεις. Μια χαρά, λοιπόν, τώρα, που επέστρεψες από τις διακοπές.

 

 

Μαύρη σοκολάτα για γλυκό! Ξέρω ότι έχεις αδυναμία στη γάλακτος, αλλά, στην περίπτωση μας, η μαύρη είναι η σωτήρια. Το κακάο δίνει ενέργεια. Άφθονη και τη στιγμή που την αναζητάς. Με περιεκτικότητα 70% ανά μπάρα, βάλε λίγη (λίγη, όμως) μαύρη σοκολάτα στη ζωή σου και δώσε απόλαυση στον ουρανίσκο σου και ενέργεια στον εγκέφαλο σου. Φύ – γα – με!

 

Read More

And More